جام جم آنلاین اصفهان؛ وحید فولادگر در کمیسیون اقتصاد دانشبنیان با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی ظرفیتهای بسیار خوبی برای حمایت از رشد اقتصاد دانشبنیان دارد، اظهار کرد: به دلیل ظرفیتهای متعدد در استان اصفهان، این کمیسیون برای نخستین بار به صورت تخصصی و مستقل تشکیل شد.
وی ادامه داد: در زمینه اهداف و وظایف کمیسیون اقتصاد دانشبنیان، جلسات تخصصی برگزار شد و موارد مختلف مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت و دو رویکرد توسعه بازار فناوری وحمایت از فناوران و دانش بنیانها در نظر گرفته شد، بر این اساس شش کمیته تخصصی شامل «کمیته توانمندسازی و تعالی شرکتهای فناور دانشبنیان»، «کمیته حقوقی، مالکیت معنوی و ارزشگذاری داراییهای نامشهود»، «کمیته تأمین فناوری و توسعه تقاضا»، «کمیته تسهیلگری و پیگیری اجرای قوانین»، «کمیته تأمین مالی فناوری» و «کمیته هوش مصنوعی» تشکیل شد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: نمایندگان شرکتهای دانشبنیان، صنایع کلان، دستگاههای مختلف دولتی، نخبگان و... در جلسات کمیتههای کمیسیون حضور خواهند داشت تا به پیشبرد بهتر این اهداف کمک شود.
فولادگر گفت: چند رویداد مهم در زمینه اقتصاد دانشبنیان در پیشرو داریم، رویدادهای مرتبط با جایزه مصطفی و نمایشگاه جیتکس۲۰۲۳ و نمایشگاه فناوری و نوآوری فننما از موارد مهمی هستند که امیدواریم بهره مناسبی از آنها نصیب اقتصاد استان و کشور شود.
سیدیاسر معینالدینی، دبیر کمیسیون اقتصاد دانشبنیان اتاق بازرگانی اصفهان نیز در ادامه عنوان کرد: حدود 9 درصد شرکتهای دانشبنیان کشور در استان اصفهان فعالیت میکنند و مقرر است کمیتههای تخصصی کمیسیون با نگاه کارشناسی خود به مسائل و مشکلات بنگرند و برای رفع آنها تلاش کنند.
وی تصریح کرد: در «کمیته تامین فناوری و توسعه تقاضا» به دنبال توسعه طرف تقاضا در بازار فناوری در قالب قرارداد با صنایع بزرگ و... هستیم، در «کمیته حقوقی، مالکیت معنوی و ارزشگذاری داراییهای نامشهود» نیز تقویت ساختاریهای سخت و نرم در مالکیت معنوی در اقتصاد فناوری کشور مورد توجه است.
دبیر کمیسیون اقتصاد دانشبنیان اتاق بازرگانی اصفهان تأکید کرد: «کمیته تسهیلگری و پیگیری اجرای قوانین» نیز پیگیری اجرای ظرفیتهای قانونی جهش تولید دانشبنیان و دیگر مقررات حوزه فناوری را بر عهده دارد، «کمیته تامین مالی فناوری» ایجاد و تقویت ساختارها و نهادهای جدید تأمین مالی فناوری در کشور را پیگیری میکند.
وی گفت: «کمیته توانمندسازی و تعالی شرکتهای فناور و دانشبنیان» در زمینه ایجاد و تقویت ساختارهای توسعهدهنده دانش مدیریت در شرکتهای دانشبنیان و «کمیته هوش مصنوعی» نیز حمایت از فناوران هوش مصنوعی و تبیین منافع هوش مصنوعی برای همه فعالان اقتصادی را در دستور کار خود دارند.
معینالدینی با اشاره به انتشار فراخوان برای دریافت غرفه در نمایشگاه جیتکس 2023 عنوان کرد: متقاضیان برای دریافت غرفه و بازدید از این نمایشگاه باید ثبتنام خود را انجام دهند تا پس از بررسی اولیه، افراد بتوانند از فرصت برپایی این نمایشگاه بهره ببرند. همایش بینالمللی توسعه هوش مصنوعی در هشتم مهرماه نیز با حضور دانشمندان و فناوران بینالمللی حاضر در جایز علم و فناوری مصطفی در سالن همایشهای بینالمللی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار میشود که فرصت خوبی برای شرکتهای دانشبنیان است.
در ادامه اعضای کمیسیون به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند، ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق از شرکتهای دانشبنیان و توانمندیهای آنان، ایجاد بستر گسترش همکاریها میان شرکتها، بررسی و پیگیری مشکلات دانشبنیانها، لزوم توجه به ابعاد بازاریابی و بازرگانی محصولات دانشبنیان، نگاه ویژه به نخبگان و بهرهگیری از توانمندی آنان، توسعه زیرساختها برای تسهیل فعالیت شرکتهای دانشبنیان، نگاه ویژه به برندسازی و... بخشی از مواردی است که حاضرین در این نشست بر آنها تأکید داشتند.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب