جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: جواد صدیقی، در گفت و گو با خبرنگاران افزود: درخت مصنوعی یاد شده در جذب آلودگی هوا چهار هکتار معادل هفت هزار و ۵۰۰ اصله درخت کاج سوزنی برگ کارکرد دارد.
وی با بیان اینکه این درخت مصنوعی برای نخستین بار در سطح کشور با همکاری شهرداری تبریز، استادان دانشگاه تبریز و شرکت های دانش بنیان ساخته شده است، اظهار کرد: درخت مصنوعی نصب شده در پیاده راه سه راه امین (سه راه محققی) نصب شده است و برای نصب حداقل ۱۰ اصله درخت صنعتی در مناطق دهگانه به ویژه هسته مرکزی این کلانشهر هدف گذاری شده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار تبریز هزینه ساخت این درخت مصنوعی را سه هزار دلار و معادل ۱۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این درخت پس از اجرای طرح حذف نمک پاشی از سطح شهر در فصل زمستان و جایگزینی با محلول پاشی که در سال ۱۴۰۱ برای نخستین بار از سوی شهرداری تبریز اجرا شد به عنوان دومین اقدام شهرداری برای حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا ساخته و نصب شده است.
صدیقی، ادامه داد: این درخت مصنوعی علاوه بر کارکرد تصفیه هوا، به علت برخورداری از شکل و ظاهر مناسب و نورپردازی شبانه، از ویژگی المان و نماد شهری در مبلمان شهری برخوردار است.
درخت مصنوعی جاذب گازهای آلوده و فلزات سنگین هوا است
استاد دانشگاه تبریز و مبتکر و مجری درخت مصنوعی تصفیه هوا نیز به خبرنگاران گفت: ساخت این درخت مصنوعی با همکاری اساتید این دانشگاه، شهرداری و شرکت های دانش بنیان در راستای کاهش آلودگی ۳۰ تا ۴۰ درصدی طرح محلول پاشی، ساخته و نصب شده است.
ذاکر حمیدی افزود: پس از اجرای طرح حذف نمک پاشی جامد در فصل زمستان از سطح این شهر و جایگزینی آن با محلول پاشی، استادان دانشگاه تبریز با تحقیق و مطالعه این طرح متوجه شدند که محلول پاشی جاذب گازهای آلوده هوا مانند دی اکسید کربن، منوکسید کربن، دی اکسید گوگرد تولید شده توسط ماشین های گازوئیلی، فلزات سنگین و گرد و غبار است بنابراین به فکر ساخت این درخت صنعتی افتادند.
وی با بیان اینکه مصرف برق این درخت صنعتی در حد یک سماور برقی است، اظهار کرد: استادان دانشگاه با همکاری شرکت های دانش بنیان به منظور تقویت فرایند عمل تصفیه هوا، موادی بر محلول مورد استفاده در محلول پاشی اضافه کردند تا عملکرد این درخت مصنوعی در جذب فلزات سنگین هوا افزایش یابد.
استاد دانشگاه تبریز و مجری درخت مصنوعی تصفیه هوا، گفت: این محلول در داخل این درخت صنعتی تعبیه شده و می تواند سالانه ۶۱ میلیون مترمکعب هوا را تصفیه کند و قابل استفاده در مراکز صنعتی و مناطق آلوده و پرتراکم شهری است.
حمیدی، با تاکید بر اینکه این درخت مصنوعی ارزان ترین دستگاه تصفیه هوا است، ادامه داد: این درخت مصنوعی هوشمند بوده و قابلیت خود کنترلی دارد و می تواند سرعت و دور خود را بر اساس میزان آلودگی هوا تنظیم کند.
وی با اشاره به اینکه این درخت مصنوعی علاوه بر تصفیه هوا به علت داشتن ویژگی های مربوط به مبلمان شهری، به عنوان نماد شهری نیز مورد استفاده قرار می گیرد، یادآور شد: گروه ساخت و مجری این طرح شامل اساتید دانشگاه تبریز، شرکت های دانش بنیان و شهرداری آماده همکاری با سایر کلانشهرها و مراکز صنعتی برای ساخت و نصب درخت مصنوعی هستند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد