به گزارش جام جم آنلاین، عطااله هاشمی گفت: گندم تولیدی در ۲ بخش صنف و صنعت و نان های سنتی مورد استفاده قرار میگیرد که امسال بنابر سیاست گذاری شورای اقتصاد یارانه گندم بخش صنف و صنعت تغییر کرده است.
به گفته وی، سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون تن گندم در صنف و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد که ۸۰۰ هزار تن از میزان در صنایع ماکارانی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سایر صنایع همچون شیرینی و شکلات و بیسکویت مصرف می شود.
هاشمی می گوید: سال گذشته هر کیلو آرد با نرخ ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در اختیار صنف و صنعت قرار می گرفت که بواسطه اختلاف معنادار با آن سوی مرزها قاچاق می شد که امسال با حذف یارانه از بخش صنف و صنعت دیگر شاهد قاچاق و هدر رفت سرمایه های کشور نخواهیم بود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر اتخاذ سیاست شورای قیمت گذاری مبنی بر تغییر یارانه صنف و صنعت، صنایع واقعی به رقابت با یکدیگر و تولید میپردازند و صنایعی که تنها بواسطه رانت گندم و آرد سرپا بودند، حذف می شوند.
قاچاق آفت اقتصاد کشورهاست که با افزایش قیمت جهانی محصولات و چالش بحران امنیت غذایی، قاچاق فزاینده ای در کشور شاهد هستیم، همانگونه که سال گذشته با افزایش قیمت جهانی گندم به مرز ۳۰۰ دلار و اختلاف چشمگیر قیمت آرد در کشور ما به سبب پرداخت یارانه با آن سوی مرزها، مقادیر قابل توجهی گندم و آرد از مرزها قاچاق می شد.
بنیاد ملی گندمکاران به عنوان نهاد بخش خصوصی در کشور فعالیت دارد و بارها اعلام کرده که سیاست حذف یارانه صنف و صنعت سال ها پیش باید اجرا می شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد