به گزارش جام جم آنلاین، این طرح در پایان جلسه علنی روز یکشنبه - ۲ بهمن - مجلس شورای اسلامی در حالی اعلام وصول شد که صبح امروز نمایندگان مجلس در جلسه ای غیرعلنی با حضور وزیر امور خارجه و فرمانده کل سپاه اقدام پارلمان اروپا در صدور قطعنامهای برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا را بررسی کردند.
پیش از این طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروه های تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رایگیری روز چهارشنبه - ۲۸ دی - در قالب متمم به گزارش یادشده، اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
اما تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود، هشدار دادهاند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.
مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به این اقدام ضدایرانی پارلمان اروپا پیش نویس طرحی را برای اقدام متقابل تهیه کرده است که به گفته وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پاسخی درخور به بیانیه پارلمان اروپا و اقدامات احتمالی شورای اروپا خواهد بود.
منبع: ایرنا
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد