به گزارش جام جم آنلاین، مدیر کل نظارت بر خدمات عمومی و شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در گفتگو با بخش خبر نیمروزی شبکه اول سیما درباره تکالیف واردکنندگان کالا در اجرای طرح خرید شفاف که بر اساس آن تولیدکنندگان مکلف به درج قیمتهای تولیدی خود روی انواع کالا هستند، گفت: در این طرح همه تولیدکنندگان و واردکنندگان مکلف هستند که دو نوع قیمت را روی کالا درج کنند؛ یکی قیمت تولیدکننده و یا واردکننده و یکی هم حداکثر قیمت مصرفکننده که تفاوتی هم برای شرکتهای تولیدی یا وارداتی ندارد.
محسن حسینلویی تصریح کرد: قانون حمایت از حقوق مصرفکننده که از سال ۱۳۸۸ مصوب و ابلاغ شده و تفکیکی بین تولید کننده و وارد کننده قائل نشده است، بنابراین همه کالاها چه تولید داخل و چه کالاهایی که وارداتی هستند، مکلف به درج قیمت تولیدکننده و مصرفکننده هستند.
وی ادامه داد: در کالاهای وارداتی، قیمت واردکننده درج میشود که در این قیمت، مالیات بر ارزش افزوده و سود وارد کننده نیز لحاظ شده و ضرایب سود عمدهفروشی و خردهفروشی نیز به آن اضافه شده و حداکثر قیمت مصرفکننده روی کالا درج میشود و عرضهکنندگان میتوانند پایینتر از حداکثر قیمت مصرفکننده با یکدیگر رقابت کردهو کالای خود را به فروش برسانند.
مدیر کل نظارت بر خدمات عمومی و شبکه های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در مورد کالاهای وارداتی بیان کرد: روی کالا قیمت واردکننده و حداکثر قیمت مصرفکننده درج میشود و خردهفروشان مکلف هستند که در این بازه قیمتی کالا را عرضه کنند.
وی در مورد روند اطلاع از اصالت کالا و شناسه آن برای خریداران، توضیح داد: این موضوع بستگی به نوع و ماهیت کالا دارد، برای مثال خریداران موبایل و تبلت میتوانند از سامانه گارانتی که موجود است، استعلام بگیرند تا هم از اصالت کالا مطمئن شوند و هم از قاچاق بودن یا وارداتی بودن آن خبردار شوند.
حسینلویی با بیان اینکه کالای بدون شناسه، قاچاق محسوب میشود، اعلام کرد: خریداران در صورت مشاهده کالای قاچاق، موارد را به شماره ۱۲۴ اعلام کنند تا سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها اقدام کنند.
مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی و شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، در مورد کالاهایی که در مرحله پنجم طرح خرید شفاف مشمول درج قیمت تولیدکننده و مصرفکننده نخواهند شد نیز گفت: اقلام دارویی و پزشکی، گوشت، مرغ، تخممرغ، شکر، برنج، انواع صنایعدستی، مواد اولیه و کالاهای واسطهای غیر قابل عرضه به مصرفکننده نهایی، البسه، پارچه و پوشاک، طلا، جواهر، زیور آلات، محصولات کشاورزی غیر بستهبندی و فله، محصولات بورسی، انواع قطعات و ابزار و لوازم غیر بستهبندی، مصالح ساختمانی غیرقابل بستهبندی، لوازمالتحریر غیر قابل بستهبندی، کالاهای صنفی که در محل تولید عرضه میشوند مانند آش و حلیم و... در این مرحله شامل طرح نمیشوند.
وی اضافه کرد: همه موارد یاد شده، جزو موارد استثنا در مرحله پنجم هستند و برخی از آنها در مرحله ششم به این طرح افزوده خواهند شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب