به گزارش جام جم آنلاین، زمانی که جنگ در اوکراین شروع شد، هزاران داوطلب از بسیاری از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، به اوکراین شتافتند تا در جنگ علیه روسیه شرکت کنند و تجربیات نظامی خود را در اختیار اوکراینیها قرار دهند.
اکنون پس از گذشت یک سال از نبردهای شدید، برخی گزارشها حاکی از آن است که گروههای زیادی از داوطلبان خارجی درگیر نزاع داخلی میان خود هستند و این امر مانع از شرکت آنها در جنگ میشود.
نیویورک تایمز طی گزارشی اعلام کرد که مشکلات زیادی در میان داوطلبان آمریکایی در اوکراین بروز کرده و از میان این مشکلات میتوان به عدم وجود تجربه نظامی، هدر دادن منابع و تلاش برای سود بردن از جنگ اشاره کرد.
این روزنامه نوشت که در میان داوطلبانی که در خط مقدم اوکراین میجنگند و به سلاحهای پیشرفته آمریکایی دسترسی دارند، افرادی هستند که اگر جنگ مربوط به ایالات متحده بود، حتی اجازه نزدیک شدن به میدان نبرد به آنها داده نمیشد.
نیویورک تایمز تاکید کرد که در گزارش خود، بیش از ۱۰۰ صفحه از اسناد مربوط به گروههای داوطلب را بررسی کرده و با بیش از ۳۰ نفر از داوطلبان صحبت کرده است. داوطلبانی که برخی از آنها نام خود را فاش کرده و برخی دیگر ترجیح دادند که هویت آنها مجهول بماند.
دروغ، خیانت و عدم تجربه
در میان جنگجویان آمریکایی در اوکراین - بر اساس گزارش روزنامه - یک سرهنگ بازنشسته تفنگدار دریایی ایالات متحده از ویرجینیا است که به دلیل دخالت احتمالی خود در صادرات غیرقانونی فناوری نظامی تحت تعقیب دادگاه فدرال قرار دارد.
همچنین در میان آنها یک سرباز سابق آمریکایی دیده میشود که برای جنگ به اوکراین آمد اما به همرزمانش خیانت کرد و به روسیه گریخت.
یک آمریکایی دیگر اهل «کانکتیکات» است که به دروغ به اوکراینی ها اعلام کرده که سابقا در ارتش ایالات متحده خدمت میکرد.
او در یکی از میدانهای جنگ در اوکراین فیلم آنلاین منتشر میکند، که در آن مکان دقیق مشخص شده و در فیلم به دسترسی آسان خود به سلاح های آمریکایی افتخار میکند.
یکی دیگر از داوطلبان آمریکایی در جنگ اوکراین، یک کارگر سابق ساختمانی است. او به دروغ مدعی میشود که در گذشته در کار قاچاق جنگجویان پاکستانی کار می کرده و از این طریق توانست به صفوف اوکراین بپیوندد.
نیویورک تایمز گزارش داد که یک جنگجوی داوطلب اهل اوهایو نیز که به دروغ ادعا میکرد یک تفنگدار دریایی ایالات متحده است، در پی رهبری یکی از بزرگترین گروههای داوطلب در اوکراین بود.
نقش دولت آمریکا
این روزنامه نوشت که چنین شخصیتهایی به دلیل نقشی که ایالات متحده برای خود در جنگ تعریف کرده است، جایی برای خود در جبهههای نبرد برای جنگ مقابل روسیه پیدا کرده اند.
این روزنامه افزود که دولت جو بایدن، که خود را متعهد به ارسال سلاح و پول به کی یف میداند، نیروهای حرفهای را برای شرکت در جنگ اوکراین اعزام نمیکند.
این امر باعث شد که برخی از داوطلبانی که حرفهای و صاحب تجربه نیستند، رهبری جبهههای نبرد در اوکراین را به عهده بگیرند و آمریکا سلاحها و تجهیزات نظامی متعددی را بدون محدودیت یا شرط در اختیار آنها قرار دهد.
نیویورک تایمز تاکید کرد که تحقیقات و مصاحبههایی که انجام داده، یک سری اعمال فریب، اشتباهات و اختلافات را در میان مبارزان داوطلب در اوکراین نشان میدهد که مانع از به نتیجه رسیدن کارزار داوطلبانه جنگ اوکراین شده است.
این گزارش به شرایط تشکیل ارتش بینالمللی در اوکراین اشاره میکند و به نقل از یکی از مقامات آن مینویسد که این ارتش با عجله توسط دولت اوکراین تشکیل شده و در ابتدای جنگ برای بررسی پیشینه هر داوطلب جنگی، کمتر از ۱۰ دقیقه صرف میشد.
نیویورک تایمز به نقل از شخصیتهای آگاه مینویسد، اگرچه مقامات اوکراینی در ابتدای جنگ اعلام کردند که حدود ۲۰ هزار داوطلب در ارتش بین المللی وجود دارد، اما افرادی که واقعاً به خدمت گرفته شده اند بسیار کمتر از این تعداد هستند و اعضای کنونی آن در حال حاضر ۱۵۰۰ داوطلب تخمین زده میشود.
منبع: مهر
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد