رزومه کارآموز مهندسی عمران؛ نکات حرفه‌ای و راهنمای نگارش

مهندسی عمران یکی از پرطرفدارترین رشته‌های مهندسی است و فارغ‌التحصیلان آن با بازار کار خوب و درآمد بالایی روبرو هستند.
مهندسی عمران یکی از پرطرفدارترین رشته‌های مهندسی است و فارغ‌التحصیلان آن با بازار کار خوب و درآمد بالایی روبرو هستند.
کد خبر: ۱۳۹۳۰۵۰

باتوجه به محبوبیت این رشته و رقابت بالا بر سر به دست آوردن موقعیت‌های شغلی آن، بسیاری از افراد، کارآموزی را به عنوان راهی برای ورود به بازار کار مهندسی انتخاب می‌کنند. اما برای به دست آوردن موقعیت‌های کارآموزی در استخدام مهندس عمران نیز نیاز به یک رزومه تاثیرگذار دارید. در این مقاله نحوه نوشتن رزومه کارآموزی مهندسی عمران را به شما آموزش می‌دهیم.

نحوه نوشتن رزومه کارآموز مهندسی عمران

اگر نگاهی به آگهی‌های استخدام رشته عمران بیاندازید، اغلب موقعیت‌های شغلی، نیازمند استخدام مهندس عمران با تجربه کاری حداقل یک سال هستند. به همین دلیل، پس از اتمام تحصیلات، گذراندن یک دوره کارآموزی به عنوان مهندس عمران می‌تواند به شما در به دست آوردن موقعیت ‌های شغلی این رشته کمک کند. برای به دست آوردن موقعیت‌های کارآموزی نیز نیاز به رزومه نویسی دارید. اما باتوجه به نداشتن سوابق کاری هنگام استخدام به عنوان کارآموز مهندسی عمران، ممکن است نوشتن رزومه برایتان چالش برانگیز باشد. در ادامه نحوه نوشتن یک رزومه کارآموزی برای رشته مهندسی عمران را بررسی می‌کنیم.

اطلاعاتی که باید در رزومه کارآموزی خود درج کنید شامل موارد زیر می‌شود:

1.   اطلاعات تماس خود را در ابتدای رزومه کارآموزی وارد کنید.

2.   یک بخش نمایه رزومه اضافه کنید. این بخش هدف شغلی شما را به کارفرما نشان می‌دهد.

3.   تحصیلات، مهارت‌ها و دستاوردهای خود را برجسته کنید.

4.   فعالیت‌های فوق برنامه، مشاغل نیمه وقت و کارهای داوطلبانه را در بخش سوابق کاری اضافه کنید.

5.   از کلمات کلیدی مرتبط با شغل مهندسی عمران استفاده کنید.

در ادامه هرکدام از این موارد را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم.

اطلاعات تماس

بخش اطلاعات تماس شما باید شامل نام و نام خانوادگی، شماره تماس و یک آدرس ایمیل باشد. این بخش در ابتدای رزومه و بالای صفحه اول آن باید قرار بگیرد. همچنین در این قسمت می‌توانید لینک پروفایل لینکدین یا پورتفولیو خود را در صورت وجود درج کنید.

نمایه یا خلاصه رزومه

به طور کلی بخش نمایه که بعد از اطلاعات تماس در رزومه درج می‌شود، خلاصه‌ای از تجارب و مهارت‌های کارجو را ارائه می‌دهد که در هنگام استخدام مهندس عمران اهمیت دارند. اما باتوجه به نداشتن سوابق کاری و مهارت‌های توسعه یافته برای یک کارآموز مهندسی، بخش نمایه باید هدف شغلی شما را به کارفرما معرفی کند.

تحصیلات و دوره‌های آموزشی

از آنجایی که شما هنوز سابقه کاری ندارید، باید بخش تحصیلات و مهارت‌های خود را در رزومه برجسته کنید. هر دستاورد تحصیلی از جمله دریافت بورس، کسب رتبه و... را در این بخش وارد کنید. اگر دوره آموزشی مرتبطی گذرانده‌اید نیز آن را در این بخش اضافه کنید.

سوابق و تجارب حرفه‌ای

از آنجایی که به عنوان یک تازه فارغ‌التحصیل رشته مهندسی عمران هنوز تجربه کاری ندارید، می‌توانید این بخش را با نوشتن سوابق کارهای داوطلبانه، مشاغل نیمه وقت و پروژه‌ های شخصی که انجام داده‌اید پر کنید.

مهارت‌ها و توانمندی‌ها

بخش مهارت‌ها و توانمندی‌ها در رزومه کارآموزی و در هنگام استخدام مهندس عمران اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که مهارت‌های شما خصوصا مهارت ‌های نرم (بین فردی) در جلسه مصاحبه حضوری بررسی می‌شوند، حتما این بخش را با صداقت کامل تکمیل کنید. تمام مهارت ‌های سخت (فنی) مثل تسلط بر نرم ‌افزار های ضروری و مهارت‌های نرمی مثل توانایی کار تیمی را در دو بخش جداگانه زیر عنوان مهارت‌ها وارد کنید.

جوایز و دستاوردها

اگر در رویدادهای مرتبط با صنعت شرکت کرده و جوایز و دستاوردهایی داشته‌اید، در این بخش آن‌ها را وارد کنید. اضافه کردن بخش جوایز و دستاوردها می‌تواند شما را به عنوان فردی فعال و مستعد، از دیگر کارجویان موقعیت کارآموزی متمایز کند.

کلمات کلیدی

از آنجایی که امروزه اغلب شرکت‌ها برای بررسی حجم زیاد رزومه‌های دریافتی خود از سرویس ATS استفاده می‌کنند، درج کلمات کلیدی مرتبط در رزومه اهمیت زیادی پیدا کرده است. سرویس ATS یا سیستم ردیابی متقاضی، رزومه‌های دریافتی را براساس کلمات کلیدی خاصی بررسی و رزومه‌های نامربوط را حذف می‌کند. بنابراین، اگر رزومه شما شامل این کلمات نباشد، به احتمال زیاد به دست کارفرما و مرحله بررسی نمی‌رسد. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، شرح آگهی‌های استخدام مهندس عمران را بخوانید. کلمات تکرار شونده در اغلب آگهی‌ها همان کیوردهایی هستند که باید در رزومه خود به کار ببرید.

چند نکته درباره فرمت رزومه

برای نوشتن یک رزومه کارآموزی استاندارد، باید چند نکته را در نظر داشته باشید:

·         اگر می‌خواهید توجه کارفرما را جلب کرده و رزومه‌تان در دسته رزومه‌های قابل بررسی قرار بگیرد، باید طول استاندارد رزومه را رعایت کنید. معمولا رزومه بین یک تا دو صفحه نوشته می‌شود و باتوجه به نداشتن سوابق کاری، یک صفحه، برای رزومه کارآموزی کافی و استاندارد محسوب می‌شود.

·         خوانایی را رعایت کنید. با قالب‌بندی و مشخص کردن سرفصل‌ها (بولد کردن فونت یا استفاده از رنگ متفاوت با متن اما تیره و خوانا) و استفاده از بولت پوینت برای درج مواردی مثل مهارت‌ها، خوانش رزومه خود را برای کارفرما و مسئول استخدام راحت‌تر کنید.

·         رزومه شما باید ظاهری ساده و حرفه‌ای داشته باشد. بنابراین به طراحی آن توجه کنید. می‌توانید برای اطمینان از استاندارد بودن طراحی رزومه، از رزومه ساز آنلاین استفاده کرده و یا نمونه رزومه تکمیل شده با قالب های گرافیکی مختلف را مشاهده کنید. شما می‌توانید قالب های رزومه آماده را با جستجوی عنوان "نمونه رزومه مهندس عمران" یا  "نمونه رزومه کاری مهندسی" دانلود کنید.

·         به رزومه خود عکس اضافه نکنید. اضافه کردن تصویر به رزومه معمولا غیر حرفه‌ای تلقی شده و می‌تواند به رد شدن رزومه شما منجر شود. اگر قصد دارید نمونه‌ کارهایتان را در قابل عکس به نمایش بگذارید، آن‌ها را در قالب یک فایل جداگانه یا لینکی به پورتفولیو خود در اختیار کارفرما بگذارید.

·         در نهایت باید رزومه در فرمت PDF ذخیره و ارسال شود. اگر رزومه خود را با رزومه سازهای آنلاین ساخته باشید، نیازی به دخیره آن نیست و می‌توانید فایل را به صورت آنلاین برای فرصت‌های کارآموزی مورد نظرتان ارسال کنید.

جمع‌بندی

مهندسان عمران نقش کلیدی در ایجاد سازه‌های شهری مانند پل، تونل و... دارند. به همین دلیل، نیاز بالایی به تخصص مهندسی عمران در همه جوامع وجود دارد. این رشته به دلیل بازار کار خوب و امکان کسب درآمد بالا متقاضیان زیادی دارد و شروع مسیر حرفه‌ای ممکن است برای تازه فارغ‌التحصیلان با چالش‌هایی همراه باشد. از آنجایی که رقابت زیادی برای استخدام مهندس عمران وجود دارد، گذراندن یک دوره کارآموزی و کسب تجربه در محیط کار واقعی می‌تواند در به دست آوردن موقعیت‌های شغلی و استخدام شدن شما به عنوان فارغ‌التحصیل رشته مهندسی عمران تاثیرگذار باشد. به همین دلیل، در این مقاله به بررسی نحوه نوشتن رزومه کارآموزی مهندسی عمران و ارائه نکاتی برای نوشتن رزومه کارآموزی پرداختیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها