به گزارش جام جم آنلاین لرستان حجتالاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، در جلسه دیدار طلاب با حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، امامجمعه موقت تهران، با تأکید بر اینکه رسالت علما و دانشمندان همان رسالتی است که بر عهده انبیای الهی و پیشوایان معصوم بوده است، اظهار کرد: یک جریان سالم، فرهنگی، دینی، متنفذ و تأثیرگذار در طول تاریخ با ایثار، جهاد، شهادت و فداکاری از رسول گرامی اسلام آغاز شد و بهوسیله پیشوایان معصوم و نایبان امام عصر(عج) ادامه پیدا کرد و این جریان سالم، فرهنگی، دینی و تأثیرگذار در این عصر به ما رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در قرن چهاردهم، کشور ما مورد اشغال بیگانگان قرار گرفت و بیگانگان سرنوشت کشور ما را تعیین کرده و شخصی دستنشانده را برای حاکمیت ما قرار دادند، گفت: روحانیت و حوزههای علمیه مورد تهاجم پهلوی اول قرار گرفت، در چنین موقعیت سخت و دشواری امام راحل(ره) برای دفاع از روحانیت از درون حوزه علمیه قد علم کرد.
شاهرخی با تأکید بر اینکه خداوند متعال از دل همین سختیها و دشواریها، حکیم و مفسری را تربیت کرد که از سال ۴۲ رسالت خود را آغاز و آمریکا، اسرائیل و طاغوت داخلی را مورد هجوم قرار داد، اضافه کرد: ۱۵ سال این هجوم و تهاجم از سوی امام راحل(ره) و یاران با وفایش ادامه پیدا کرد، گرچه در این مدت جمع زیادی به زندان افتادند، شکنجه شدند، تبعید شدند و به شهادت رسیدند.
امامجمعه خرمآباد با اشاره به اینکه در این جمع ما هم علمایی حضور دارند که تبعید شدند و جمعی هم به درجه رفیع شهادت نائل شدند، افزود: اما با این سختیها و دشواریها خداوند در روز ۲۲ بهمن ۵۷ انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب را به مردم متدین و انقلابی و شریف ایران اسلامی هدیه کرد.
وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی فرصتی را برای حوزههای علمیه فراهم کرد تا ارتباطش با مردم در داخل و خارج از کشور فراهم شود، افزود: در این یک قرن در استان لرستان، عالمان و مجتهدان به نامی در تبلیغ، تبیین، تدریس در نقاط مختلف به نشر معارف اسلامی و آموزههای اهل بیت(ع) پرداختند.
شاهرخی با بیان اینکه حوزههای علمیه در طول تاریخ کانون فضیلتها، مرکز و سرچشمه مکارم و اخلاق اسلامی بوده است، گفت: حوزههای علمیه معارف و اخلاق اسلامی را در بین مردم ترویج دادند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به نقش مردم و علمای لرستان در پشتیبانی از جنگ تحمیلی و حضور در صحنههای مختلف دفاع مقدس، افزود: لرستان در دفاع مقدس هم امنیت خودش را حفظ کرد و هم در ایجاد امنیت در استانهای دیگر حضوری پررنگ و ارزشمند داشت که قابل تقدیر است و ما همچنان نیازمند همان جریان سالم، فرهنگی، دینی، فعال، متنفذ و تأثیرگذار هستیم که برگرفته از تبیین، استدلال و پاسخگویی به شبهات براساس بیانیه «گام دوم انقلاب اسلامی» باشد.
وی با تأکید بر اینکه به برکت انقلاب اسلامی ۱۳ مدرسه علمیه برادران و ۱۳ مدرسه علمیه خواهران با جمعیت تقریبی سه هزار و ۵۰۰ نفر در استان فعال هستند، یادآور شد: در استان لرستان رویشهای انقلاب اسلامی به وفور از گروههای جهادی، جوانان انقلابی و حزبالهی شکل گرفته است، بهطوری که برخی از این گروهای جهادی در دورترین و محرومترین نقاط استان مشغول فعالیتهای فرهنگی و محرومیتزدایی هستند.
شاهرخی با تأکید بر اینکه لرستان بهواسطه اینکه هم مرز با استانهای مرزی بوده در طول جنگ تحمیلی از سوی دشمن بعثی آسیبهای فراوانی دید و بارها مورد هجوم هواپیماهای دشمن قرار گرفت، اضافه کرد: استان بهواسطه مسائل اقتصادی دچار ضعف است و نیازمند توجه ویژه است. در طول بیش از دو سال، ۲۱ وزیر و معاون وزیر را ملاقات کردهام تا وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استان را به اطلاع آنها برسانم، برخی میگفتند ما چنین اطلاعی از استان لرستان نداریم، تصورمان این است که لرستان به جهت رشد اقتصادی وضعیتی بهتر از این دارد، این در حالی است که تورم، بیکاری، عدم رونق مطلوب کسبوکار، آسیبهای اجتماعی سالهاست که گریبانگیر این استان شده است.
امامجمعه خرمآباد با تأکید بر اینکه صنایع بزرگ ما یا تکمیل نشده تعطیل شدهاند و یا تکمیل شده، تعطیل شدهاند، گفت: در حادثه سیل سال ۹۸ بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به لرستان خسارت وارد شد و هنوز نیمی از آن خسارات باقی مانده است، اگر هم جبران شود به شرایط قبل از وقوع سیل میگردیم.
وی با اشاره به اینکه لرستان نیازمند توجه ویژه قوای سهگانه است، تصریح کرد: بزرگانی که کلامشان نافذ و تأثیرگذار است میتوانند این استان را یاری کنند، چراکه ما نیازمند تحول همراه با جهش هستیم، تحول به تنهایی گذشته استان ما را جبران نمیکند، بلکه تحول همراه با جهش لازم است.
شاهرخی با تأکید بر اینکه اعتبارات قطرهچکانی که به این استان داده میشود نمیتواند در لرستان ایجاد تغییر محسوس کند، ادامه داد: ما بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه صنایع تعطیل شده موجود داریم و اگر اراده مصممی از سوی دستگاه اجرایی و قضایی باشد میتواند هزاران نفر را در این استان مشغول به کار کنند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به اینکه خانههای عالم، مصلیها و مساجد نیمه تمام در استان نیازمند تکمیل هستند و توجه به کانونهای قرآنی، فرهنگی و دینی میتواند در ارتقای فرهنگی و دینی استان نقشآفرین باشد به ظرفیتهای فراوان لرستان در حوزه آب، زمینهای حاصلخیر، باغات، دامداریها اشاره کرد و گفت: آینده برای استان ما و کشور روشن است، چون داشتنیهای ما فراوانتر از کاستیهاست و با یاری خدا، تعاون، خرد جمعی، همصدایی و وحدت این آینده روشن برای استان و کشور ما رقم خواهد خورد.