
به گزارش
جام جم آنلاین، صادق ضیاییان روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار افزود: همچین در فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته تاکنون ٨٨ درصد کاهش بارندگی داشتیم.
وی با بیان اینکه استانهای ایلام، لرستان و کرمانشاه کمترین بارش را داشتند. اظهارداشت: پیش بینی میشود در اردیبهشت ماه هم بارشها زیر نرمال باشد و نمیتواند شرایط کم بارشی را جبران کند.
ضیاییان ادامه داد: از لحاظ دمایی هم از ابتدای فروردین تاکنون ٢، ۵ درجه افزایش دما داشتیم که موجب تبخیر نیز میشود، همچین از ابتدای سال زراعی تاکنون در بلند مدت ١/۴ افزایش دما داشتیم.
وی به گرد و غبار اخیر در تهران اشاره کرد و گفت: ١٩ فروردین ماه تهران درگیر گردو غبار شد که از شمال عراق، سوریه و اردن وارد کشور شد این کانونها کاملا مستعد است و با کوچکترین جریانات جوی گرد و غبار به سمت ایران میآید.
رییس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهارداشت: در تهران به جز این که گرد و غبار از خارج وارد شد قدری هم کانونهای داخلی اضافه شد و این مسأله گردو غبار را تشدید کرد. اگر این سامانه روی دریای مدیترانه تشکیل میشد رطوبت به سمت کشور را تقویت میکرد، اما به علت خشکی که امسال داریم گردو غبار به سمت کشور ما هدایت شد که استانهای زیادی را درگیر کرد.
وی تاکید کرد: امسال سال خشکی است و تمام مراتع اطراف شهرها خشک هستند و با کوچکترین باد گرد و غبار به هوا بلند میشود که حتی کانونهای گرد و غبار قم و مرکزی هم به سمت تهران میآید. گرد و غباری که از عراق آمده بود تا استانهای گیلان و مازندران هم رفت که این مسأله به ندرت اتفاق میافتد.
ضیاییان گفت: سازمان هواشناسی در سال ١٣٩۵ مرکز ملی و پیش بینی هشدار گرد و خاک را راه اندازی کرد که اقداماتی از جمله «پایش مستمر از روی تصاویر ماهوارهای»، «مدلسازی بومی»، «امکان دسترسی به ۹ مدل در سطح جهان»، و «صدور بولتن پیش بینی سه روزه» انجام داده است.
منبع: ایرنا