پرداخت ۱۰۰ همت تسهیلات توسط بانک‌های آذربایجان شرقی

دبیر هماهنگی کمیسیون بانک‌های استان و مدیر امور شعب بانک ملی از پرداخت ۱۰۰ همت تسهیلات توسط بانک‌های استان در سال گذشته خبر داد.
کد خبر: ۱۴۲۱۵۰۷
نویسنده وحیده حاجی محمدیاری

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: عادل غلامی اظهار کرد: اقتصاد کشور یک اقتصاد بانک محور است و بر اساس براوردها ۹۰ درصد اقتصاد کشور به وسیله سیستم بانکی اداره می‌شود. آذربایجان شرقی استثنا تر از سطح کشوراست و ۹۵ درصد اقتصاد آن خصوصی است. بخش دولتی تکالیفی دارد و برآورد کردن انتظارات بخش خصوصی و همراهی با آن‌ها، مسئولیت‌های سیستم بانکی را بیشتر می‌کند.

وی افزود: طی سال‌های گذشته، سیاست دولت انقباضی بوده و سیستم بانکی در این استان وظایف خود را به نحو احسن انجام می‌دهد. اولین مسئولیت سیستم بانکی، اقتصادی است و به عنوان یک بنگاه اقتصادی، مسئولیت‌های اقتصادی کشور را یدک می‌کشد و در بخش مسئولیت‌های اجتماعی نیز نقش تاثیرگذاری در جامعه می‌گذارد.

وی ادامه داد: سیستم بانکی استان با ۳۰ بانک و موسسه در سطح استان فعالیت می‌کند  و نزدیک ۸۶۵۰ نفر پرسنل در استان خدمات بانکی را به مردم ارائه می‌دهند. تعداد ۷۲۶ شعبه بانک‌های دولتی در استان فعال هستند.

غلامی گفت: طی سال ۱۴۰۱ نزدیک ۱۰۰ همت تسهیلات پرداخت شده است که ۴۷ درصد آن در بخش صنعت و معدن، ۱۱.۵ درصد در بخش کشاورزی، ۹ درصد در بخش مسکن و ساختمان و ۲۴ درصد در بخش خدمات بوده است. سیستم بانکی با توجه به محدودیت‌های سال گذشته توانسته، همراستایی و هم افزایی لازم را با بخش خصوصی فراهم کرده و نزدیک به ۲۷ همت در چهار ماهه نخست سالجاری شامل ۵۲ درصد بخش صنعت و معدن، ۷.۵ درصد در بخش کشاورزی، ۹.۵ درصد در بخش بازرگانی، ۶.۷ درصد در بخش ساختمان و ۲۴ درصد در بخش خدمات پرداخت کند. 

وی افزود: در استان نسبت مصارف به منابع نزدیک ۸۴ درصد است. سهم استان ما از منابع کشور ۲.۷۲ درصد و از مصارف کشور ۲.۳۳ درصد است که این رقم برای سال ۱۴۰۲ تا تیرماه نیز ۲.۷۰ درصد از منابع و ۲.۳۷ درصد از مصارف کشور است.

وی ادامه داد: سیستم بانکی با پرداخت تسهیلات طی سال‌های اخیر، نقش خود را در راستای تحقق شعارهای سال، رونق تولید، ایجاد و تثبیت اشتغال و مشارکت و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اساسی ایفا کرده است. 

دبیر هماهنگی کمیسیون بانک‌های استان آذربایجان شرقی و مدیر امور شعب بانک ملی اظهار کرد: سیستم بانکی در بخش تسهیلات تبصره ۱۸ در سال گذشته سنگ تمام گذاشته  است. 

وی افزود: نزدیک ۶۸ هزار نفر برای دریافت تسهیلات ازدواج در سال گذشته ثبت‌نام کرده بودند که حدود ۵۷ هزار نفر(۸۴ درصد) تا پایان سال، تسهیلات خود را دریافت کردند و سیستم بانکی استان در این راستا، رتبه سوم کشوری را کسب کرد.

وی ادامه داد: در چهار ماهه سال جاری نیز ۳۷ هزار و ۳۰۰ نفر برای تسهیلات ازدواج ثبت نام کرده بودند که ۱۵ هزار و ۳۴۱ نفر (۴۱ درصد) موفق به دریافت آن شده‌اند.

غلامی افزود: در بخش فرزندآوری نیز در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۵ هزار مورد تسهیلات فرزندآوری به مبلغ ۱۴ هزار میلیارد ریال پرداخت شده بود و در چهار ماهه سالجاری نیز ۱۱ هزار مورد تسهیلات با مبلغ ۶۰۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده است. بر اساس برآوردها نزدیک ۱۲ درصد تسهیلات پرداختی شامل ازدواج، فرزندآوری و بخش قرض الحسنه بوده است.  

وی تاکید کرد: منبع اصلی آمار، بانک مرکزی است و ۱۹۸ همت منابع و ۱۳۰ همت مصارف تا پایان سال گذشته داشتیم. سهم بانک‌های خصوصی از منابع ۲۳ درصد و مصارف سه درصد است. استان در منابع رتبه هفتم و مصارف رتبه ششم است و ۵۵ درصد منابع کشور و ۵۶ درصد مصارف کشور نیز در اختیار تهران است. 

وی در خصوص مصوبات سفر ریاست جمهوری در سال گذشته، تشریح کرد: آذربایجان شرقی تنها استانی بود که مصوبات سفر را به نحو احسن عملیاتی کرده بود. این مصوبات در قالب دوساله بود که ۴۹ درصد تا پایان ۱۴۰۱ پرداخت شده و ۵۱ درصد برای سالجاری مانده است. تسهیلات سفر اغلب به صورت سرمایه گذاری بوده و با پرداخت‌های مرحله به مرحله انجام می‌گیرد. 

وی گفت: استان از نظر تعداد طرح‌های مشارکتی و مبلغ تسهیلات پرداختی در ۱۰ رتبه نخست کشوری است و نزدیک ۲۵ هزار طرح به بانک‌ها معرفی شده بود که بانک مسکن نقش اساسی را در این بخش ایفا کرده و حدود ۱۶ هزار و ۱۲۴ عقد قرارداد با ۵۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

دبیر هماهنگی کمیسیون بانک‌های استان و مدیر امور شعب بانک ملی در خصوص مسئولیت‌های اجتماعی سیستم بانکی استان، اظهار کرد: از ۲۸ مردادماه نسبت به فروش ارز اربعین اقدام شده و در استان ۳۷ شعبه و پنج بانک به فروش ارز اربعین اقدام کرده و طی این مدت، نزدیک ۳۲ هزار نفر توانسته‌اند از سیستم بانکی ارز اربعین دریافت کنند. بانک ملی، تنها بانکی است که می‌تواند به صورت غیرحضوری ارز بفروشد و پارسیان و سپه و صادرات نیز به این موضوع ملحق شده‌اند.

وی افزود: هر نفر ۲۰۰ هزار دینار می‌توانند تهیه کنند که در مجموع نزدیک شش میلیارد و ۴۰۰ میلیون دینار به فروش رسیده است. تامین دینار در کشور محدود و به صورت مرحله مرحله انجام می‌گیرد، در تامین ارز از مرکز، همیشه با تهران ارتباط داریم.  وی ادامه داد: بانک ملی استان نزدیک ۲۷ همت منابع و ۲۲ همت مصارف در استان دارد که نسبت منابع به مصارف نزدیک ۸۵ درصد است. سهم بانک ملی از منابع استان، ۱۷ درصد و از مصارف استان ۱۶ درصد است. سهم این بانک از تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته نیز ۲۲ همت شامل ۳۴ درصد در صنعت و معدن، ۱۴.۵ در بخش کشاورزی، ۱۸.۵ درصد در بخش بازرگانی، سه درصد در بخش ساختمان و ۱۵ درصد در بخش خدمات بوده است. در چهارماهه سال‌جاری نیز سهم ۲۹.۷ درصدی شامل شش همت پرداخت تسهیلات داشتیم که تقربیا با همان نسبت سال قبل بوده است.

غلامی گفت: تسهیلات ازدواج پرداختی بانک ملی در سال گذشته ۲۶ درصد به تعداد ۱۴ هزار و ۸۰۰ نفر از ۱۷ هزار نفر معرفی شده (۸۵ درصد) بوده است. در سال جاری نیز از ۱۱ هزار نفر که ثبت نام کرده‌اند، تعداد ۴۶۰۰ نفر (۴۱درصد) تسهیلات ازدواج دریافت کرده‌اند. در بحث فرزندآوری نیز طی سال گذشته و امسال نزدیک ۶۰۰۰ میلیارد ریال به تعداد ۱۱ هزار نفر تسهیلات پرداخت شده است.

وی ادامه داد: برای بهسازی و تعمیر آزادراه تبریز-زنجان ۳۰۰۰ میلیارد ریال در سفر اخیر ریاست جمهوری به بانک ملی تکلیف شد.

غلامی، تسهیلات اربعین برای زوار به مبلغ ۱۰ میلیون تومان و استقرار موکب‌های بانک ملی را از جمله فعالیت‌های این بانک در خصوص اربعین عنوان کرد. 

وی ادامه داد: نسبت مطالبات غیرجاری و مانده بانک در سال گذشته سه درصد بوده و بسیار ناچیز است در حالی که نسبت مطالبات در کشور ۱۰ درصد و در استان نیز سه درصد است‌ که در راستای همراهی سیستم بانکی و رویکرد حل مشکل و گره گشایی از واحدهای تولیدی است.

وی تاکید کرد: منابع شرکت‌های بزرگ بخش خصوصی در تهران متمرکز بوده و باعث می‌شود تا سهم ما از منابع کشور کاهش یابد. در خصوص افزایش سهم منابع استان از کشور مسئولان سیاسی استان دخیل هستند تا منابع بیشتری از قانون بودجه به استان تخصیص دهند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها