مجله لبنانی الشراع در تحلیلی که در پایگاه خبریاش منتشر شد، نوشت: رژیم اشغالگر از زمان تاسیس خود تا کنون هیچ کودتای نظامی را به خود ندیده است، اما آیا پروژه موسوم به اصلاحات قضائی میتوانند علتی برای فروپاشی بزرگ در مفصلهای مرتبط کننده این ساختار و آغاز فروپاشی آن باشند؟
در بخشی از این تحلیل خود نوشت پرفسور محمد وتد، رئیس دانشکده حقوق صفد در گفتگویی با شبکه اسرائیلی ای 24 نیوز پیش بینی کرد، در سایه اصلاحات قضائی شاهد یک کودتای نظامی باشیم.
او افزود: پیش بینی میکنم اسرائیل شاهد یک کوتا باشد و این امر خود آغازی بر پایان آن خواهد بود.
تامیر هایمن مدیر پژوهشکده امنیت (رژیم) اسرائیل هم در مقالهای که در روزنامه یسرائیل هیوم منتشر شد تاکید کرد: اسرائیل در آستانه روزهای دراماتیکی قرار گرفته است و فروپاشی از هماکنون آغاز شده است، از اینرو تلاشهای باقی نگه داشتن ارتش خارج از گفتمانهای سیاسی امکان پذیر نخواهد بود، ارتش اسرائیل اکنون در کانون این رخدادها قرار دارد و پیش بینیهای موجود در رابطه با بی طرف ماندنش هم پیش بینیهای ساده لوحانهای بوده است.
ژنرال گریسون هاکوهان، عضو شورای "امنیتی ها" که از جمله نهادهای راستگرای نزدیک به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر (رژیم صهیونیستی) است هم ماه جاری به لهجه شدید اللحنی نسبت به کودتای نظامی که سیاستمداران مخالف نتانیاهو و برخی از فرماندهان نظامی در حال تدارک آن هستند، هشدار داد.
الشراع در پایان هم تاکید کرد: ما در مقابل نمایی سیاسی هستیم که بیانگر ابعاد بحرانی است که رژیم صهیونیستی را در نوردیده است، پس 3 احتمال بیشتر پیش روی این رژیم نیست: یا انتخابات پیش از موعد که منجر به سرنگونی کابینه نتانیاهو میشود، یا دستیابی به توافق با مخالفان برای تشکیل کابینهای جدید بدون حضور گویر و سموتریچ و یا ورود ارتش به صحنه برای تصحیح اوضاع، همانگونه که در ساختارهای دیکتاتوری شاهد آن هستیم.
منبع: تسنیم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد