ما هنوز هم درگیر یک جنگ جهانی رسانهای هستیم و همچنان دشمن با تبلیغات پردامنه و کلیدواژه تحریم انتخابات میخواهد انگیزه عمومی را برای مشارکت در سرنوشت و آینده کشور کاهش دهد. اما آمارهای رسمی میزان بالای استقبال از پیش ثبتنام نمایندگی مجلس را نشان میدهد که خبر ناامیدکنندهای برای دشمنان است.
این یعنی جریانهایی که بهدنبال ماهیگیری از آب گل آلود تحریم انتخابات هستند، باز هم دست خالی ماندند. هرچند کاسبان تحریم بیکار نبودهاند و با سناریوهای از پیش برنامهریزی شده برای تحریم انتخابات، اغتشاش و آشوب درصدد کسب منافع هستند اما ایستادگی مردم پای آرمانها و تلاش مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی در جامعه و با چشمانداز جدیدی که رهبر انقلاب پیش روی ما گذاشتند، حالا تزریق امید به جامعه و در وهله دوم مشارکت بالای مردم در انتخابات و رأی به نماینده منتخب، دشمن را شکست خواهد داد و این روند در مدت پیش ثبتنام مجلس بهخوبی نشان داده شد و انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفنددر سراسر کشور برگزار خواهد شد.اما شاید بهتر باشد برای اثبات این مدعا کمی با زبان آمار صحبت کنیم. پیش ثبتنام انتخابات که از ۱۶مرداد آغاز شد و تا ۲۲مرداد ادامه داشت، با استقبال بالایی مواجه شد. میزان استقبال متقاضیان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در این دوره به نسبت دوره قبل انتخابات رشد بیش از ۷۵درصدی داشته است، چنانکه در دوره قبل، یعنی مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸ طبق آمار رسمی اعلام شده، در کل کشور ۱۵هزار و ۶۱۸ نفر (برای ۲۹۰ کرسی) ثبتنام کرده بودند که حکایت از رشد ثبتنام کنندگان متقاضی نمایندگی مردم در قوه مجریه در حدود سه برابر دوره قبل و قطعا رقابت شدیدتر نامزدهای کرسیهای مجلس دارد.همچنین آمارها از حضور ۳۵درصدی جوانان ۳۰تا ۴۰ ساله و ۴۰درصدی ۴۰ تا ۵۰ ساله حکایت دارد و فقط ۲۲درصد ۵۰ تا ۶۰ سال و ۵درصد میان ۶۰ تا ۷۵ سال بودهاند، یعنی ۷۵درصد متقاضیان افراد زیر ۵۰ سال هستند.
در این میان ۸۶ درصد مرد و ۱۴درصد بانوان هستند که باز از افزایش حضور ۲درصدی بانوان به نسبت دوره قبل حکایت دارد؛ بیشترین آمار حضور بانوان بهترتیب مربوط به البرز، تهران، قزوین، خراسان رضوی و خراسان شمالی است
.۷۱درصد ثبتنام کنندگان کارشناسی ارشد، ۱۵درصد دکترا و ۱۱درصد نیز کارشناسی با سابقه ایثارگری و نمایندگی مجلس و ۳درصد نیز دارای مدرک حوزوی هستند.
۵۱۱ نفر از پیش ثبتنامکنندگان نمایندگان دورههای نهم، دهم و یازدهم و بیش از یکهزار نفر طبق خوداظهاری، جزو نمایندگان ادوار هستند. عنوان میشود ۲۴۵ نفر از نمایندگان مجلس فعلی نیز برای پیش ثبتنام اقدام کردهاند.
از سوی دیگر حکایتهای غیررسمی بیشماری از حضور اقشار و گروههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... از ردههای مختلف در پیش ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود دارد اما ترکیب سیاسی اقشار و احزاب تا زمان ثبتنام قطعی، یعنی ۲۷مهر و آغاز تبلیغات رسمی مشخص نمیشود.
با وجود این، مهلت پیش ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی ساعت ۱۸ روز ۲۲ مرداد پایان یافت. طبق آخرین آمار منتشر شده به وسیله وزارت کشور، ۴۸ هزار و ۸۴۷ نفر از متقاضیان داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی اطلاعات خود را در سامانه پنجره واحد خدمات وزارت کشور ثبت کردهاند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد