به گزارش
جام جم آنلاین، «قطری العبیدی» از فرماندهان الحشد العشائری در استان الانبار واقع در غرب عراق امروز (یکشنبه، ۱ می)، گفت که شماری از نیروهای امنیتی، یک مقام الحشد الشعبی و دو تن از همراهانش را دستگیر کردند.
وی در گفتگو با وبگاه «شفق نیوز» تصریح کرد: نیروهای ویژه «سوات»، بدون ارائه هیچ توضیحی، اقدام به بازداشت سرهنگ «صدام العبیدی» مدیر الحشد الشعبی در ناحیه «البغدادی» واقع در شهرستان «هیت» در غرب الانبار و دو همراه او کردند.
قطری العبیدی در مورد اینکه آیا دستگیری العبیدی و همراهانش مربوط به حمله روز گذشته علیه پایگاه عین الاسد است، گفت: فکر نمیکنم این دستگیری با پس زمینه حمله راکتی به عین الاسد صورت گرفته باشد. زیرا راکتهایی که این پایگاه را هدف قرار دادند از هیت شلیک شده بود نه البغدادی.
منابع خبری عراق، عصر روز گذشته از شنیده شدن صدای چند انفجار در استان الانبار واقع در غرب این کشور خبر دادند.
کانال تلگرامی صابرین نیوز خبر داد که صدای این انفجارها، به خاطر حمله شدید به پایگاه عین الاسد است؛ پایگاهی که محل استقرار نظامیان تروریست آمریکایی به شمار میرود. پس از این حملات، آژیرهای خطر در داخل این پایگاه به صدا درآمده است. این حمله با چهار راکت گراد صورت گرفته است.
بنا بر این گزارش، یک گروه موسوم به «فصیل المقاومة الدولیة» (گروه مقاومت بین المللی) با انتشار بیانیهای، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
این گروه خبر داد که حمله مذکور با دو راکت گراد ۱۲۲ میلیمتری صورت گرفته است. به گفته این گروه، این حمله با موفقیت به هدف اصابت کرده است.
ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش نیز با انتشار بیانیهای، این حمله را تأیید کرد و گفت که حمله در ساعت هفت و ۵۵ دقیقه بعد از ظهر امروز صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، ائتلاف در عین حال ادعا کرد که این حمله با یک راکت صورت گرفت و در فاصله چهار کیلومتر خارج از پایگاه، به زمین اصابت کرده، ولی تلفاتی در پی نداشته است.
در همین ارتباط، ائتلاف آمریکا، نوزدهم فرودرین ماه گذشته، از حمله پهپادی به پایگاه عین الاسد خبر داد و گفت که یک پهپاد مسلح، وارد حریم عین الاسد شد. با این حال، ائتلاف مدعی شد که پدافند هوایی آمریکا توانسته این پهپاد را سرنگون کند.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که برخی منابع خبری، بامداد همان روز از حمله چند پهپاد به عینالاسد خبر دادند. این حملات از سمت صحرای کبیسه انجام شده بود. در ماههای گذشته حملات علیه محل استقرار نظامیان آمریکایی و کاروانهای لجستیکی این کشور در عراق و سوریه تشدید شده است.
بغداد و واشنگتن در ۲۶ ژوئیه گذشته، به توافق رسیدند که نیروهای رزمی ایالات متحده با آغاز سال جاری میلادی از عراق خارج شوند و تنها تعدادی از نیروهای آمریکایی (که شمار آن مشخص نشده است) برای مشاوره و آموزش نیروهای عراقی باقی بمانند.
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴ به درخواست دولت عراق برای مبارزه با داعش که در آن زمان یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیروی در قالب یک ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آنها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تاکید کردند.
با وجود انجام چندین دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در پارلمان این کشور، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد. هرچند که مقامات مسئول عراقی از خروج نظامیان آمریکایی خبر دادهاند.
مقامات آمریکایی نیز اظهارات ضد و نقیضی در این خصوص مطرح کردهاند. در حالی که برخی مقامات از گفتوگوی جدی با مقامات عراق برای خروج نیروهای رزمی از عراق سخن گفتهاند مقامهای دیگری از جمله ژنرال «کنت مککنزی» فرمانده سابق ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام» گفتهاند واشنگتن شمار نیروهای خود در عراق را کاهش نخواهد داد.
پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.