به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ به گفته مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، در حال حاضر برای 153 نفر از کسانی که در کرمانشاه محکوم به زندان شدهاند، به جای رفتن به زندان، پابند الکترونیکی وصل شده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که بیکاری می تواند زمینه ساز ارتکاب جرم و وقوع بزه درجامعه باشد و متاسفانه در کرمانشاه هم آمار بیکاری بالاست، بنابراین توجه به اشتغال را در زندان بصورت ویژه در دستور کار قرار داده ایم.
مدیرکل زندان های استان بااشاره به اقداماتی که در این راستا صورت گرفته، اظهار کرد: در حال حاضر ما در زندان سه نوع اشتغال را برای زندانیان داریم که یک نوع آن "اشتغال پای تخت" است، به این معنا که زندانی در اتاق خود کار می کند و عمده فعالیتی که این دسته از زندانیان دارند در حوزه تولید صنایع دستی است.
به گفته این مسئول، در حال حاضر بیش از 400 نفر از زندانیان استان است، در اتاق های خود به کار و تولید مشغول هستند.
کار آفرینان در زندان ها از مالیات معاف می شوند
وی از ایجاد کارگاه هایی برای اشتغال زندانیان در زندان های کرمانشاه هم خبرداد و گفت: هم اکنون سه کارگاه فعال خیاطی، قالیبافی و فلزکاری را با اشتغال 280 نفر در زندان کرمانشاه داریم و در آینده ای نزدیک هم کارگاه تولید MDF ، ساعت سازی و تولید مبل را افتتاح خواهیم کرد.
پوریانی خاطرنشان کرد: در زندان کرمانشاه فضاهای فیزیکی زیادی از جمله تعدادی سوله وجود دارد که بلااستفاده مانده و علاقمندیم که این فضاها را در اختیار کارآفرینان قرار دهیم تا برای زندانیان اشتغال آفرینی کنند.
وی اضافه کرد: برای اینکه کارآفرینان رغبت کنند و در زندان اشتغال آفرینی کنند، تسهیلات کم بهره ای را در اختیار آنها قرار می دهیم و از طرفی از مالیات هم معاف خواهند بود.
مدیرکل زندان های استان در ادامه "اعزام به کار" را نوع دیگری از اشتغال در زندان های کرمانشاه معرفی کرد و گفت: در این نوع از اشتغال، زندانی با یک پیمانکار قرارداد میبندد و در پروژهای مشغول به کار می شود و در پایان روز هم به نزد خانوادهاش میرود و شب را با آنها خواهد بود.
2100 زندانی گواهی مهارت گرفتند
وی با بیان اینکه در کنار اشتغال آفرینی، مهارت و حرفه آموزی هم در زندان های استان مورد توجه قرار دارد، اعلام کرد: در این راستا، ارتباط خوب و موثری با سازمان فنی و حرفه ای و سایر مراکز آموزش عالی استان داریم، بگونه ای که سازمان فنی و حرفه ای در 15 رشته دوره های متعدد آموزشی را برای زندانیان برگزار می کند.
پوریانی از شرکت بیش از 2500 نفر زندانی در این دوره ها خبرداد و گفت: حدود 2100 نفر از آنها گواهی مهارت کسب کرده اند و می توانند پس از زندان اشتغال آفرینی کنند.
وی ادامه داد: این دسته از افراد، بعد از اینکه از زندان خارج می شوند می توانند به اداره "مراقبت پس از خروج" زندان استان مراجعه کنند تا به آنها تسهیلات کم بهره برای راه اندازی یک شغل بدهیم.
به گفته این مسئول، سال گذشته حدود 80 نفر از زندانیان استان پس از رهایی از زندان از این تسهیلات استفاده کردند و در ادامه هم حمایت های نظارتی از آنها صورت گرفته که این مسئله کاهش بازگشت زندانیان به زندان را به دنبال داشته است.
اجرای سخت گیرانه پروتکل های بهداشتی در زندان ها
پوریانی در بخش دیگری از سخنانش به گذشت بیش از دو سال و نیم از شیوع بیماری کرونا در دنیا اشاره کرد و گفت: در این را رابطه نگرانی هایی در مورد سلامت زندانیان وجود داشت، اما با مجموعه اقداماتی که انجام دادیم، خوشبختانه کمترین موارد درگیری به بیماری را در زندان ها داشتیم.
مدیرکل زندان های استان با تاکید براینکه پروتکل های بهداشتی بصورت سخت گیرانه ای در زندان های استان اعمال می شود، افزود: برای همه کسانی که به تازگی وارد زندان می شوند، قرنطینه اعمال می شود.
وی با بیان اینکه 100 درصد از زندانیان استان دوز اول و دوم واکسن کرونا و 90 درصد دوز سوم را تزریق کرده اند، گفت: سال گذشته 14 هزار و 632 مورد تست کرونا در زندان های استان انجام شده و کنترل خوب و دقیقی را از این نظر داشته ایم.
پوریانی در ادامه این نشست، گفت: زمانی که فرد زندانی وارد زندان می شود، معمولا تا 72 ساعت پس از ورود، ممکن است دچار اختلالات روحی و روانی شده و یا اینکه اگر معتاد باشد، شرایط سختی را بگذراند، لذا در این مدت با کمک گرفتن از پزشکان، روانشناسان و ... تلاش می شود که آنها را برای پذیرش این محیط آماده کنیم.
1400 خانواده زندانی تحت حمایت هستند
وی در ادامه با تاکید براینکه کیفیت زندگی در زندان های کرمانشاه هرساله ارتفاء پیدا می کند، اعلام کرد: بیماریابی همه روزه در بین زندانیان، سم پاشی محیط، ارائه مشاوره های مختلف، تعویض فرش ها، شستشوی اتاق ها، بهبود کیفیت غذا و ... از جمله اقداماتی است که با همراهی با زندان ها در استان انجام می دهیم.
مدیرکل زندان های استان در بخش دیگری از سخنانش به کمک هایی که برای حمایت از خانواده زندانیان هم می شود اشاره کرد، گفت: در این رابطه انجمن های حمایت از خانواده زندانیان درحال حاضر در شهرهای کرمانشاه، پاوه، قصرشیرین، اسلام آبادغرب، کنگاور و سنقر و کلیایی فعال هستند که با کمک خیرین حدود 1400 نفر از خانواده زندانیان را تحت پوشش دارند.
وی با بیان اینکه اشتغال آفرینی برای خانواده های زندانیان هم در دستور کار زندان های استان قرار دارد، اعلام کرد: طی جلساتی که با کارآفرینان استان داشته ایم، تاکنون برای 90 نفر از خانواده زندانیان اشتغال آفرینی کرده ایم و امسال بنا داریم برای 10 درصد از خانواده های زندانیان در استان اشتغال ایجاد کنیم.
به گفته این مسئول، سال گذشته 420 نفر از زندانیان استان هم با کمک خیرین از زندان ها آزاد شدند.
استفاده از پابند الکترونیکی برای 153 زندانی در کرمانشاه
پوریانی در ادامه درخصوص اجرای طرح پابند الکترونیکی زندانیان در کرمانشاه گفت: قوه قضائیه امسال با در اولویت قرار دادن این موضوع، در نظر دارد برای حدود 30 هزار زندانی این طرح را اجرا کند.
وی یادآورشد: کسانی که مشمول این طرح می شوند، نامشان در لیست ورودی به زندان ثبت نمی شود که این مسئله یک امتیاز خوب برای آینده کاری و اجتماعی آنها محسوب می شود.
مدیرکل زندان های استان با بیان اینکه تاکنون برای 211 نفر از محکومین استان پابند الکترونیک اجرا شده، افزود: درحال حاضر 153 زندانی از پابند الکترونیک استفاده می کنند و تا پایان امسال بنا داریم این عدد را به 500 نفر برسانیم.
1204 فقره ملاقات الکترونیک زندانیان با خانواده هایشان
وی از افزایش ارائه خدمات الکترونیک در زندان های استان هم خبرداد و گفت: با شیوع بیماری کرونا، به سمت ارتقاء و استفاده بیشتر از خدمات الکترونیک رفتیم که در این رابطه یکی از مهمترین اقدامات انجام شده، اجرای طرح دادرسی الکترونیک بود که درحال حاضر 90 درصد از دادرسی های ما از این طریق انجام می گیرد.
به گفته این مسئول، طی سال گذشته جلسات دادگاه 5949 زندانی در کرمانشاه به صورت آنلاین برگزار شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته 6543 فقره بازدید الکترونیک و 3093 فقره بازدید حضوری قضات از زندان های استان صورت گرفته، عنوان کرد: همچنین از اواخر سال گذشته که بستر ملاقات الکترونیک زندانیان با خانواده هایشان فراهم شد، 1204 فقره ملاقات از این طریق انجام شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد