به گزارش جام جم آنلاین، قاسم عمو عابدینی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه یک سیما با موضوع بررسی جزئیات بازگشایی مدارس و دانشگاه ها درباره تمهیدات و برنامهریزی وزارت علوم برای ۱۴ فروردین آغاز آموزش حضوری دانشگاهیان در سال جاری گفت: آموزش حضوری دانشگاه ها یک فرآیند بود که از شهریور ماه سال گذشته با مصوبه ستاد ملی کرونا مبنیبر حضوری شدن دانشگاهها آغاز شد و در آن زمان طبق برنامه وزارت علوم به دانشگاهها ابلاغ شد.
وی ادامه داد: این فرایند قرار بود در دو بخش مهر و آبان انجام شود، در مهرماه، دانشجویان کارشناسیارشد و دکتری فعالیت حضوری خود را آغاز کنند و در آبان ماه، دانشجویان کارشناسی فعالیت آموزش حضوری خود را شروع کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم یاد آورشد: قبل آن هم دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاهها حضور داشتند و اینطوری نبود که حضور نداشته باشند، دانشجویانی که پروپوزال آنها تصویب شده بود و اساتیدی که با آنها کار میکردند در دانشگاهها حضور داشتند ولی با اوج گرفتن کرونا مدتی برنامهها عقب افتاد و قرار شد از بهمن ماه آموزشها حضوری شود که پیک کرونا (او میکرون) یک مقدار این برنامه را عقب انداخت.
عمو عابدینی افزود: ولی با این حال اکثر دانشگاهها به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعالیت حداکثری داشتند.
وی درباره این سوال که آیا با توجه به حضوری شدن آموزش همه مقاطع از ۱۴ فروردین و با توجه به وضعیت کرونایی، پروتکلهای بهداشتی برای آغاز آموزش حضوری در دانشگاهها فراهم شده است گفت: سلامت دانشجویان، اساتید و محققان جزو اولویتهای اول وزارت علوم و دانشگاهها است، برنامهریزیها در این زمینه از شهریور ماه سال قبل شده و در تمام زمینهها در دانشگاهها پیگیری لازم انجام و تلاش شده تا حمایت لازم را دانشگاهها از طریق وزارت علوم داشته باشند، تخصیص لازم را فراهم کنند، تا پروتکلهایی که مدنظر از است اجرایی شود.
وی تاکید کرد: این آمادگی کامل از طریق دانشگاهها وجود دارد که از ۱۴ فروردین تمامی دانشجویان بهصورت حضوری، فعالیت آموزشی خود را آغاز کنند. و مساله کیفیت که مشکل جدی است به حداقل برسد و مساله علم و فناوری پیگیری شود.
وی درباره برنامه ریزی برای پررنگ شدن کیفیت در آموزش گفت: خود فلسفه حضوری بودن آموزش و ارتباط بین استاد و دانشجو این مسیر را هموار میکند، موضوع کیفیت در مسائل آموزشی، دغدغه وزارت علوم است و در این زمینه دارای آئیننامه است.
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: همچنین دستورالعمل لازم را در عملکرد اساتید و دانشجویان دارد، این فرایندهایی که در کل کشور ما انجام میگردد و شاهد آن را میتوانیم در تولیدات علمی جمهوری اسلامی و رتبههای خوبی که در فناوری به دست میآوریم ببینیم.
وی ادامه داد: جلسات خوبی وزیر علوم با رؤسای دانشگاهها در خصوص کیفیت آموزش عالی داشته، نظرات آنها گرفتهشده و برنامهریزیهای لازم در این زمینه انجامشده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد