جام جم آنلاین اصفهان؛ اسماعیل قربانی در این جلسه که صبح امروز -۳ خرداد ۱۴۰۲- به مناسبت هفته ارتباطات و با حضور جمعی از خبرنگاران در سالن اجتماعات ستاد مخابرات اصفهان برگزار شد؛ ضمن تبریک هفته ارتباطات و روز روابط عمومی با اشاره به ملزومات ورود به عصر دیجیتال اظهار کرد: فناوری اطلاعات زیر بنای وجودی عصر دیجیتال است و مجموع اتفاقاتی که از دو دهه گذشته در دنیا در حوزه دیجیتال در حال وقوع است؛ نشان دهنده این است که ورود جدی به این عرصه با توسعه دسترسی مردم به اینترنت پر سرعت از طریق فناوری های نوین ارتباطی مانند فیبر نوری فراهم خواهد شد.
وی افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات دو بال دیجیتالی شدن جامعه است و سرمایه گذاری در بخش توسعه فیبر نوری ما را برای پرواز در آسمان بی کران دنیای دیجیتال مهیا خواهد کرد.
قربانی عنوان کرد: گام اول ورود به دنیای دیجیتال دسترسی آحاد جامعه به اینترنت با سرعت و کیفیت بالاست که توسیع و تسریع این دسترسی که از طریق شبکه های ثابت و سیار برای مردم فراهم می شود؛ خود نیازمند توسعه فیبر نوری است.
فیبر نوری بستر ساز شبکه ملی اطلاعات است
مدیر مخابرات منطقه اصفهان فیبر نوری را بستر ساز شبکه ملی اطلاعات در کشور دانست و بیان کرد: ما اگر بخواهیم به دغدغه های مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و دولت محترم در زمینه شبکه ملی اطلاعات پاسخ بدهیم؛ قطعا باید با عبور از مس به طرف توسعه فیبر نوری حرکت کنیم.
اسماعیل قربانی افزود: با تدابیر دولت سیزدهم و بر اساس چشم انداز ارتباطی سند هفتم توسعه مقرر شد تا پایان چهار ساله اول دولت، تعداد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور ایجاد شود که این وظیفه خطیر به عهده شرکت مخابرات ایران به عنوان اپراتور غالب ارتباطی کشور گذاشته شد.
وی عنوان کرد: شرکت مخابرات ایران هم در این راستا از سال گذشته با کلید زدن طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری با عنوان “نجما” تمام همت خود را برای به وقوع پیوستن این مهم به کار بسته است.
قربانی بیان کرد: مخابرات منطقه اصفهان از سال ۱۳۹۵ به عنوان شرکت پیشرو در این عرصه نسبت به ایجاد شبکه فیبر نوری خانگی اقدام نموده و تاکنون موفق به ایجاد بیش از ۱۰۰ هزار ظرفیت قابل واگذاری فیبر نوری در اغلب شهرهای استان اصفهان شده که با افتتاح طرح نجما، تا پایان سال آینده بالغ بر ۱۵۰ هزار سرویس مبتنی بر فیبر نوری به مشتریان واگذار خواهد شد.
تحول دیجیتال عامل افزایش بهره وری جامعه
مدیر مخابرات منطقه اصفهان تحول دیجیتال را از جمله مولفه های تعیین کننده آینده جوامع دانست و گفت: با ساری شدن تحول دیجیتال در جوامع ظرفیت های مدیریت تغییر قابل توجهی پیدا خواهد کرد و این عامل باعث افزایش بهرهوری می شود.
اسماعیل قربانی ادامه داد: تحول دیجیتال با اثرگذاری بالای خود شش حوزه مشتریان، استراتژی، فناوری، عملیات، فرهنگ و داده را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث تحول بنیادی در سازمانها خواهد شد.
وی افزود: تحول دیجیتال مستلزم داشتن زیرساختها، ابزارها و نرمافزارهایی است که انجام دیجیتالی کارها را ممکن و حرکت به سوی تمام دیجیتالی شدن را تسریع کند.
تحقق عدالت ارتباطی در روستاهای استان
مدیر مخابرات منطقه اصفهان وضعیت مطلوب ارتباطی در روستاهای استان را نشان از اهتمام مخابرات در راه تحقق عدالت ارتباطی دانست و گفت: تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۹۳۱ روستا است که از این تعداد، ۹۲۱ روستا دارای تلفن ثابت و ۷۷۹ روستا دارای دسترسی به ADSL هستند و همچنین ۹۹ درصد روستاهای استان تحت پوشش اپراتور همراه اول قرار دارند.
اسماعیل قربانی با اشاره به شاخص های مخابراتی استان بیان کرد: استان اصفهان با دو میلیون و۵۰۰ هزار مشترک تلفن ثابت فعال، هفت میلیون و ۵۰۰ هزار سیم کارت همراه اول واگذار شده، ۶۶۸ هزار مشترک اینترنت پرسرعت ADSL،
۸۰ هزار ظرفیت بالقوه و ۸۵ هزار ظرفیت بالفعل دسترسی مبتنی بر فیبرنوری و مصرف اینترنت روزانه ۱۲۶ ترابایت بعد از تهران یکی از بزرگترین مناطق ارائه کننده خدمات مخابراتی است.
وی افزود: مخابرات منطقه اصفهان با ۵۰۰ هزار کیلومتر تار فیبرنوری در حال حاضر در ۴۵ شهر استان و ۳۰ شهرک صنعتی سرویس اینترنت مبتنی بر فیبر نوری یا همان FTTH ارائه می دهد.
پوشش خوب سیار در جاده های استان
قربانی گفت: ۹۸ درصد جادههای ارتباطی استان تحت پوشش شبکه همراه اول است و این اپراتور در بسیاری از نقاط شهری و روستایی با تکنولوژی ۴G و ۴.۵G ، سرویس ارائه میدهد.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان اذعان کرد: ما در استان ۵۲۹ مرکز مخابراتی فعال و ۱۴۴۳ نقطه حضور برای ارائه سرویس داریم که نشان از حضور فعال، سرمایه گذاری عظیم و پاسخگویی ارتباطی مخابرات منطقه اصفهان در جای جای استان پهناور اصفهان دارد.
وی گفت: یکی از شاخصهای مهم مخابراتی سرویسهای باند پهن است و سهم بازار پهن باند استان نسبت به سایر اپراتورها ۷۷.۷ درصد می باشد که از میانگین کشور که ۶۵ درصد بوده، ۱۲ درصد بالاتر است.
توازن هزینه و درآمد شرط تداوم خدمات
قربانی با اشاره به اینکه میانگین هزینه نگهداری یک خط تلفن ثابت در استان ماهیانه بیش از ۳۵ هزار تومان است؛ عنوان کرد: میانگین درآمد کنونی مخابرات از هر خط تلفن ثابت از منظر صوت و اینترنت حدود ۲۰ هزار تومان است که با توجه به رشد هزینه های نگهداری، پرسنلی و تجهیزات از نگاه درآمد-هزینه به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان مهمترین چالش مخابرات در حوزه خدمت رسانی به مردم را نبود توازن بین درآمدها و هزینهها دانست و اذعان کرد: حل این مشکل قطعا در گرو حمایت حاکمیت از جمله دولت و مجلس محترم بوده و تحقق ارتباط پایدار و با کیفیت در سطح کشور همدلی و همیاری همه ی نهادهای خدمت رسان با مخابرات را می طلبد.
اسماعیل قربانی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در بخش ارتباطات گفت: امروزه مردم در بخش خانگی و کسب و کار به دنبال دسترسی پر سرعت، با کیفیت و پایدار به اینترنت هستند و رشد چشم گیر استفاده از دیتا در دوران کرونا موید این مطلب است که باید برای رشد تولید، مهار تورم و رونق اقتصادی به دنبال سرمایه گذاری موثر در این بخش بود.
قربانی در ابتدای این نشست یاد و خاطره شهدای گرانقدر فتح خرمشهر را گرامی داشت و اظهار کرد: امنیت، آسایش، آرامش و پیشرفت های کنونی جامعه مرهون ایثارها و از جان گذشتگی های این عزیزانی است که همواره تا ابد در دل تاریخ جاودانه خواهند ماند.
گفتنی است، مدیر مخابرات منطقه اصفهان در حاشیه این نشست به پرسش های اصحاب رسانه پاسخ داد.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش