به گزارش جام جم آنلاین، محسن اسلامی با بیان اینکه ثبت نام نهایی از داوطلبان انتخابات از روز ۲۷ مهر تا سوم آبان به صورت الکترونیکی انجام میشود، افزود:در حال حاضر، مراجع ششگانه در حال بررسی اعتراض دوطلبانی هستند که مدارک آنها به تایید نرسیده است.
وی در خصوص بررسی مدارک داوطلبان انتخابات خاطرنشان کرد: اصلیترین موضوع در این زمینه به مغایرت مدارک تحصیلی بازمیگردد که در حال رفع این مشکل هستیم. ثبتنام نهایی از روز ۲۷ مهر آغاز میشود و مراجع ششگانه تا ۲۶ مهر فرصت دارند پاسخ اعتراضات داوطلبان را بدهند. پس از پایان این مرحله، اعلام خواهیم کرد چه تعداد از داوطلبان در مرحله اول تایید شدهاند.
اسلامی با اشاره به اینکه برگزاری الکترونیکی ثبت نام نهایی انتخابات، گفت: البته قانون این اجازه را داده است تا حسب مورد، مراجعه حضوری هم داشته باشیم، اما رویکرد ما برگزاری ثبتنام الکترونیکی است. در این مرحله داوطلبانی که مدارک آنها در پیش ثبتنام تایید شده و کد پیگیری دریافت کردهاند، باید پرسشنامهای را تکمیل کنند. امکان ویرایش این پرسشنامه وجود ندارد بنابراین داوطلبان حتما باید با دقت آن را تکمیل کنند.
۱۲۰۰ نماینده ادوار در پیشثبتنام انتخابات نامنویسی کردهاند
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این پرسش که در زمان پیشثبت نام، از جریان سیاسی داوطلب هم سوال شده است، تصریح کرد:ما اطلاعات ۱۸ گانه از داوطلبان خواستیم که بیشتر اطلاعات هویتی، تحصیلی یا مدرک برای استعفا بود و در واقع اطلاعات عام گرفتیم و بیشتر از این از داوطلبان سوالی نپرسیدیم. با این حال حدود ۱۲۰۰ نماینده ادوار مجلس در این دوره ثبتنام کردهاند که همه طیفهای سیاسی در بین آنها وجود دارند.»
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در واکنش به برخی انتقادات از شیوه اجرای پیش ثبت نام انتخابات، اظهار کرد: پیشثبت نام براساس قانون اجرا شد یعنی پس از اینکه قانون جدید انتخابات تصویب و برای اجرا ابلاغ شد، ما براساس همان قانون پیش ثبت نام را انجام دادیم. ممکن است برخی به پیش ثبت نام انتخابات انتقاد داشته باشند، ولی ما به عنوان مجری انتخابات، وظیفه قانونی خود را انجام دادیم. پس از ابلاغ قانون، ما شبانه روز وقت گذاشتیم تا پیشثبتنام را اجرا کنیم و این جدیت مجری انتخابات را نشان میدهد.
طرحی برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی آماده کردهایم
اسلامی درباره آخرین تصمیمات برای اجرای این ماده از قانون انتخابات مجلس گفت:ما در ستاد انتخابات کشور بررسیهای خود را آغاز کرده و از روسای ستاد انتخابات استانها نظر گرفته و در حال آماده کردن طرحی در این زمینه هستیم تا آن را به شورای نگهبان ارائه دهیم. ما در این زمینه با شورای نگهبان مکاتبه خواهیم داشت و پیشنهادات اجرایی خود برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در حوزههای دارای تعدد کرسی را به این شورا ارسال خواهیم کرد. مبنای ما برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی، تعامل با شورای نگهبان و کسب نظر تاییدی این شورا است.
وی در خصوص تامین تجهیزات سخت افزاری و نرمافزاری انتخابات تمام الکترونیکی در یک هشتم حوزههای انتخابیه، ادامه داد: مشکلی برای تامین این تجهیزات و امکانات نداریم. اگر قرار به اجرای انتخابات تمام الکترونیکی باشد، صندوق الکترونیکی به اندازه کافی داریم، ولی باید این کار با توافق و همکاری ستاد انتخابات کشور و شورای نگهبان پیش برود تا نظر مجری و ناظر انتخابات تامین شود. در حال حاضر هنوز تصمیمگیری نهایی در این زمینه انجام نشده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد