به گزارش جام جم آنلاین همدان، علیاکبر نظری در جلسه کمیسیون خدمات شهری، مدیریت شهری را از عوامل بسیار مهم و موثر در سازندگی شهر دانست و افزود: مدیریت شهری، مدیریت سازمان یافتهای است که با اهداف خاص شکل میگیرد که اگر از این اهداف به خوبی بهرهگرفته شود شهر میتواند از لحاظ کمی و کیفی ارتقا یابد و در غیر این صورت با توجه به پیچیدگیهای امور شهری اگر زوایای پیچیدگی را ملاک قرار ندهیم، قطعا آسیبهایی را برای جامعه به دنبال خواهد داشت.
نظری با تاکید بر اینکه در حفظ و نگهداری اموال عمومی باید تدابیر درستی اندیشیده شود، اضافه کرد: اقدامات مدیریتی با پشت میزنشینی و دستور دادن درست نمیشود بلکه باید در عرصه میدان بوده و به زوایای کارها وارد شد تا مسائل را از نزدیک دیده و بررسی کرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان اظهار داشت: مدیران باید با زیردستان مجموعههای خود نیز ارتباط برقرار کنند و این تعامل بین آنها باعث تسریع در روند کار ها و پیشرفت امور میشود.
علیاکبر نظری با بیان اینکه گسست زیر مجموعههای شهرداری باعث ایجاد مشکلات سازمانی و شهری میشود، اظهار داشت: شهرداری همانند ماشینی است که با خراب شدن یک قطعه، روند عملکرد قطعات دیگر تحت تاثیر قرار میگیرد بر این اساس در راستای تعالی شهرداری لازم است بر سازمانها و زیرمجموعهها بازرسی و نظارت داشته باشیم زیرا اگر یکی از سازمانها با مشکلی مواجه شود چه بسا برای مدیریت شهری بحران ایجاد کند.
علی اکبر نظری به خرابی پلهای مکانیزه عابر پیاده و تخریب اموال عمومی سطح شهر اشاره کرد و گفت: متاسفانه روزانه شاهد سرقت قطعات آسانسور و پله برقیهای پلها هستیم، اما سوال اینجاست که نقش نیروی انتظامی در این بین چیست؟
وی در این خصوص اضافه کرد: لازم است مجموعه دستگاههای اجرایی و امنیتی استان در این زمینه بررسیهایی داشته و در مقابل وظایف خود پاسخگو باشند.
نظری با تاکید بر اینکه شهرداری در حراست و حفاظت از اموال عمومی وظایفی را برعهده دارد که باید در این راستا به خوبی عمل کند، اظهار داشت: امروز عصر تکنولوژی و فناوری است چرا در نگهداری و حفظ اموال عمومی به ویژه تجهیزات مکانیزه پلهای عابر پیاده ناتوان عمل کرده ایم؟ اما می طلبد دلایل ناتوانی بررسی شود.
وی یکی از دلایل اصلی عدم فعال بودن پلهای مکانیزه را سرقت لوازم و قطعات آنها برشمرد و اظهارکرد: شهرداری هیچگونه برنامه و طرح مناسبی برای تعمیر و نگهداری و حفاظت از تأسیسات پلهای مکانیزه انجام نداده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان همچنین با بیان اینکه یکی از فلسفه های شورای تامین استان ایجاد امنیت در جامعه است، یادآور شد: نباید در مقابل تخریب اموال عمومی بی تفاوت بود، باید اقدامات جدی در این زمینه انجام شده و این فرهنگ نهادینه شود که مردم اموال عمومی را دارایی خود بدانند.
نظری تاکید کرد: ضروری است در تدوین برنامهها و ارائه راهکارها باید دانش بنیان وارد شد و از تکنولوژی های روز بهره گرفت.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با اشاره به واگذاری مدیریت نگهداری از پلهای عابر پیاده به مدیران مناطق اظهار داشت: از اموال عمومی شهر به خوبی حراست نمیشود و نیاز است با دستگاههای امنیتی از جمله فرمانداری، استانداری و نیروی انتظامی نشستهایی داشته باشیم و تدابیری اندیشیده شود تا آرامش و شادابی در شهر ایجاد شود.
وی در ادامه با انتقاد از واگذاری یک وظیفه به چندین متولی، اظهار داشت: نباید مدیران در عملکرد و انجام وظایف خود وابسته به اقشار خاصی باشند بلکه باید جامعهنگر بود، مدتی است که عوامل دوگانگی در مدیریتهای شهری به وجود آمده است و این دوگانگی عملکرد، باعث ناهماهنگی در کارها شده به گونهای که یک مسئولیت چندین متولی دارد و این باعث بینظمی و گسستگی در کارها میشود.
وی اضافه کرد: اگر مدیری، در حیطه مدیریت خود نتواند به وظایفش عمل کند ناهماهنگیهایی به وجود میآید اما هرچه تبادلات، تعامل و ارتباطات بیشتر باشد ناهماهنگی و مشکلات نیز به وجود نمیآید.
نظری همچنین از جانمایی نامناسب تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر انتقاد کرد و گفت: این امر باعث ایجاد مشکلاتی در حوزه حمل و نقل و ترافیک از جمله موجب بر هم خوردن تمركز راننده شده است، در این زمینه باید از فناوریهای نوین بیشتر بهره گرفته شود.
آموزشهای شهروندی لازمه ترویج فرهنگ شهروندی
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه آموزشهای شهروندی را لازمه ترویج فرهنگ شهروندی و متعاقب آن پیشگیری از تخریب اموال عمومی برشمرد و گفت: آموزشهای شهروندی در راستای اثرگذاری باید به روش های مختلف از جمله استفاده از ظرفیت های رسانه ملی و فضای مجازی باشد.
محمود مسگریان با بیان اینکه تعمیر و نگهداری پله های برقی عابر پیاده موضوعی است که باید مستمر پیگیری شود، اضافه کرد: در برخورد با سارقان تاسیسات شهری باید برای افرادی که اموال مسروقه را خریداری می کنند مجازات سختی لحاظ شود.
مسگریان افزود: امنیت شهروندان از اولویتهای اصلی مدیریت شهری است و شهرداری در حفظ و حراست از اموال عمومی، از مردم درخواست میکند در حفظ و نگهداری پل های عابر پیاده به ویژه پل های دارای پله برقی و آسانسور مشارکت و همکاری را با مدیریت شهری داشته باشند.
شهرداری برنامه منسجمی برای نگهداری پلهای عابر پیاده مکانیزه ارائه دهد
عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با انتقاد از جانمایی نامناسب برخی از پل های عابر پیاده مکانیزه گفت: بعضی از این پلها در نقاط حساسی از جمله مسیر پر تردد خودرو قرار گرفته اند و خود عامل تصادف و ترافیک شده اند.
علی رحیمیفر همچنین تخریب و سرقت تجهیزات و قطعات پله برقی و آسانسور پلهای عابر پیاده را از دغدغههای مدیریت شهری دانست و اضافه کرد: در احداث پلها ابتدا باید ساز و کاری برای حفاظت فیزیکی آنها در نظر گرفت و در حال حاضر به کارگیری حفاظت فیزیکی تنها راهکار حل مشکلات است.
عضو شورای اسلامی شهر همدان در خصوص عدم فعالیت پلهای مکانیزه عابرپیاده، تأکید کرد: بهطور قطع مدیریتشهری باید برنامه علمی و منسجمی برای تعمیر، نگهداری و حراست از تأسیسات مکانیکی و برقی پلهای عابر پیاده مکانیزه ارائه دهد تا مردم بتوانند از این امکانات، بهره کامل را ببرند.
رحیمیفر با اشاره به سرمایهگذاری اولیه و نیز سرقت تجهیزات که نصب و راه اندازی این پلها را پر هزینه میکند، اظهار داشت: سرمایه گذاری قابل ملاحظهای در خصوص احداث پلهای مکانیزه صورت گرفته ضمن اینکه تهیه و تعمیر آنها هزینه کلانی نیاز دارد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این از نگاه اجتماعی این پلها باید به جامعه هدف خدمات ارائه دهند و تعطیل نشوند همچنین از لحاظ اقتصادی هم بکارگیری نگهبان برای حفاظت فیزیکی این پلها قابل توجیه است.
نوسازی تعدادی از پلهای عابر پیاده مکانیزه در سطح منطقه یک
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با انتقاد از وضعیت نامناسب پلهای عابر پیاده و تخریب اموال عمومی، گفت: پلهای عابر پیاده مکانیزه با هدف حفظ ایمنی و سلامت شهروندان احداث شده است ، اما در شرایط فعلی به دلیل خرابی پلها، شهروندان هیچ انتفاعی از این پلها ندارند.
مهدی حیدری تعدد متولی در مباحث نگهداری اموال عمومی را از عوامل خرابی سیستم پلهای عابر پیاده مکانیزه برشمرد و اظهار داشت: در دوره ششم شورای شهر همدان، با تاکید اعضای شورا و شهرداری مقرر شد متولی نگهداری پلهای عابر پیاده به مدیران مناطق واگذار شود که این امر از تعدد متولی و مشکلات آن پیشگیری میکند.
وی با بیان اینکه طرح نوسازی و تجهیز پلهای عابر پیاده در راستای خدمات رفاهی مناسب به شهروندان در شهر همدان آغاز شده است، یادآور شد: تعمیر و نوسازی تعدادی از پلهای عابر پیاده مکانیزه در سطح منطقه یک انجام شده است که انتظار میرود دیگر مناطق نیز در این زمینه اقدامات لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در مباحث پلهای عابر پیاده تنها موضوع سرقت و تخریب نیست بلکه مباحث اجتماعی و امنیتی نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است، اضافه کرد: در صورتی که از اموال عمومی به خوبی نگهداری و حراست نشود همچنان تخریب و سرقتها ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه خرابی وضعیت پلهای عابر پیاده مورد اعتراض شهروندان است، تاکید کرد: ارایه خدمات مناسب به مردم را همواره وظیفه خود میدانیم بر این اساس باید تدابیر لازم برای تجهیز و تعمیر پله و آسانسور پلها اندیشیده شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر