به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، علیرضا دانشی در سومین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری اختصاصی اظهار کرد: مناطق نفتخیز جنوب 75 درصد تولید نفت کشور و 16 درصد گاز کشور را برعهده دارد و در حوزه جغرافیایی پنج استان فعالیت می کند.
وی با اشاره به برنامه ریزی ویژه برای نگهداشت و افزایش تولید و همچنین پایش و انجام اقدامات مختلف در دولت سیزدهم افزود: در سنوات قبل به دلیل فرسودگی تاسیسات مشکلات عدیده ای داشتیم که با شکل گیری دولت سیزدهم برنامه های ویژه اب در حوزه های مختلف انجام شد و توانستیم بروزرسانی بیش از سه برابری تجهیزات را انجام دهیم و در پایان سال گذشته توفیقات ویژه ای در این خصوص به دست آوردیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به برنامه ریزی خاص و انجام اقدامات مؤثر برای تعمیرات و بروزرسانی ماشین آلات دوار تصریح کرد: سال های گذشته 10 توربین تعمیرات عادی شده اما سال قبل تعمیرات 67 توربین در برنامه بود که برخی از آنها برون سپاری و برای برخی از آنها نیز به صورت درون سازمانی اقدامات مؤثری انجام شد؛ اکنون به تدریج توربین های تعمیر شده در حال برگشت به مجموعه هستند.
مهندس دانشی با اشاره به وضعیت بد انبارها و تأمین کالا در گذشته و انجام اقدامات مؤثر در این دوره برای بهبود وضعیت این بخش بیان کرد: در خصوص توسعه مخازن اقدامات مؤثری انجام شده است. همچنین در یک سال گذشته حدود 70 مصوبه ویژه از هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران برای رفع مشکلات اخذ کردیم؛ برخی از دستورالعمل هایی که بازدارنده بوده و پویایی صنعت را دچار مشکل کرده بودند، خوشبختانه با حمایت وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اصلاحات شده اند.
بتعریف یش از یک هزارو 500 میلیارد تومان برای پروژه پژوهشی
وی با اشاره به اینکه نتایج این اصلاحات عقد قراردادهای فراوان و برداشتن گام های بلند برای توجه به ظرفیت داخلی کشور است، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که دولت سیزدهم در وزارت نفت و علی الخصوص شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب آن به عنوان شعار برتر خود قلمداد و پیگیری کرده توجه به شرکت های دانش بنیان، مراکز دانشگاهی و همچنین علمی عمل کردن است؛ طی 10 سال گذشته قبل از دولت سیزدهم اعتبار کل پروژه های پژوهشی به 80 میلیارد تومان نمی رسید ولی سال 1401 موفق شدیم که بیش از یک هزار و 500 میلیارد تومان برنامه تعریف کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با تأکید بر توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان برای انجام فعالیت های علمی ادامه داد: این توجه با شتاب بیشتر از گذشته پیگیری و برنامه ریزی شده تا پایان امسال این اعتبار به بیش از سه هزار میلیارد تومان برسد؛ خوشبختانه همگرایی متعدد و خوبی بین صنعت با مراکز علمی، پژوهشی، فناورانه، دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان داریم.
علیرضا دانشی با اشاره به ارتباطات خوب با پتروشیمی ها یادآور شد: زمان تحویل دولت سیزدهم آنها در زمینه تأمین خوراک مشکل داشتند در حالی که می شد اقدامات خوبی را برای تامین خوراک آن ها انجام داد که در دولت سیزدهم برای حل مشکلات آن ها اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه با همت دولت سیزدهم فروش نفت وضعیت بهتری پیدا کرده است، گفت: نسبت به زمان تحویل دولت بیش از حدود 60 درصد ظرفیت تولید را محقق کردیم؛ بر اساس برنامه مصوبی دریافتی از شرکت ملی نفت ایران پول پتروشیمی ها را برای توسعه مخازن با مطالعات ویژه در حوزه گاز میعاناتی صرف می کنیم تا محصولات آن خوراک پتروشیمی ها شده و در نهایت مجموع درآمد کشور به صورت پایدار تأمین شود.
اختصاص 12.5 هزار میلیارد تومان بودجه برای مسئولیت های اجتماعی حوزه پیرامونی نفت
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهمی که در دولت سیزدهم پیگیری شده مسئولیت های اجتماعی است، اظهار کرد: پایداری حوزه انرژی با توجه داشتن به مسئولیت های اجتماعی محیط پیرامونی حوزه صنعت نفت محقق می شود که طی سال های گذشته به آن توجه نشده است؛ وزارت نفت برای مناطق مختلف پیرامونی تأسیسات نفتی بیش از 12.5 هزار میلیارد تومان بودجه اختصاص داده و امیدورام که مجموعه وزارت کشور و استانداری به صورت درست آن را هزینه و امنیت برای تولید بیشتر از گذشته تأمین کنند.