به گزارش جام جم آنلاین، کامران باقری لنکرانی، رئیس انجمن آندوسکوپی در نشست نقش آندوسکوپیهای گوارشی در سلامت گفت: هم اکنون ۹۰۰ فوق تخصص گوارش و کبد در کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی بیان کرد: الان با اینکه روند میزان ابتلا به سرطان معده کاهش یافته است اما سرطان معده بیشترین علت مرگ سرطان در هر دو جنس مرد و زن است. در ۱۰ سال آینده تعداد تشخیص سرطانهای روده دو برابر خواهد شد؛ که سبک زندگی وچاقی علت این امر است.
به گفته رئیس انجمن آندوسکوپی، حدود ۶۰سال پیش انجمن جهانی آندوسکوپی شکل گرفته است. یکی از اهداف انجمنهای علمی گسترش علم است.
باقری لنکرانی اضافه کرد: بیماریهای التهابی روده سیر صعودی در ایران پیدا کرده و الان حدود ۶۰ هزار مورد ثبت شده است.
وی بیان کرد: یکی از اقدامات تشخیصی، آندوسکوپی گوارشی است. الان تشخیصهای پیشرفته و اقدامات درمانی از طریق آندوسکوپی است.
طبائیان، دبیر انجمن علمی آندوسکوپی نیز گفت: آندوسکوپی از تشخیصی خارج شده و به سمت درمانی رفته است. آندوسکوپی به سمت بیماری کم تهاجمی رفته است.
به گفته وی، به دلیل تصمیم نادرست، کولونوسکوپی در مطب ممنوع شده بود، اما با بررسی این موضوع این کار در مطبها قانونی شده و سبب تشخیص زودهنگام بیماری خواهد بود. توصیه متخصصان این است که افراد ۴۰ تا ۵۰ سال غربالگری کنند.
باقری لنکرانی افزود: سالمندی، چاقی در دنیا و نوع سبک زندگی احتمال شیوع انواع سرطان و بیماریهای غیرواگیر را در دنیا افزایش داده است. آلودگی هوا و کم تحرکی از جمله فاکتورهای خطر در خصوص شیوع بیماریهای غیر واگیر و سرطان است.
وی بیان کرد: بیشتر شیوع بیماری سرطان معده در نیمه شمالی کشور است که بخشی برای نوع غذا، ژنتیک وسبک زندگی است.
رئیس انجمن آندوسکوپی تصریح کرد: در منطقه جنوبی کشور بیشتر سرطانهای روده شیوع دارد. آلودگی هوا یکی از ریز فاکتورهای خطر سرطان مری و معده است.
باقری لنکرانی در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: تراز یابی بین المللی در اغلب کشورها با هم دیده شده است.
وی افزود:افراد هرچقدر از نان کامل و سبوس دار استفاده کرده و میزان مصرف چربی کمتر شود ابتلا به سرطانها نیز کاهش پیدا میکند. سال گذسته ۱۲هزار نفر مبتلای جدید به سرطان روده بزرگ در کشور به ثبت رسیده است که از میان آن ها شش هزار نفر فوت کرده اند.یکی از نگرانیهای ما تامین مالی و ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی سرمایهای و یکبار مصرف است.
رئیس انجمن آندوسکوپی اضافه کرد: در حال حاضر دو سوم متخصصان در کلانشهر هستند. سرطان زا بودن چیزی مانند نخ «تی بگ» نیازمند بررسی زیاد است و هنوز چیزی به اثبات نرسیده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد