از ابتدای ورود به استقلال، نکونام رنگ آرامش ندید. او که با جدیت تمام وارد کمپ حجازی شد و گاهی ساعت۶ صبح کارش را آغاز میکرد و ساعت۱۰ در اتاقش را میبست و میرفت، ناخواسته درگیر جنگ نقل و انتقالاتی و ضعف شدید مدیریت شد. موضوعی که تحلیلهای مختلفی داشت. عدهای تصور میکرد مدیران استقلال «تو کار» نکونام میگذارند و البته عده زیادی همه چیز را به ضعف مدیریت این باشگاه ربط میدادند.
سرمربی استقلال که از همان ابتدا تحت فشار تماشاگران بود، بارها گفت نمیتواند از حق هواداران این تیم بگذرد، بنابراین رودربایستی را کنار گذاشت و در چند مصاحبه گفت: «از وضعیت نقل و انتقالات راضی نیست.» حتی وقتی مدیران استقلال موضوع جذب بیرانوند را مطرح کردند این مربی به آنها گفت: «نکند اینها سرکاری باشد و فرصت طلایی نقل و انتقالات را از دست دهیم؟»
استقلال در چند روز به بیرانوند خلاصه شد، در حالی که بازیکنان تسویه حساب فصل قبل را نداشتند. همچنین خریدهای جدید هم زیر سایه رفت. نزدیکان نکونام میگویند او با وجود این اقدام اشتباه باشگاه، تلاش کرد خود با بازیکنان ارتباط بگیرد. این مربی پنجشنبه در تمرین استقلال گفت: «من خودم با آقای بیات رئیس باشگاه شارلوا برای حضور امیرحسین حسین زاده صحبت کردم و با او به توافق ۸۰۰ هزار دلاری برای سه فصل رسیدیم ولی چه کسب باید این قرارداد را ببندد؟ مدیرعامل نداریم.»
آبیها تا اینجا در نقل و انتقالات تنها با دو بازیکن یعنی مهرداد محمدی و آرمین سهرابیان قرارداد بستهاند که این هم کار خود نکونام بوده است. او با اصرار شدید توانست این بازیکن را جذب کند اما این اصرارهایش باعث نشد تا مدیران استقلال قرارداد سعید مهری و محمدحسین مرادمند را تمدید کنند. سرانجام نیز بعد از چند روزی بازی سرکاری با نام بیرانوند، آبیها فرصت مهمی را در نقل و انتقالات از دست دادند و نتوانستند بازیکن دیگری جذب کنند. این بود که نکونام تمرین تیمش را برای خبرنگاران باز گذاشت تا به آنها بگوید همه چیز بد پیش میرود. او اما یک حرف کلیدی هم زد، اینکه «طرفداران» را دارد و هیچوقت تنها نیست، حتی اگر برای تیمش بازیکن نگیرند. نکونام حتی گفت: «اگر با همین ۱۳ بازیکن هم به لیگ برتر برویم، تا آخرین قطره خونمان مبارزه میکنیم چون نمیخواهیم شرمنده این مردم شویم.»
کنایه به قرمزها
هر چند نکونام در این مدت کوتاه جدی بود، حجت کریمی سرپرست مدیرعامل و علی امیری قائم مقام استقلال، ایام را به سادگی میگذراندند. آنها که انگار نسبت به شعارها لمس شده بودند، در نقل و انتقالات باختند و سرانجام چهارشنبه گذشته، در حالی که میدانستند پنجشنبه و جمعه وزارتخانه تعطیل است، استعفا دادند. موضوعی که با انتقاد رسانهها همراه شد و اعلام کردند استقلال در مهمترین زمان نقل و انتقالات عملا ۴۸ ساعت مهم را از دست داده. تحلیل این است تا وزارت ورزش این استعفا را بپذیرد و تشکیل جلسه دهد و گزینهها را روی میز بیاورد و تائید بگیرد، استقلال یک هفته بدون مدیرعامل خواهد بود. این یک هفته یعنی از دست دادن کامل زمان طلایی نقل و انتقالات. نکونام هم به شدت از این موضوع نگران بوده و خواهان انتخاب سریعتر مدیرعامل شده است. علی سامره سرپرست تیم استقلال نیز در واکنش به این اتفاقات گفت: «مدیری انتخاب شود که سه ماه بعد برکنار نشود. اگر میخواهند دوباره چنین آدمی بیاورند، پس کلا مدیر نیاورند.»
در تمرین روز پنجشنبه یک کلید واژه مشترک در مصاحبه نکونام، روزبه چشمی و علی سامره وجود داشت؛ «تیم رقیب». هر سه آنها تاکید داشتند که «چرا در تیم رقیب این اتفاق نمیافتد؟» سامره گفت: «این اتفاقات در پرسپولیس هم میافتد؟» روزبه چشمی اشارهای به تمدید قرارداد بیرانوند و پرسپولیس کرد و ادامه داد: «چطور ما می خواستیم پول بدهیم می گفتند منبع پول کجاست؟ الان بیرانوند با همان قراردادی که می خواسته به استقلال بیاد، مانده در پرسپولیس، چرا نمیگویند منبع پول کجاست؟» نکونام هم موضوع را طوری دیگری بیان کرد: «میگویند سقف قرارداد بازیکنان استقلال ۱۵ میلیارد است. به نظر شما بیرانوند هم با ۱۵ میلیارد تومان به پرسپولیس رفته است؟» روزبه چشمی در تکمیل حرف های نکونام گفت: «البته ما ایرادی به رقم قرارداد بازیکنی نمی گیریم. نوش جان بیرانوند. بحث ما چیز دیگری است. اینکه همه روی استقلال حساس هستند.»
صندلی خالی و چند گزینه
به نظر میرسد خصوصیسازی و وزارت ورزش جنگ بزرگی بر سر صندلی مدیرعاملی استقلال دارند. قربانزاده خواهان حضور علی خطیر در راس مدیریت استقلال است و این را غیرمستقیم بیان کرده. وزارت ورزش هم میگوید به هر حال کسی که انتخاب می شود، باید مورد تائید قرار بگیرد. نام سعید آذری مطرح شد ولی به نظر نمیرسد وزارتخانه روی او نظر داشته باشد. گزینههای دیگری چون افضلی رئیس هیات مدیره استقلال هم مطرح شدهاند ولی به نظر میرسد در وزارت ورزش همه چیز مشخص میشود. چند روز حیاتی پیش روی استقلال است.
واکنش قربانزاده به انتقاد استقلالیها
همه منابع را خرج کردید
طی دو روز گذشته و با استعفای معاون و سرپرست استقلال، جنگ تازهای علیه سازمان خصوصیسازی شکل گرفته است. حجت کریمی در متن استعفایش پیکان انتقادها را به سمت رئیس این سازمان گرفت و ادعا کرد که قربانزاده با حرفهایی که علیه استقلال زد مانع ورود اسپانسرها به این باشگاه شد. همین مساله باعث شد تا در تجمع روز پنجشنبه هواداران این تیم مقابل ساختمان باشگاه، شعارهایی هم علیه قربان زاده داده شود. چند ساعت بعد قربان زاده با چند استوری به این اظهارات و انتقادات واکنش نشان داد. او ابتدا در یک استوری فهرستی از مدیران انتخابی برای دو باشگاه مهم پایتخت را منتشر کرد و نوشت: بیش از یک ماه پیش نتایج این مصاحبه ها ارائه شد اما افسوس... فاصله نفر اول تا نفر بیست و دوم را ببینید. در بالای این لیست علی خطیر به عنوان گزینه استقلال با ۶۴امتیاز در رده اول قرار داشت و جالب اینکه حجت کریمی با ۳۶ امتیاز در رده بیست و سوم قرار گرفته بود. این واکنش قربانزاده کنایه ای به کریمی بود و از این حکایت دارد که حجت کریمی از نظر معیارهای حضور در عرصه مدیریتی باشگاهی در رتبه۲۲ قرار داشت. البته مشخص نیست که چطور کریمی با چنین متر و معیاری باز هم برای چند ماه سرپرستی استقلال را بر عهده داشت. انتقاد دیگری که نسبت به قربانزاده میشد، نحوه تخصیص منابع مالی بین دو باشکاه بود. او در ادامه یک استوری دیگر منتشر کرد و عملکرد مدیران آبیها را به شدت زیر سوال برد. او در این باره نوشت: دلیل سرنوشت متفاوت دو باشگاه این است که مدیران استقلال همه منابع را خرج کردند و علاوه بر آن بدهیهای کلان به وجود آوردند. مثلا فصل قبل با بازیکن ۲۰۰میلیونی، هفت میلیارد قرارداد بستند؛ ولی پرسپولیس این کار را نکرد و در حال حاضر نیز بیش از ۲۰۰میلیارد تومان در حسابش موجود است. دوم اینکه پرسپولیس بیشترین درآمدزایی را خودش داشت و حدود ۱۵۰میلیارد تومان از اسپانسری درآمد کسب کرد اما مدیران استقلال نتوانستند در طول یک فصل درآمدی از اسپانسر داشته باشند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: