به گزارش جام جم آنلاین، در بیانیه مشترک ۴۵ کشور و رژیم اسرائیل که وزارت خارجه آمریکا آن را با عنوان «بیانیه مشترک در مورد روز انتقال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد» منتشر کرده، آمده است: گسترش سلاحهای کشتار جمعی و سیستمهای پرتاب آنها همچنان تهدیدی جدی برای امنیت بینالمللی است.
در این بیانیه درباره برنامه بازدارندگی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران ادعا شده است: در این شرایط، برنامه موشکی ایران همچنان یکی از بزرگترین چالشهای در مقابل تلاشهای بینالمللی منع اشاعه است. امروز ایران بزرگترین ذخایر موشکهای بالستیک در خاورمیانه را در اختیار دارد و برنامه های موشکی بالستیک آن همچنان تهدیدی برای کشورهای منطقه و فراتر از آن است. علاوه بر این، اقدام ایران در ارائه فناوری موشکی و پهپادی به شرکا و نیروهای وابسته خود، ثبات بین المللی را به خطر میاندازد و تنشهای منطقهای را تشدید میکند.
در این بیانیه با اذعان به پایان یافتن محدودیت های موشکی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ آمده است: محدودیتهای مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل برای محدود کردن برنامه موشکی بالستیک ایران، در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳، به پایان میرسد.
آمریکا و متحدانش ادعا کرده اند: قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) بر این فرض استوار بود که ایران اقدامات لازم را برای بازگرداندن اعتماد به ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هستهای خود انجام خواهد داد. این امر محقق نشده است. در این زمینه، ضروری است که همه کشورها به مقابله با فعالیتهای بیثباتکننده مرتبط با موشکهای بالستیک ایران از طریق همکاریهای منع اشاعه ادامه دهند.
در این بیانیه آمده است: ما، کشورهای امضا کننده ابتکار امنیتی منع اشاعه (PSI) به مقابله با فعالیتهای بیثباتکننده مرتبط با موشکها و پهپادهای ایران، مطابق با اختیارات ملی و بینالمللی مرتبط، پایبند خواهیم بود.
در این بیانیه همچنین آمده است: مطابق با اصول ابتکار امنیتی منع اشاعه، ما بر تعهد خود برای اتخاذ تمام اقدامات لازم برای جلوگیری از عرضه، فروش یا انتقال اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها و فناوری مربوط به موشکهای بالستیک ایران برای حفاظت از صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن تاکید میکنیم.
در بیانیه این کشورها همچنین آمده است: این اقدام از طریق اتخاذ تدابیر مؤثر برای جلوگیری از انتقال مواد مرتبط با موشک از جمله موارد مربوط به پهپاد به مقصد و از مبدأ ایران، اتخاذ رویههای کارآمد برای تبادل سریع اطلاعات مرتبط در مورد فعالیتهای اشاعه هستهای ایران، بررسی و تلاش برای تقویت مقامات قانونی ملی مربوطه برای رسیدگی به مسائل مربوط به موشکها و پهپادهای ایران و انجام اقدامات خاص در حمایت از تلاشهای بازدارنده مرتبط با برنامههای موشکی و پهپاد ایران انجام میشود.
آمریکا و متحدانش افزودند: ما همچنین تعهد خود را برای اطمینان از وجود فرآیندهای داخلی برای انجام چنین تلاشهایی مجدداً تأیید میکنیم. ما از همه کشورها میخواهیم که از اختیارات و تواناییهای قانونی داخلی کافی برای رسیدگی به برنامه موشکی ایران برخوردار باشند و در عزم خود برای رسیدگی به فعالیتهای بیثباتکننده موشکی ایران متحد شوند.
این بیانیه را کشورهای آمریکا، انگلیس، استرالیا، اتریش، آنتیگوا و باربودا، بحرین، بلژیک، بلیز، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، کرواسی، قبرس، چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مونته نگرو، مراکش، هلند، نیوزلند، نروژ، پالائو، پاناما، لهستان، پرتغال، جمهوری کره، رومانی، سن مارینو، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و اوکراین و نیز رژیم اسرائیل امضا کرده اند.
منبع: ایرنا
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: