به گزارش جام جم آنلاین، محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز به منظور حضور در مراسم بزرگداشت قیام پانزده خرداد شهرستان رودبار با محوریت شهید یونس رودباری، نخستین شهید انقلاب اسلامی وارد مرکز آموزش تکاوران دریایی قمر بنیهاشم (ع) شهرستان منجیل استان گیلان شد و مورد استقبال اسدالله عباسی استاندار، مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار و منجیل و سایر مسئولان استانی و شهرستانی قرار گرفت.
رئیس قوه مقننه در بدو ورود با قرائت فاتحه به مقام شامخ شهید گمنام این مرکز آموزشی نظامی، ادای احترام کرد و برای شرکت در جلسه شورای اداری رودبار، عازم این شهرستان شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین برنامه در جلسه شورای اداری شهرستان رودبار اظهار داشت: امروز بخشی از قدرت جمهوری اسلامی در دست ماست که ثمره خون شهدا و امام شهداست از این رو باید با اختیاراتی که داریم بتوانیم برای مردم و رفع مشکلات آنها کار کنیم.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه دشمنی دشمنان انقلاب پایان نمیپذیرد، گفت: طبق فرمایشات رهبری سنتهای الهی تغییر ناپذیر بوده و خداوند پیروزی مؤمنان را تضمین کرده است. از دید من دشمنان ما فقط به دنبال این هستند که جمهوری اسلامی در حوزه توزیع قدرت، یک الگوی موفق نباشد و زمین بخورد.
وی در ادامه با بیان اینکه آنها استقلال از جنسی که ما به دنبال آن هستیم را نمیخواهند، اظهار داشت: اگر ایران قدرتمند را میخواهیم باید کارآمدی دین در جامعه را به اثبات برسانیم و اگر میخواهیم راه امام(ره) و شهدا را پاس بداریم باید الگوی جمهوری اسلامی را موفق جلوه دهیم. ما میخواهیم پرقدرت باشیم و به الگو تبدیل شویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم که باید دنبال شود، تمرکززدایی از مرکز و واگذاری کارهایی از جنس تصدیگری و محلی به استانها است، عنوان کرد: یکی از گرههایی که باعث هزینه اضافی در کار میشود به دلیل تمرکزگرایی است.
وی با ذکر مثالی در این باره گفت: چرا باید تنظیم آرد نانوایی نیز در مرکز انجام شود؟ البته باید پنل اصلی آن در مرکز باشد اما دخالت در توزیع آن باید بر عهده بخشداری هر منطقه باشد. این ظرفیت از سال گذشته در دولت فعلی فراهم شده است که توزیع آرد به گونهای باشد که هیچ نانوایی در جریان پخت نان با کمبود آرد مواجه نشود.
قالیباف در ادامه برای حل چنین مشکلاتی به یکی از اقدامات مجلس یازدهم اشاره کرد و یادآور شد: در جریان بررسی بودجه 1400، تبصره 18 بودجه در حوزه اشتغال به نحوی تصویب شد که اعتبارات این حوزه به استانداریها واگذار شود که البته در سال 1401 به خوبی اجرا نشد که حتی به نظر میرسد اعتبارات این حوزه در این سال به 10 درصد هم نرسید اما در سال 1402 با توجه به گفت و گویی که با رئیس جمهور داشتیم به این نتیجه رسیدیم که تخصیص اعتبارات حوزه اشتغال بار دیگر از مسیر قانونی خود طی شده و بدون طی مسیر سازمان برنامه و بودجه از طریق حسابی در خزانهداری هر استان، به این حوزه تخصیص مییابد که رقم قابل توجهی به میزان حدود 140 همت خواهد بود صورت گیرد. در چنین شرایطی این تصمیم میتواند به اقتصاد خُرد استانها و در استانی مانند گیلان در حوزه صنایع دستی، گردشگری و صادرات کمک کند. در نهایت مسئولان استانی از استاندار تا مدیران باید نسبت به نحوه تخصیص این اعتبار پاسخگو باشند.
رئیس قوه مقننه موضوع مولدسازی در کشور را ناشناخته توصیف کرد و افزود: زمانی که من وارد نیروی انتظامی شدم سهم این نهاد 3.2 درصد از بودجه عمومی بود و زمان خروج من از ناجا این میزان با 0.2 درصد کاهش به 3 درصد رسید اما تصور بر این بود که بودجه ناجا افزایش یافته است چرا که ظرف این مدت اقدامات زیادی صورت گرفت؛ سیستم نوسازی شد و تعداد پاسگاهها نیز افزایش یافت.
وی در ادامه با ابراز تأسف از اینکه نوع نظارت در برخی دستگاههای نظارتی باعث شده شجاعت از مدیران گرفته شود و از ظرفیتها استفاده نشود، اظهار داشت: در حال حاضر مولدسازی به استانها واگذار و موانع سر راه آن برداشته شده است از این رو میخواهم جلسه مولدسازی هر هفته در استان برگزار شود. این مولدسازیها صرفاً برای داراییهای غیرمنقول و غیرنیاز است و شامل سهام در بورس نمیشود.
قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه برای تولید هر متر مکعب انرژی 8 دلار اما برای صرفهجویی همین میزان تنها یک دلار بودجه نیاز است، عنوان کرد: اگر روشهای غلط را اصلاح کنیم میتوانیم کمبود و ناترازی حوزه انرژی را برطرف کنیم. در حال حاضر 104 میلیارد دلار در سال از محل هدررفت انرژی به باد میدهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات حوزه انرژی برق از طرفی به علت ناترازی در حوزه برق و گاهی به دلیل بد مصرف کردن است، اظهار داشت: حل موضوع در این حوزه نیازمند راهکارهای میان مدت و بلندمدت است اما شما مدیران استانی باید ناترازیها را در زمان تابستان و زمستان مدیریت کنید.
قالیباف با بیان اینکه در زمان زلزله رودبار، جزو نخستین گروههایی بوده که برای خدمترسانی خودش را به رودبار رسانده است، گفت: بعد از 30 سال آمدهایم تا برخی مشکلات منطقه را بررسی کنیم که از اهم آن مشکل حوزه آب است. ما با همه وجود تلاش میکنیم که مشکل آب گلستان، مازندران و گیلان حل شود. بحث مدیریت زباله سواحل گیلان نیز از جمله مواردی است که با وجود اینکه قابل حل است اما حدود 50 سال است ادامه دارد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه موضوع زباله موضوعی قابل حل است، عنوان کرد: همه ابعاد این مسأله را میشناسم و این موضوعی است که در بدترین شرایط و بدون هزینه ظرف مدت 3 سال قابل حل است اما هنوز 50 سال است روی زمین مانده است. موضوعات این چنینی با همت مسئولان و مردم برطرف میشود.
در این جلسه مهرداد گودرزوند چگینی نماینده رودبار و منجیل، محمدرضا احمدی نماینده رشت و رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان، سیدکاظم دلخوش اباتری نماینده صومعه سرا، سیدعلی آقازاده دافساری نماینده رشت، ابراهیم نجفی اسپیلی نماینده آستانه اشرفیه، احمد دنیامالی نماینده بندرانزلی نیز حضور داشتند و در این جلسه به بیان دغدغههای استانی و شهرستانی پرداختند.
گفتنی است، مراسم بزرگداشت قیام پانزده خرداد صبح امروز(دوشنبه، 15 خرداد ماه) در مصلای امام خمینی(ره) شهرستان رودبار برگزار می شود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد