جام جم آنلاین اصفهان؛ مصطفی نباتی نژاد اظهار کرد: اصفهان «شهری بر هامون نهاده» ، «شهزادهای افسونگر» و جهانشهر پر آوازهای است که طنین گام های شکوهمندش از دورترین شاهراه های فرهنگ و تمدن بشری، از گذشته های دور و از پس هزارههای ممتد و متوالی تاریخ بشری در گوش هوش هشیاران امروز و فردا طنین انداز و پرهیاهو است. نه آنکه اصفهان از تاریخ گذشته که تاریخ از اصفهان گذاشته است.
وی افزود: اصفهان از دیرباز رود زاینده و دل ایرانشهر و زادگاه و خاستگاه بزرگانی همچون ابن سینا، ابن مسکویه، حکیم عمرخیام، خواجه نظام الملک طوسی، شیخ بهایی، میرداماد و صدرالمتأهلین بوده و به واسطه حضور و فعالیت حکما، علما، فقها، شعرا و هنرمندان نام آور به شرف تأسیس مکاتب فقهی، فلسفی و هنری و ادبی ویژه با عنوان مکتب اصفهان نائل آمده که افتخاری کم مانند در تاریخ تمدن بشری به شمار می آید.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مناقب اصفهان یکی دو تا نیست، شهر علم، هنر و جهاد و شهر زنده است. علاوه بر آن مرکزیت طبیعی و سیاسی، فرهنگی و هنری اصفهان از گذشته تا امروز ظرفیت های بالقوه فراوانی را برای این جهانشهر پرآوازه فراهم کرده که به فعلیت درآوردن آن می تواند برکات فراوانی را برای شهر و شهروندان ایجاد نماید.
وی ادامه داد: ارتقاء جایگاه اصفهان در ذهن و ضمیر شهروندان اصفهان، ایرانیان و عموم مردم جهان عطف به میراث عظیم گذشتگان این دیار، بی شک گامی مؤثر در راستای افزایش رونق علمی، فرهنگی و اجتماعی اقتصادی اصفهان خواهد بود.
نباتی نژاد خاطرنشان کرد: از طرفی امروزه شهر زنده را شهر پر رویداد قلمداد کرده و اساساً یکی از شاخصه های مهم رشد و توسعه یافتگی شهرها تعداد رویدادهای محلی، منطقهای، ملی و به ویژه بین المللی برگزار شده در آن شهر است. بر این اساس تعریف و طراحی رویدادهای بزرگ بین المللی اقدامی سخت مؤثر جهت توسعه شهر اصفهان به شمار میآید.
وی اظهار کرد: از دیگر سو سپاس و قدردانی از افرادی که به هر نحو برای ارتقا و توسعه شهر اصفهان اقدامی در خور انجام دادهاند نه تنها به مصداق «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» وظیفهای دینی اخلاقی است بلکه منجر به دلگرمی خدمتگزاران صدیق اصفهان و افزایش این افراد و مالاً توسعه و رشد بیش از پیش اصفهان میگردد.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با توجه به آنچه به اختصار آمد به شهرداری محترم اصفهان پیشنهاد شده جایزهای با عنوان «جایزه بزرگ اصفهان» به منظور پاسداشت و قدردانی از کسانی که در هر کجای جهان اقدامی در خور جهت ارتقاء و بهسازی اصفهان انجام دادهاند تعریف نموده و هرچه زودتر طرح عملیاتی و ارکان آن را جهت اجرایی شدن مشخص نماید.
وی خاطرنشان کرد: این جایزه میتواند به برترین افرادی که در بازه زمانی مشخصی مثلا در یک سال شمسی در رابطه با اصفهان اقدام شاخصی در هریک از حوزههای علمی، ادبی، فرهنگی، اقتصادی، شهرسازی، زیست محیطی و غیره انجام دادهاند تعلق گیرد. بدیهی است دبیرخانه این جایزه باید هرساله مهمترین افراد مشمول این جایزه را در سطح جهانی جستجو و به عنوان نامزدهای دریافت این جایزه معرفی نماید.
نباتی نژاد تصریح کرد: بدیهی است در طراحی این جایزه مسائلی همچون ابعاد ملی یا بین المللی جایزه، شاخصهای انتخاب افراد، حوزه های مربوطه، نسبت این جایزه با دیگر رویدادهای مشابه در شهرداری و خارج از آن، مزیت ویژه و انحصاری این جایزه، نحوه انتخاب نامزدهای جایزه، دوره تناوب برگزاری، نوع ، سطح و مدل جایزه و مسائلی از این دست بایستی مشخص و معلوم گردد.
وی گفت: در اخر تذکر داده میشود با وجود تعریف و تصویب چنین جایزهای در جلسه میز فرهنگ مورخه 5/8/1401 با حضور شهردار اصفهان و تعهد معاونت فرهنگی شهردار مبنی بر تهیه طرح آن، تاکنون اقدام قابل ذکری در این رابطه به عمل نیامده است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: طراحی و برگزاری این جایزه چنانچه گفته شد نه تنها به حفظ و توسعه هویت علمی فرهنگی و هنری اصفهان کمک میکند بلکه اصفهان را در مدار توجهات ملی و بینالمللی قرار داده و به ارتقاء جایگاه اصفهان و بهواسطه آن به رونق شهر در حوزههای مختلف علمی فرهنگی اجتماعی و ... کمک شایان توجهی مینماید.
وی افزود: از شهرداری محترم خواهشمندیم تهیه طرح اجرایی این جایزه را در دستور کار خود قرار داده و هرچه زودتر نسبت به برگزاری در شأن و مناسب این جایزه اقدامات مقتضی بهعمل آورد.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: