حسن روحالامینی یکی از این هنرمندان است که در عین جوانی سالهاست که هنر خود را در راه روشنگری راه امامان همام قرار داده و در فواصل مختلف بر اساس مناسبتهای مذهبی، تلاش میکند از هنر خود برای بازنمایی کرامت معصومین گام بردارد.
این هنرمند در سالروز شهادت امام جواد(ع) تابلوی نقاشی باعنوان«جواد الشهید» با موضوع شهادت امام نهم شیعیان(ع) در ابعاد ۱۴۰در ۱۰۰ سانتیمتر با تکنیک رنگ روغن روی بوم ارائه کرده است. روحالامین در این اثر لحظه شهادت امام جواد(ع) را به تصویر درآورده که کبوترانی گرداگرد بدن شریف این امام به پرواز درآمدهاند. استفاده از کبوتران سفید در این اثر نشانهای است که مخاطب را به ارجاعاتی آشنا از کرم امام نهم شیعیان پیوند میزند.
پرواز این کبوتران در کنار پیکر منزه امام، تداعیکننده پرواز روح بلند امام جواد(ع) را بازنمایی میکند و اشارهای دارد به تصویر آشنای ایرانیان از کبوتر که پیوند ناگسستنی با کبوتران حرمشریف امامرضا(ع)، پدر بزرگوار امام جواد(ع) دارد. گویی این کبوتران حلقه وصل این پدر و پسر هستند که در دوران خفقان حکومت عباسی در غربت زیست کردند و به راهنمایی مسلمانان همت گماردند. دانهخوردن برخی از این کبوتران در کنار پیکر مطهر امام نهم(ع) نیز تداعیکننده لقب امام جواد(ع) است؛ زیرا امام جواد(ع) بهدلیل کثرت بخشش و احسان به این لقب در میان شیعیان شناخته میشود و نشاندهنده آن است که کرم امامان شیعه پس از شهادت نیز ادامه دارد.
محمد بن علی بن موسی، امام نهم شیعیان که در آخر ذیالقعده سال ۲۲۰ قمری در ۲۵ سالگی مسموم شد و به شهادت رسید، در میان امامان شیعه، جوانترین امام هنگام شهادت بود و روحالامین نیز تلاش کرده در بازنمایی از پیکر این امام در اثر خود این موضوع را با دست و پای امام جواد بازنمایی کند. کوزه شکسته در این اثر نیز اشاره به نوع شهادت امام جواد(ع) دارد که به دلیل مسمومیت به شهادت رسیدند. در تابلوی جواد الشهید، زیست ساده امام جواد(ع)، غربت و مظلومیت امامان شیعه، نحوه شهادت، استفاده از نشانههای تصویری آشنای ایرانی و بازنمایی مقبرههای امامان شیعه در کاظمین به خوبی تصویری حزنانگیز و قابل درک را پیش روی مخاطب قرار داده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر