درست مانند سال گذشته که تقسیم کار بین آمریکا بهعنوان ایدهپرداز و رژیم صهیونیستی بهعنوان مجری طرح در جریان بود و گروههای تروریستی هم نقش میدانی و تخریبی آنها را دنبال میکنند؛ حادثه تروریستی اخیر بهخوبی بیانگر خشم رژیم صهیونیستی از توفیقات روزافزون ایران قوی در دوره جدیدی است که دستگاه دیپلماسی کشور از منطقه تا حوزه دیپلماسی طی میکند و دستهای این رژیم تلاش دارد با کمک پیادهنظام خود در حوزه رسانه، آدرسی غلط از حمله تروریستی مجدد تکفیریها به حرم شاهچراغ ارائه کند و با تحریف واقعیت در یک جنگ هیبریدی تمامعیار که از سال گذشته سروشکل خشنتری گرفت به ایجاد دوقطبیهای کاذب بپردازد. به همین دلیل ضروری است در این گزارش به بررسی چند مسأله بپردازیم:
هویت تروریست بازداشت شده
در پی تلاشهای سربازان گمنام امام زمان(عج) تاکنون ۱۰نفر از عناصر مظنون به ارتباط با حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) دستگیر شدهاند که همگی از اتباع خارجی هستند و تروریست بازداشت شده در جریان شب حمله به حرم هم تبعه کشور تاجیکستان بوده است که خود را در تحقیقات اولیه «رحمتا... نوروزف» معرفی کرده؛ البته برخی گمانهزنیها درباره هویت وی به این شکل بود که نام این تروریست «س. اسلمیار» است.
چرایی این عملیات تروریستی
در مقاطعی که دشمن در زمین اصلی نمیتواند به اهداف اصلی خود برسد تصمیم به انجام عملیاتهای تروریستی موازی در مکانهایی عمومی میگیرد تا بتواند اثرات نابهنجار زیادی در افکارعمومی ایجاد کند و بهصورت کور آن را پیش ببرد. در واقع التهاب ناشی از این زخم اجتماعی و ایجاد ناامنی ذهنی بسیار جدی است.
اهداف پشتپرده اقدام تروریستی شاهچراغ
طبیعتا موضوع آزادسازی پولهای بلوکه شده، قطعهای از پازل ترسیم نظم نوین جهانی است که با مثلث ایران، روسیه و چین در حال شکلگیری است و آمریکا بدون گرفتن امتیازی در حوزه برجامی و منطقهای ناچار شد به این خواسته ایران تن بدهد. رژیم صهیونیستی که در این ماجرا دچار درگیری و بحرانهای داخلی است، سعی دارد با ایجاد فتنهانگیزی در منطقه، فضایی را ایجاد کند که به خیال خود بتواند از بحرانهای داخلی خود عبور کند؛ آن هم در شرایطی که ایران در آستانه سالگرد بلوای امنیتی سال گذشته است و این امر میتواند بیانگر زنگ هشداری درخصوص تلاش جریان غربگرا برای ترورهای کور با هدف ایجاد جنگی بهمراتب سختتر از سال گذشته برای مردم ایران باشد.
پلن پیادهنظام کارفرمای عبری
بعد از دستگیری یکی از عوامل تروریستی حرم شاهچراغ بود که تیم پیادهنظام این جریان تلاش کرد تا ضمن تقلیل این اقدام تروریستی به یک حمله مسلحانه، به تطهیر تکفیریها بپردازد و این فاجعه را به سمت برخی مباحث حزبی و جنایی تقلیل دهد و حتی ابایی هم از خون شهدا و مجروحان این حادثه نداشته باشد؛ این جریان در فضای مجازی تلاش داشت تا این مسأله را به موضوعی نژادی و قومیتی تقلیل دهد.
تخریب وجهه نیروهای امنیتی
در ماجرای حمله تروریستی غروب یکشنبه، متاسفانه برخی افراد و فعالان فضای مجازی هم عامدانه یا از روی سادهلوحی در تلاش بودند با وجود نقدهایی که به دروازهبانی امنیتی در استان فارس وارد بود و سبب شد دوباره چنین فاجعهای در شیراز رخ دهد به خطی دامن بزنند که به تضعیف نیروهای جانبرکف امنیتی منجر شود؛ مثلا یکی از استدلالهای این افراد این بود که اگر اسلحه فرد مهاجم دچار مشکل نشده بود، فاجعهای بهمراتب بزرگتر بههمراه داشت؛ در حالیکه چنین دیدگاهی نوعی ایجاد دوقطبیسازی غلط است، چرا که فضایی ایجاد میکند که انگار دستگاه امنیتی آمادگی لازم را نداشته درحالیکه در همین بازه زمانی اخیر بهویژه در ایام محرم، عملیات تروریستی زیادی توسط سربازان گمنام خنثی شده است اما این خط بهدنبال ایجاد ناامنی روانی و آسیبزدن به صورت امنیت در ایران است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد