«عمار» حامی منویات انقلاب اسلامی است

کد خبر: ۱۳۹۳۸۳۸
نویسنده هاشم مسعودی - تهیه‌کننده

دغدغه ساخت اثری درباره معلولان و کاستی‌هایی که آنها در نظام اداری و جامعه با آن مواجه هستند، نخستین‌بار در دفتر تولیدات کوتاه حوزه هنری شکل گرفت. پس از آن فیلمنامه‌ای از سوی حوزه برای ما ارسال شد که در‌نهایت به تهیه‌کنندگی من و مجتبی احسانی و کارگردان سعید ولی‌زاده ساخته شد. فیلم «مدار بسته» به انواع و اقسام معلولیت‌ها در بستری طنز می‌پردازد. عمدا بستر داستان را طنز قرار دادیم که به مدد لحن شیرین قصه، معایب اجتماعی که دامنگیر معلولان هست را برجسته سازیم که ان‌شاءا... مسئولان به آن توجه کنند و درصدد رفع آن برآیند.

امسال اولین دوره‌ای نیست که در جشنواره مردمی عمار حضور دارم. سال‌های گذشته هم هر‌بار با اثری در این جشنواره بودم و اساسا پیدایش آن را مثبت ارزیابی می‌کنم. همان‌طور که از نام این جشنواره پیداست، عمار جشنواره‌ای بسیار مردمی است و زمینه‌ای فراهم می‌آورد تا آثار فیلمسازان جوان دیده شود. البته بعد از گذشت چند دوره آغازین، علاوه بر کارگردان جوان، فیلمسازان حرفه‌ای هم آثارشان را به این جشنواره فرستادند و باعث شد جشنواره ترکیبی از فیلمسازان تازه‌کار و پیشکسوت را در خود داشته باشد.

جشنواره عمار برخلاف خیلی از جشنواره‌ها که در ایران شکل گرفت و خیلی زود منحل شد تا به امروز به راه خود ادامه داده تا به سیزدهمین دوره خود رسید. نخستین دوره این جشنواره در سال ۸۹ و در سالگرد حماسه‌ نهم دی‌ماه برگزار شد اما نقطه‌عطف آن در اسفند۹۱ و بعد از جشنواره سوم در دیدار منتخبان جشنواره و ستاد مردمی جشنواره با رهبر معظم انقلاب رخ داد. در این دیدار رهبر انقلاب پس از شنیدن صحبت‌های جمعی از حاضران به موضوع دین و همچنین پرداختن به انقلاب اسلامی و ارزش‌های انقلاب در این جشنواره توصیه کردند و آن را اقدامی مبارک خواندند. ایشان در آنجا تاکید داشتند؛ نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی باید نگاهی بلندمدت همراه با برنامه‌ریزی دقیق، امید به آینده و بهره‌گیری مناسب از ابزار هنر برای تاثیرگذاری حداکثری باشد. هدف اصلی جشنواره مردمی عمار اکران آثار سینمای انقلاب است. محوریت آثار این جشنواره آرمان‌های انقلاب اسلامی است که شاید در دیگر جشنواره‌های کشور چندان پررنگ نباشد. آثاری که پیش از عمار فرصت چندانی برای نمایش نداشتند اما با پیدایش عمار، این فضا برای‌شان فراهم شد. این جشنواره باعث شد اذهان عمومی جامعه مجددا مظلومیت جامعه ایران را ببیند. بنابراین این جشنواره فرصت تازه‌ای را برای شنیدن صدای مخاطبان فراهم آورد. در‌مجموع از ویژگی‌های این جشنواره همین ابتکار عمل، تازه بودن و حمایت از منویات انقلاب اسلامی است.

در این جشنواره آثاری به نمایش در‌می‌آید که بعضا به روش متداول نمی‌توانند با فیلم‌های بلند داستانی یا مستند در جشنواره‌های کشوری رقابت کنند اما در عمار زمینه‌ای فراهم شده تا این آثار به نمایش درآیند و فیلمسازان مستعد شناسایی شوند. چه بسا در میان همین استعدادهای مردمی افرادی پیدا شود که با برگزیده‌شدن در این جشنواره به دنیای فیلمسازی معرفی شوند. به همین دلیل است که بسیاری از فیلمسازان صرفا تمایل دارند اثرشان در جشنواره عمار اکران و دیده شود، حتی اگر جایزه نگیرد یا به بخش مسابقه راه پیدا نکند. از دیگر نکات مهم این جشنواره این است که در تمام ایران، در شهرها و روستاهای دورافتاده برگزار می‌شود که باعث ارتقای فرهنگ فیلم دیدن در همه ‌جای ایران می‌شود. به همین علت از هر کسی که مکانی برای اکران داشته باشد حمایت می‌کنند تا به ‌این‌وسیله اکران عمومی را گسترش دهند. با وجود تمام این نکات مثبتی که گفتم، اگر داوری‌های این جشنواره به شکلی تفکیکی و تخصصی‌تر انجام شود، بهتر است. چون در حال حاضر تمام آثار در یک بستر داوری می‌شود و این درست نیست.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها