افتتاح پروژه آزادراه شیراز ــ اصفهان، بهرهبرداری از خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز، شرکت در مراسم یادروز حافظ، دیدار با جمعی از هنرمندان، شرکت در مراسم سال تحصیلی جدید دانشگاهها، دیدار باجمعی از نخبگان، بازدید از کارخانه آی.تی.آی، واگذاری ۱۰هزارواحدمسکونی نهضت ملی مسکن، خود مالک، بافت فرسوده و روستایی، سخنرانی عمومی در حرم مطهر شاهچراغ(ع)، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان حوادث تروریستی در شاهچراغ (ع)و دیدار با فعالان اقتصادی از جمله برنامههای سفر دو روزه رئیس جمهور به استان فارس بود که جزئیات افتتاح پروژهها در ادامه گزارش به آن پرداخته شدهاست.
در جریان سفر دو روزه رئیسجمهور به استان فارس و شهر شیراز پروژههای زیادی افتتاح و به بهرهبرداری رسید. از افتتاح آزادراه اصفهان ــ شیراز که دو ساعت از مسیر را میکاهد گرفته تا افزایش خدمات درمانی در این استان.
با بهرهبرداری از پروژه آزادراه شیراز ــاصفهان بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین طرحهای ملی توسط رئیسجمهور، انتظار ۱۳ ساله مردم دو استان فارس و اصفهان به پایان رسید.سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور که پنجشنبه گذشته و در قالب
دور دوم سفرهای استانی به استان فارس سفر کردهبود، در نخستین برنامه این سفر شش قطعه از پروژه بزرگ و ملی آزادراه شیراز ــ اصفهان به طول ۲۱۲ کیلومتر را افتتاح و دستور آغاز عملیات قطعه ۷ این پروژه را صادر کرد. با افتتاح این پروژه، زمان سفر از شیراز به اصفهان و به تبع آن به مناطق مرکزی کشور بیش از دو ساعت کاهش مییابد و مردم استانهای هرمزگان و بوشهر نیز از آن بهرهمند خواهندشد. علاوه بر این، امنیت سفر و رفت و آمدهای مردم نیز به شکل جدی ارتقا پیدا میکند. کاهش سالانه ۱۳۰ میلیون لیتر مصرف سوخت به ارزش ۶۰۰۰ میلیارد تومان از مزایای این آزادراه است. برای این پروژه آزادراهی تاکنون مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان (به ارزش روز) هزینه شدهاست. همچنین افتتاح این پروژه بزرگ ملی گامی مهم در جهت تکمیل کریدور آزادراهی جنوب کشور است. بنیاد تعاون وزارت دفاع و شرکت شهر جدید صدرا از شرکای دولت در سرمایهگذاری این آزادراه هستند. عملیات اجرایی این پروژه سال ۱۳۸۹ آغاز شد که در پیچ و خم کمبود اعتبارات متوقف ماندهبود اما در دو سال گذشته با پیگیری مسئولان دولت مردمی در سطح استانی و کشوری، تلاشهای بسیاری برای بهرهبرداری از این پروژه شکل گرفت. تأمین اعتبار و تکمیل این ابرپروژه در سفر نخست رئیسجمهور به استان فارس در مهرماه ۱۴۰۰ مطرح و مصوب شد. این آزادراه از ۲۰ مهر و با آغاز بهرهبرداری آن از سوی رئیسجمهور زیربار ترافیک رفت.
بیمارستان شهدای شهرستان رستم و بیمارستان امامحسین(ع) شهرستان فسا با حضور رئیسجمهور به شکل رسمی افتتاح و به بهرهبرداری رسید. برای احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی رستم که در منطقه غرب استان فارس قرار دارد، ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شدهاست. این پروژه که از محل ردیف ملی و اعتبارات وزارت بهداشت، با ۶۴ تخت بیمارستانی احداث شده، دارای بخشهای داخلی، اورژانس، اطفال، زنان، جراحی، مراقبتهای ویژه، اتاق عمل، زایشگاه، آزمایشگاه، رادیولوژی و داروخانه است.از سوی دیگر بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی امامحسین(ع) شهرستان فسا واقع در غرب استان فارس با اعتباری بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان تجهیز و تکمیل شدهاست. عملیات ساخت این بیمارستان از سال۱۳۹۰ آغاز شده و از همه امکانات مورد نیاز یک بیمارستان عمومی با تمامی تخصصهای مورد نیاز برخوردار است.
خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن، به عنوان بزرگترین پروژه عمرانی استان فارس، به صورت رسمی افتتاح شد. این خط انتقال آب با طول ۷۸ کیلومتر لوله فولادی، یک باب ایستگاه پمپاژ، ۴۴۲۲ متر تونل و سه مخزن بتونی هر یک به ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب احداث شدهاست. ظرفیت انتقال خط دوم آبرسانی به شیراز ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه است که این حجم آب نیاز آبی تقریبا ۴۰ درصد جمعیت شیراز را تأمین میکند. اعتبار هزینه شده این طرح ۶۵۰ میلیارد تومان است که ارزش روز آن ۶۰۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود. در صورت اجرایی نشدن این طرح، شهر شیراز در سال جاری با تنش شدید آبی و قطع مکرر آب مواجه میشد.رئیسی ضمن بازدید از عملیات ساخت پروژه ۱۲۶۰ واحدی ماهور و ۲۴۸۶ واحدی فرهنگ در شهر جدید صدرای شیراز در قالب پروژههای نهضت ملی مسکن، به صورت همزمان و از طریق ویدئو کنفرانس دستور واگذاری ۱۰هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی شهری، روستایی، بافت فرسوده و خودمالکی و ۳۰هزار قطعه زمین به متقاضیان مسکن در این استان را صادر کرد. همچنین عملیات اجرایی ۵۵ هزار واحد مسکونی و آمادهسازی ۲۸ سایت نهضت ملی مسکن به مساحت ۱۲۷۸ هکتار در شهرهای مختلف استان آغاز شد.
آزادراه ۳۷۰ کیلومتری شیراز به اصفهان
۱- بهرهبرداری از ۲۲۴ کیلومتر(۶ فاز)
۲- آغاز تکمیل فاز هفتم آزادراه
۳- ارزش روز هزینه: ۲۵ هزار میلیارد تومان
۴- شروع طرح: ۱۳۸۹
۵- پایان طرح: ۱۴۰۲(پس از ۱۳ سال)
مزایا
۱- تکمیل کریدور شمال ــ جنوب منطبق بر شبکه بزرگراهی آسیایی
۲- کاهش مسافت ۱۳۴ کیلومتر فاصله شــیراز تا اصــفهان
۳- صرفهجویی اقتصادی ۴۰ هزار میلیارد ریال در سال
۴- کاهش مصرف سوخت۱۳۶ میلیون لیتر در سال
۵- کاهش ۲ ساعته زمان، تلفات و افزایش ایمنی سفر
آبرسانی به شیراز(جزئیات خط لوله)
۱- خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن به شیراز
۲- ۴۴۴۰ متر تونل انتقال آب در شبکه
۳- دارای ایستگاه پمپاژدر ۷۸ کیلومتر
۴- تصفیهخانه با ظرفیت ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه
۵- دارای سه مخزن ۲۰هزار متر مکعبی در مجموع ۶۰هزار متر مکعب
مزایا
۱- تامین آب آشامیدنی شیراز تا افق ۱۴۰۵ از سد درودزن به میزان ۳ متر مکعب بر ثانیه
۲-مقابله با تنش شدید و قطعی آب در شیراز خصوصا در فصل تابستان
۳- کاهش قابل توجه وابستگی آب شرب شیراز به آبخوانهای آهکی
۴- انتقال ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه به شیراز
۵- تامین پایدار آب شرب شهر شیراز
افتتاح پروژه های دیگر در استان فارس
۱- افتتاح بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهر رستم
۲-واگذاری ۱۰ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی
۳- واگذاری ۳۰ هزار قطعه زمین مسکونی
۴- بهره برداری از ۱۳ طرح تامین و انتقال برق
۵- افتتاح بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهر فسا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب