به گزارش جام جم انلاین لرستان، حجت بیرانوند با اشاره به اینکه در بحث کیفیت نان عوامل متعددی دخالت دارند و این موضوع یک زنجیره است که از تولید گندم شروع میشود و تا تهیه آرد و حمل و نگهداری و پخت و … ادامه دارد؛ اظهار داشت: در بحث آرد در کشور در حال حاضر تقریباً یک آرد یکسان مصرف میکنیم.
وی تصریح کرد: در دو تا سه سال اخیر به دلیل کاهش بارندگی بخش عمدهای از نیاز به آرد را از محل گندم وارداتی تأمین میکنیم و لذا گندم مصرفی در کارخانهها یکسان است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با تاکید بر اینکه اگر در سطح نانواییها بررسی کنیم در برخی نانواییها کیفیت نان پخت شده بالا است و در سطح برخی از واحدها کیفیت پایین است، افزود: در این رابطه با توجه به یکسان بودن آرد مصرفی مشخص میشود که در کیفیت نان پخت شده آرد مؤثر نیست.
بیرانوند با اشاره به اینکه سند ارتقای کیفیت نان استان تدوین شده است، اظهار داشت: این سند با کمک کارشناسان دستگاههای مؤثر در زنجیره آرد و نان تدوین و به کارگروههای آرد و نان استان منعکس شده است.
وی با بیان اینکه در قالب این سند تکالیفی برای دستگاههای مختلف از متولی تولید گندم تا تولید آرد و حمل و نانواییها مشخص شده است، تصریح کرد: اگر دستگاهها به وظایف خود عمل کنند در بحث ارتقای کیفیت نان شاهد تحول خواهیم بود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با تاکید بر اینکه با اجرای این سند شاهد کاهش چشمگیر ضایعات نان و ارتقای قابل توجه کیفیت خواهیم بود، افزود: الان میانگین کیفیت نان استان پایینتر از کشور نیست و پژوهشکده غلات کشور مرتب استانها را رصد میکند و نتایج را اعلام میکند که براساس این بررسیها کیفیت نان لرستان پایینتر از نرم کشوری نیست؛ ولی بالاخره به شرایط موجود قانع نیستیم و با اجرای سند ارتقای کیفیت نان در آینده نزدیک شاهد تحول در این حوزه خواهیم بود.