رابرت کانلی، هنرمند غیرمتعارف و مستقل سینمای استرالیا کارگردانی بلوبک را انجام داده است. او که سال گذشته درام اجتماعی و تحسین شده «خشکسالی» را با بازی اریک بانا روی پرده سینماها داشت و در کنار تحسین منتقدان و اهالی فرهنگ، جزو آثار پرفروش سال سینمای استرالیا هم بود، فیلمنامه اقتباسی بلوبک را براساس داستان پرخواننده و معروف تیم وینستن، نویسنده و مولف سرشناس استرالیایی نوشته که کتابش با استقبال بالای اهالی کتابخوان در این محل روبهرو شده است.
داستان وینستن درباره یکی از اهالی این کشور به نام ابی(واسیکوسکا) است که در حوزه گیاهان و موجودات دریایی کمیاب فعالیت میکند. او که اطلاعات دقیقی درباره تپهها و چالههای طبیعی اعماق آبهای اقیانوس دارد، متوجه میشود گروهی از توریستهای آمریکایی در حال دخل و تصرف در زیستگاه گیاهان و موجودات زیر آب دریا با هدف سرقت مرجانهای تپههای دریایی با قدمتی چند هزار ساله هستند که جزو آثار باستانی و طبیعی استرالیا محسوب میشود.
با ورود ماهیگیران غیربومی به محل، توطئه سرقت مرجانها شکلی جدی به خود میگیرد و ابی با کمک دوست دانشمند خود مایک(بانا)، ماموریت نجات این گونههای کمیاب و بومی را به عهده میگیرند. برخی کارشکنیهای دولتی، خبر از معاملاتی پنهان در پشت پرده را میدهد و این موضوع، کار دو شخصیت اصلی داستان را سختتر و پیچیدهتر میکند.
کانلی که فیلمنامه بلوبک را با همکاری وینستن نوشته، میگوید: «نویسنده در زمان نگارش فیلمنامه طرحها و پیشنهادهای بسیار خوبی داد که باعث غنیتر شدن بیشتر فیلمنامه شد. وینستن نگاهی دقیق به وضعیت جغرافیایی زندگی گونههای کمیاب بومی دارد و داستانش حکایت از علاقه او برای حفظ این میراث بزرگ فرهنگی است. فیلم ما کمک میکند تا این موضوع در سطحی گستردهتر مورد بحث و بررسی قرار گرفته و توجه عمومی را به آن جلب کند. در عین حال، قصد ما ساخت اثری مستند نبود. برای همیناز داستانی سرگرمکننده بهره گرفتهایم تا تماشاگران بیشتری را جذب خود کند. اطمینان دارم مردم از تماشای بلوبک لذت خواهند برد. گرچه مضمون فیلم اجتماعی و غیرمتعارف است، اما هیجان و اکشنی در درون خود دارد که لازمه یک فیلم جذاب و پرمخاطب است.»
کانلی به این نکته هم اشاره میکند که هدف او فقط تماشاگران داخلی استرالیا نیست و می خواهد داستان افشاگرانه او در بین تماشاگران اروپایی و آمریکایی هم بیننده داشته باشد. به گفته او: «موضوع حیات مرجانهای تپههای دریایی استرالیا و حفظ و مراقبت از آنها، چیزی است که باید مورد شناسایی بقیه مردم دنیا و طرفداران حفظ محیطزیست و مخالفان سوءاستفاده از منابع طبیعی کشورها قرار گیرد.»/ ورایتی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد