به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، همایش تجلیل از پیشکسوتان، خیرین و فعالان عرصه سلامت خوزستان با حضور محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی شفیعی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، پژمان بختیارینیا معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت خوزستان و مدیران استانی در تالار شهدای دانشگاه برگزار شد.
محمدحسین سرمست در این آئین با بیان اینکه همه سلامت در حوزه بهداشت و درمان خلاصه نمیشود اظهار کرد:ما همه همکاران خارج از حوزه وزارت بهداشت و درمان را نیز به عنوان همکاران سلامت خود میدانیم. حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد خدمات حوزه سلامت به خدمات مستقیم وزارت بهداشت و درمان ارتباط دارد و حدود ۷۰ درصد آن به ادارات و سازمانهای دیگر نظیر جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب، بهزیستی، آموزش و پرورش، سازمانهای بیمهگر، راه و مسکن، شهرداری و غیره وابسته است.
به گفته وی؛ خدمتگزاران حوزه سلامت تلاش میکنند که کار به درمان کشیده نشود و در همان مرحله بهداشت با اقدامات پیشگیرانه، صدمات و بار مالی کمتری به مردم و کشور وارد شود و بتوان سلامت را حفظ کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: حوزه سلامت در همه مجموعهها مخصوصا در بخش بهداشت و درمان طی سه سال اخیر فرصتی پیدا کرد که توانمندی خود را در زمینه کنترل کرونا به صورت تمام و کمال در کل دنیا و ایران نشان دهد که مرهون تلاش، زحمت، فداکاری و جانفشانی همکاران برای کاهش مرگ و میر بود و در این مسیر کادر درمان زیادی جان خود را از دست دادند.
سرمست در خصوص شهدای عرصه سلامت بیان کرد: تقریبا ۳۵ پرونده مدافع سلامت بررسی و ۱۹ شهید عرصه سلامت در استان خوزستان قطعی شده است که در نوع خود برگ زرینی از ایثارگری مجموعه بهداشت و درمان خوزستان در همه حوزههای سلامت است.
وی افزود: در بحث بیماریهای واگیر که کرونا نیز یکی از آنها به شمار میرود، خدمات جاری و معمول طی سه سال بیماری همچون گذشته وجود داشت و امیدواریم با تمهیدات اساسی این کنترل نسبی موجود در ایران و جهان ادامهدار باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر مشکل اصلی حوزه سلامت استان هستند عنوان کرد: متاسفانه در این زمینه شاخصهای خوبی از استان وجود ندارد و اضافه وزن، چاقی، فشار خون و دیابت از معضلات اساسی خوزستان است که باید با همکاری همه ادارات و ارگانهای استان سبک زندگی در خوزستان را اصلاح و با تلاش، شرایط مطلوبی را برای مردم ایجاد کرد.
سرمست با اشاره به اینکه رسانهها و صدا و سیما همکاران اصلی حوزه سلامت هستند اظهار کرد: اینها همکار و همگام همیشگی به شمار میروند و باید دست به دست هم دهند تا با ایجاد شرایط مطلوب و مثبت در سطح جامعه استانی به سمت اصلاح مدل زندگی مردم گام برداریم زیرا کم کاری در این حوزه و عدم رعایت آن منجر به مرگ زودرس خواهد شد.
وی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه در جهت حفظ سلامتی و جلوگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر، تنها به ادارات مرتبط نمیشود و همکاری خانوادهها و آحاد جامعه نقش کلیدی در این موضوع دارد تا بتوان شاخصها را اصلاح کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: جمعیت سیر کاهندهای دارد که در این خصوص همه ادارات باید همکاری لازم را داشته باشند؛ تلاش همه همکاران ما باعث شد که مرگ مادر باردار از عدد بالای ۴۰ در سال ۱۴۰۰ به زیر ۲۰ در سال ۱۴۰۱ برسد. همچنین مرگ نوزاد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ماقبل آن ۲۶ مورد کاهش داشته است. در زمینه مرگ کودک ۵۹-۱ ماهه، ۵۰ مورد کاهش در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاده است که همه اینها نشاندهنده همکاری همه واحدهای دانشگاهی و خارج دانشگاهی و فعالیت ریز، فنی و مستمر فعالان عرصه سلامت است که جای تقدیر و تشکر دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد