به گزارش جام جم/مردم برازجان از دیرباز هنگامه گرفتاری ها برای گشایش گره های روایی با پای پیاده به زیارتش می رفتند و حتی برای زیارت کردن ایشان آداب و رسوم خاصی داشت که بصورت گروهی و خانوادگی و همراه با چاووشی خوانی و پختن غذاهای نذری و... بود و پیوند و پیوست خاطرات مردم منطقه با شاهزاده ابراهیم دیرینه و ماندگار است و این منطقه یکی از جاهای زیارتی و تفرجگاه های گردشگری با چشم اندازهای طبیعی کم نظیر است که می تواند به عنوان یک قطب گردشگری باشد و این ظرفیت همواره نادیده گرفته شده است. در پی راه اندازی برنامه پیاده روی اربعین در عراق و به تبع آن پیاده روی ۱۵٠ کیلومتری سبزوار تا مرقد امام رضا(ع)، مردم برازجان هم روز شهادت امام رضا(ع) از برازجان تا بارگاه شاهزاده ابراهیم در روستای نی نیزک را با عنوان پیاده روی ولایت بنیان نهادند و در این روز پیاده به زیارت برادر امام هشتم می شتابند. چند سالیست که این پیاده روی برگزار می گردد که همواره با کاستی هایی روبرو بوده و امید است با برنامه ریزی این کاستی ها برچیده شود.
حال که بنا بر برگزاری و پایداری این برنامه است و دستگاهها و نهادهای متعددی درگیر ماجرا خواهند بود برای پرهیز از موازی کاری و در راستای مدیریت یکپارچه و هماهنگ پیشنهاد می گردد ستاد دائمی پیاده روی ولایت با حضور مسیولان مانند فرماندار، بخشدار مرکزی، شهردار، امام جمعه، ستاد تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، شبکه بهداشت و درمان، اداره حفاظت محیط زیست، فرمانده سپاه و فرمانده انتظامی شهرستان، رییس هیأت های مذهبی و... راه اندازی گردد تا تکلیف و وظایف دستگاههای مرتبط را تدوین و ابلاغ گردد که هر دستگاه متولی در طول سال وظایف و تکالیف خود را انجام دهد نه اینکه چند روز مانده به مراسم، ستادی موقتی شکل گیرد و کارها بصورت مقطعی و موقت انجام پذیرد. این ستاد دائمی می تواند هم طول مسیر پیاده روی و هم توسعه پیرامون شاهزاده ابراهیم را در دستور کار قرار دهد تا زیرساخت های متناسب این منطقه زیارتی سیاحتی که از دیرباز تا امروز یکی از قطب های گردشگرپذیر استان بوده را فراهم آورند برای نمونه تکمیل روشنایی و ساخت پارکینگ های متعدد ، ساخت سرویس های بهداشتی دائمی، قرار دادن سطل های پسماند بصورت دائمی در طول مسیر.
هر گردهم آیی و انبوهی جمعیتی با یک چالش کلان محیط زیستی به نام پسماند روبروست که با توجه به تجربه سالهای گذشته پیشنهادات زیر تقدیم می گردد:
✓ راه اندازی کارگروه پسماند با محوریت و راهبری اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و با حضور شهرداری های برازجان، دالکی، وحدتیه، سعدآباد، آبپخش، شبانکاره و دهیاران بخش مرکزی در راستای بسیج امکانات و تجهیزات و نیروهای مورد نیاز برای مدیریت یکپارچه و منسجم پسماند از آغاز تا پایان مسیر و انتقال به سایت دفن پسماند.
✓ ایستگاههای مستقر در طول مسیر را شناسایی و کدگذاری و مکلف کردن آنان به رعایت مباحث محیط زیستی به ویژه جمع آوری پسماند و شرط فعالیت در سالهای بعد تأییدیه کارگروه پسماند باشد.
✓ استقرار و چیدمان ایستگاهها با توجه به تعداد و مسافت راه به گونه ای که از آغاز تا پایان مسیر با فاصله ای مشخص برپا شوند. در شرایط کنونی تراکم و انبوهی ایستگاهها در یک سوم نخست مسیر است در صورتی که باید در یک سوم پایانی باشد.
✓ هر ایستگاه مکلف و متعهد گردد که چندین نفر بصورت پیوسته تا پایان مراسم به جمع آوری و پاکسازی محدوده پیرامونی ایستگاه از پسماند پرداخته و تا پاکسازی کامل مسیر با نیروهای پاکبان کارگروه پسماند همکاری نمایند.
✓ هر ایستگاه تا قسمتی بعد از ایستگاه را چندین سطل پسماند بزرگ قرار دهند و پسماندهای جمع آوری شده را در مسیر برگشت و بصورت تجمعی و یکجا قرار دهند تا در بارگیری آن تسهیل گردد.
✓ بکارگیری و استقرار خودروها و تجهیزات شهرداری ها و دهیاری ها در طول مسیر پیاده روی و متناسب با حجم ایستگاه هها و در مسیر برگشت که کار جمع آوری، پاکسازی و جابجایی پسماندها از ابتدا انجام پذیرد.
✓ بهره گیری از ظرفیت کنشگران و سمن های محیط زیستی.