در ابتدا مهدی آذرمکان، مدیر رادیو ایران توضیحاتی درباره دومین جشنواره آیین سخن و اهمیت زبان و ادب فارسی در رادیو ارائه کرد و گفت: امسال شاهد برگزاری دومین جشنواره آیین سخن هستیم که نسبت به سال گذشته هم از نظر کیفی و هم کمی، رشد قابل توجهی داشته است.
غلامعلی حداد عادل هم در جایگاه قرار گرفت و با اشاره به اهمیت زبان و ادب فارسی گفت: از صدای جمهوری اسلامی ایران به سبب اهتمام و توجهی که به زبان فارسی دارد، سپاسگزارم، چراکه زبان فارسی یکی از ارکان اصلی هویت ما ایرانیان است. ایران را به زبان فارسی میشناسند. کشور ما با تاریخ دیرینهای که دارد، همواره با زبان فارسی گره خورده است. این زبان شناسنامه ملت ایران است.
وی ادامه داد: این زبان سپهر فرهنگی ما را میسازد. زیست محیط فرهنگی و هویتی ما با این زبان پیوند عمیقی دارد. زبان فارسی مثل ریسمان محکمی است که همه برای حفظ وحدت به آن چنگ زدهاند. باورم این است هر جا که زبان فارسی هست، ایران در آنجا حضور دارد.وی در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: معتقدم تیری که آرش پرتاب کرده بود تا مرز ایران را معرفی کند، زبان فارسی بود. رسانه هم میتواند پاسدار زبان فارسی باشد. آن هم در روزگاری که تحولات اجتماعی و سیاسی میتواند آسیبرسان زبان فارسی باشد. در بین رسانهها، رادیو با زبان و ادب فارسی سازگارتر است، چون ارتباط بیواسطه با گوش مخاطب دارد. از طرفی با آمدن تلویزیون و سایر رسانهها، رادیو منسوخ نشده، زیرا کسانی هستند که جز با رادیو نمیتوانند با رسانهای انس داشته باشند.
حداد عادل گفت: من به پیشکسوتان رادیو ادای احترام میکنم. چون من و هم نسلهایم خیلی چیزها از آنها یاد گرفتهایم. برای فرهنگستان زبان و ادب فارسی مایه مباهات است که با صداوسیما همکاری گستردهای دارد. امیدوارم این اهتمام صداوسیما به زبان فارسی بیشتر شود. در کنار تلاش جداگانهای که صداوسیما انجام میدهد و عنایتی که به زبان فارسی دارد، بهتر است یک مرکزیت سازمان یافته برای نظارت بر زبان فارسی در صداوسیما ایجاد شود.
بعد از صحبتهای حدادعادل، از چهار نفر از عوامل برنامه(فرهنگ مردم) تقدیر به عمل آمد. از تورج نصر، ناهید ترابی گودرزی، علی آذری ارغون و ناصر ملایان تقدیر و تابلویی از پرترهشان، اهدا شد. بعد از آن، حسین قرایی در جایگاه قرار گرفت و بیانیه هیات داوران دومین جشنواره آیین سخن را قرائت کرد.در ادامه ایمان قاسمی نفر اول شاهنامه خوانی در فصل دوازدهم مسابقه(یک، دو، صدا) شاهنامهخوانی کرد و سپس از او تقدیر شد. شالویی هم درباره اهمیت زبان و ادب فارسی و حکیم نظامی، نکاتی را یادآور شد و گفت: صداوسیما در دوره جدید خود بهخصوص در معاونت صدا و رادیوهای ایران و فرهنگ، موضوع را جدیتر گرفته و حاصلش همین جشنواره آیین سخن است. وی ادامه داد: چنین برنامههایی اختتامیه و پایان ندارد، این حرکتها ادامه خواهد داشت و آغازی خواهد بود برای برنامههای جدیتر. در این مراسم از برگزیدگان جشنواره در چند بخش تقدیر شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد