۲واکسن تازه در سبد واکسیناسیون

سوابق کرونایی و تجربه آمار مرگ روزانه بیش از ۷۰۰نفر در روزهای اوج این بیماری، نگرانی درباره ورود دوباره این ویروس را جدی‌تر کرده‌است. با وجود این معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر این‌که سویه جدید کرونا هنوز به ایران نرسیده و رصد روزانه بیماری در کشور انجام می‌شود، در عین حال از برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای ورود دو واکسن جدید به برنامه ایمن‌سازی کشور تا پایان امسال خبر داد.
کد خبر: ۱۴۲۰۸۵۴

۲واکسن تازه در سبد واکسیناسیون

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت کرونا، بیان کرد: در مدت اخیر وضعیت پایداری داشتیم اما همه کشورها به دنبال بررسی سویه‌های جدید هستند. رصد روزانه کرونا را همچنان انجام می‌دهیم ولی سویه جدید کرونا هنوز به ایران نرسیده‌است. البته کرونا تمام نشده‌است و باید همچنان مراقبت کنیم. تاکید می‌کنم با توجه به افزایش بیماری‌های تنفسی، در مجامع شلوغ همچنان از ماسک استفاده کنیم. توصیه می‌کنم کسانی که دوزهای سوم یا چهارم واکسن کرونا را تزریق نکردند، اگر از واکسن قبلی‌شان یک‌سال گذشته‌است، حتما واکسن تزریق کنند. در مورد واکسن آنفلوآنزا هم پیش‌بینی می‌کنیم کار تزریق این واکسن را هم از اواخر شهریور ماه آغاز کنیم. حسین فرشیدی ادامه داد: مردم باید بدانند می‌توانند بسیاری از خدمات را به شکل رایگان ذیل نظام شبکه‌بهداشتی دریافت کنند تا از بیماری‌های سخت در سالیان بعد جلوگیری کنند.
وی افزود: در کمیته ایمن‌سازی پیشنهاد دادیم دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس تا پایان سال وارد برنامه کشوری شود.

آمادگی‌های بهداشتی برای اربعین

فرشیدی با تاکید بر این‌که، بهداشت و درمان همیشه به عنوان مکمل کنار یکدیگر هستند، گفت: در حوزه بهداشت دو موضوع بسیار مهم را دنبال کردیم که شامل اجرای برنامه جمعیت و برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع بود.  معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: طی پارسال و امسال روند کرونا تحت کنترل بهتری درآمد؛ ولی تبعات آن تازه آغاز شده و بخش اداره بیماری‌های واگیر و غیر واگیر به آن پرداخته‌اند تا به تاب‌آوری نظام سلامت بپردازیم. ساختارهای نظام ارائه خدمات سلامت درگیر کرونا شدند ولی این کار در کنار اجرای سایر برنامه‌ها پیش‌رفت. 
معاون وزیر درباره راهپیمایی اربعین تاکید کرد: در مورد راهپیمایی اربعین اگر اندکی تعلل کنیم، ممکن است مشکلات بیمارستانی پیش آید، اما از تجارب کووید-۱۹ استفاده می‌کنیم تا خدمت‌دهی مختل نشود و حتی تاب‌آوری آن افزایش یابد. برخی بیماری‌ها مانند سل به شکل اندمیک دیده می‌شود که حتی علائم مشترک با کرونا دارند و حالا با گذر از فاز شدید کرونا، هنوز نسبت به بسیاری از کشورها آمار و وضعیت بسیار خوبی داریم. الان بعد از کرونا برای حفظ دستاوردهای چند ساله باید رصد دقیق بیماری‌ها را دنبال کنیم. یا در مثالی دیگر در مورد بیماری وبا با توجه به رفت‌و آمدهای شرقی و غربی، بروز وبا بدیهی است و باید مراقبت‌ها افزایش یابد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در پیاده‌روی اربعین، گفت: توصیه می‌کنیم حتما یک نفر از هر کاروان آموزش کافی ببیند و تا حد امکان از پیاده‌روی در طول روز خودداری کنند. بسیاری از مسائل برای زائران در بازگشت به کشور است که باید رعایت شود.

newsQrCode

نیازمندی ها