به گزارش جام جم آنلاین، اواخر خردادماه سال جاری مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از اجرای مصوبه سوخت یارانهای شناورها تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: در ایران، کشتی کروز نداریم.
حسین عباسنژاد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه «آیا در کشور کشتی کروز داریم؟» و آخرین وضعیت راهاندازی خط کشتیرانی مسافربری بین ایران و قطر همزمان با برگزاری جام جهانی اظهار کرد: تمام پتانسیلهای داخلی برای راهاندازی خط کشتیرانی مسافربری بین ایران و قطر آماده است.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر تعدادی شناور تندروی کاتاماران در خطوط داخلی فعال است، افزود: تا یک ماه آینده خط کشتیرانی بوشهر ـ دوحه قطر با بهکارگیری یک فروند شناور کاتاماران راهاندازی میشود.
وی با ابراز اینکه در ایران کشتی کروز نداریم، ادامه داد: چند شناور شبهکروز در کشور داریم که بهدلیل عدم فعالیت طولانی هماکنون دورههای بازرسی و تعمیرات را در بوشهر و بندرعباس پشتسر میگذارند.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه این شناورها به یک سرمایهگذار ایرانی تعلق دارد که در واقع شناورهای «رورو ـ پسنجر» هستند، تصریح کرد: کشتی های کروز تمام امکانات تفریحی، هتلینگ و... را به مسافران ارائه میدهد و ما فعلاً چنین شناوری در ایران نداریم.
در حالی بهگفته مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی، کشور فاقد کشتی کروز است که پنجشنبه گذشته رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از امکان سفر ایرانی ها با کشتی کروز به قطر برای تماشای بازیهای جام جهانی خبر داده است، خبری که البته دارای ابهام است؛ از این جهت که آیا طی 3 ماه کشتی کروز خریداری شده است یا اینکه از کشتی خطوط کشتیرانی خارجی برای این کار استفاده خواهد شد.
قاسمی در حاشیه امضای تفاهمنامههای همکاری بخشهای مختلف وزارت راه با وزارت میراث فرهنگی درباره میزان آمادگی طرف قطری برای استفاده از ظرفیتهای موجود در ناوگان حملونقل هوایی و دریایی ایران برای جابهجایی مسافران در ایام جام جهانی فوتبال، گفت: از نظر تعداد پرواز تقریباً محدودیتی نداریم و با قطریها به توافق رسیدهایم. آنها برای لندینگ یک هواپیما در ایام جام جهانی حدود 10 هزار دلار دریافت میکنند، ولی این رقم برای ایران تقریباً مجانی شده است و پولی دریافت نمیکنند.
وی اضافه کرد: برای جابهجایی هموطنانی که قصد تماشای مسابقات جام جهانی را در قطر دارند، ما محدودیتی نداریم و پیشبینی شده است با سفر به قطر همراه مسئولان وزارت ورزش و جوانان دو نمایشگاه در زمینه گردشگری و صنایع هایتک در آن ایام در جنوب کشور برگزار شود.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که طرف قطری عنوان کرده است بهشرط اقامت 3 روز در قطر بلیت بازیهای جام جهانی را به متقاضیان ایرانی میفروشد، گفت: ایرانیها میتوانند صبح با استفاده از کشتی کروز به قطر مسافرت کنند و بازی مورد نظرشان را تماشا کنند و شب به کشور برگردند، همچنین تماشاگران خارجی میتوانند با استفاده از هواپیماهای شاتل ما و انتخاب کیش بهعنوان محل اقامتشان، بازی مورد نظرشان را تماشا کنند و به کشور مبدأ خود برگردند، چون به هر حال اقامت در قطر، اقامت گرانی است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی امروز در نشست خبری در پاسخ به تسنیم جزییات بیشتری را از خدماترسانی به تماشاگران بازیهای جام جهانی قطر اعلام کرد.
علیاکبر صفایی با اشاره به راهاندازی خط کشتیرانی مسافری بین ایران و قطر توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گفت: بر این اساس بین بنادر بوشهر و کیش و دوحه قطر خط کشتیرانی مسافری راهاندازی میشود. کشتیرانی والفجر برای این کار یک فروند کاتاماران را آماده کرده است.
وی افزود: علاوه بر این دو فروند کشتی کروز متعلق به بخش خصوصی در حال تعمیرات اساسی است که تا اوایل آبانماه آماده بهرهبرداری میشوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حل مشکل سوخت یارانهای برای فعالیت خطوط کشتیرانی تصریح کرد: قیمت حدود 1100 هر لیتر سوخت با مصوبه دولت به 300 تومان کاهش یافته است که تأثیر بهسزایی در توسعه حملونقل دریایی مسافر دارد.
صفایی ادامه داد: همچنین تعرفههای بندری در حوزه حملونقل دریایی مسافر 90 درصد کاهش یافته است.
وی در خصوص قیمت بلیت سفر به قطر با کشتی گفت: فعلاً قیمتها مشخص نشده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد