به گزارش جام جم آنلاین سیستان و بلوچستان، در جریان بازدید و نشست سفیر ارمنستان در ایران در بندر شهید بهشتی چابهار راهکارهای توسعه همکاریهای بازرگانی و تجاری از طریق بندر چابهار بررسی شد.
آرسن آواکیان در این نشست با بیان اینکه ارمنستان دنبال سرمایهگذاری در حمل و نقل ترانزیتی و انجام خدمات لجستیکی در چابهار است، اظهار داشت: استفاده از امکانات بندر چابهار از چند جنبه برای ما قابل اهمیت است و مایل هستیم کالاهای ما از هندوستان به چابهار و از چابهار به ارمنستان بیاید.
سفیر ارمنستان در ایران گفت: ارمنستان مسیر خوبی برای ترانزیت کالا به دریاست و ایجاد همکاری بین ارمنستان، ایران و هند از طریق چابهار برای ما علاقمندی ایجاد کرده است.
سرپرست ادارهکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین ایران و ارمنستان، بیان کرد: دورنمای همکاریهای اقتصادی، تجاری و ترانزیتی دو کشور روشن و رو به جلو خواهد بود.
روانبخش افزود: به دلیل عدم دسترسی ارمنستان به دریا؛ با وجود مرز مشترک زمینی بین ارمنستان و ایران، بنادر جمهوری اسلامی ایران در جنوب خصوصا بندر چابهار ظرفیت مناسبی برای انجام تبادلات تجاری ارمنستان با سایر کشورها از طریق چابهار خواهد بود.
وی با بیان پروژه اتصال اقیانوس هند به دریای سیاه که این روزها مطرح است، اضافه کرد: قرار گرفتن ارمنستان در این مسیر ترانزیتی بین ایران و گرجستان به عنوان نقطه اتصال دهنده و پل ترانزیتی چابهار به بنادر شرق دریای سیاه خصوصاً بندر «پوتی» در گرجستان خواهد بود که کمک زیادی به انتقال سریع و ارزان محموله ترانزیتی از این مسیر در مقایسه با مسیر دریایی کانال سوئز خواهد کرد.
روانبخش اضافه کرد: بازار بزرگ کشورهای اوراسیا و تمایل این کشورها به انجام تبادلات کالایی و تجاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و هند فرصت مناسبی برای استفاده از زیرساختهای بنادر ایران در جنوب خصوصاً بندر چابهار و استفاده از کشور ارمنستان به عنوان دروازه ورود به کشورهای اوراسیا خواهد بود.
سرپرست ادارهکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به زیرساختهای بندری ایجاد شده برای پذیرش بدون محدودیت انواع کشتی و قابلیت تخلیه و بارگیری انواع کالا و فعالیتهای شرکتهای کشتیرانی خصوصاً کشتیرانی جمهوری اسلامی در بندر چابهار، خاطرنشان کرد: امکان جا به جایی دریایی کالا به مقاصد بنادر کشورهای حاشیه خلیج فارس و بنادر هند وجود دارد و در این زمینه لازم است تسهیلات و هماهنگی برای تردد ناوگان حمل زمینی ترانزیتی از طریق مرزهای زمینی دو کشور برای انتقال کالاهای صادراتی و وارداتی و ترانزیتی نیز فراهم شود. مسئولین بندر چابهار تلاش خواهند کرد که هزینه و زمان انتقال کالا برای تمام گروههای کالایی را کاهش دهند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد