به گزارش جام جم آنلاین، مجتبی ذوالجودی در پاسخ به این پرسش که کدام شناگاههای کشور آلوده هستند؟ عنوان کرد: به طور کلی وضعیت شناگاههای واقع در سواحل دریای خزر و خلیج فارس به دلیل ورود فاضلاب و پساب شهری، صنعتی، انسانی و کشاورزی مطلوب نیست و نیازمند انجام پایشهای مستمر و اقدامات اساسی است.
به گفته وی برای رسیدن به این مهم همکاری سایر دستگاهها به ویژه وزارت نیرو و وزارت کشور بسیار ضروری است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که علت اصلی آلودگی شناگاههای ساحلی چیست؟ توضیح داد: عامل اصلی آلودگی سواحل و شناگاههای ساحلی و مناطق تفریحی و گردشگری دریایی در سواحل شمال و جنوب کشور ورود فاضلاب انسانی و شهری تصفیه نشده به دریا است.
ذوالجودی درباره دلیل ورود پساب به سواحل کشور نیز به جام جم آنلاین گفت: متاسفانه اکثر شهرهای واقع در سواحل دریای خزر و خلیج فارس فاقد سیستم شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهری هستند یا این سیستمها بصورت ناقص کار میکند.
وی ادامه داد: به علت بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در این مناطق، فاضلاب و پسابهای آلوده در نهایت از طریق رودخانه و کانالها به سواحل و دریا سرازیر شده و باعث آلودگی آبهای ساحلی، شناگاهها و مناطق تفریحی و گردشگری ساحلی و دریایی میشود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: تعداد محدودی از شهرهای ساحلی دارای تصفیه خانه فاضلاب شهری هستند. اما در این مناطق نیز به دلیل فرسودگی و عدم کارایی تاسیسات بخش قابل توجهی از فاضلاب و پسابهای شهری وارد دریا میشود.
ذوالجودی درباره اقدامات انجام شده برای سالم سازی شناگاهها نیز بیان کرد: در راستای حفاظت از محیط زیست دریایی و تامین سلامت شناگران و گردشگران تلاش میشود هر سال در حد ممکن شناگاههای ساحلی واقع در سواحل دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان تحت نظارت و پایشهای زیست محیطی قرار گیرد.
وی ادامه داد: آزمایشات، ارزیابی و رتبه بندی شناگاهها به منظور آگاهی مردم و مسئولان از وضعیت موجود و نیز برای کاهش معضلات و پیشگیری و رفع آلودگی از مناطق ساحلی انجام میشود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: طرح جامع بررسی و پایش وضعیت آلودگی میکروبی و سلامت آبهای ساحلی و شناگاههای ساحلی نیز از سوی معاونت محیط زیست دریایی و تالابها در دستور کار قرار دارد.
به گفته ذوالجودی به این شکل اطلاعات بسیار دقیقی در خصوص وضعیت آلودگی سواحل و شناگاهها به دست خواهد آمد.
وی بیان کرد: به این ترتیب وضعیت دقیق شناگاهها مشخص میشود و برای ساماندهی شناگاهها و مناطق آلوده و نامناسب برنامهریزی و اقدامات لازم انجام خواهد شد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: برای انجام این اقدامات نهادهایی مانند وزارت بهداشت و وزارت کشور نیز سازمان حفاظت محیط زیست را همراهی خواهند کرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد