به گزارش خبرنگار جامجم، روزهای پایانی شهریور امسال، رانندهای درحال عبور از جاده فرعی اطراف تهران بود که متوجه التماس و کمک خواهی مرد جوانی شد که پایش تیر خورده و زخمی بود. وقتی با او حرف زد، فهمید از اسارتگاه آدمرباها فرارکرده که وی را به بیمارستان رساند و بعد پلیس را خبرکرد. آنها برای تحقیقات از فرید به بیمارستان آمدند. وی در جریان تحقیقات به پلیس گفت: تاجر یکی از کشورهای همسایهام. از طریق اینستاگرام با مردی آشنا شدم که میگفت تاجر پارچه است و در ایران فعالیت دارد. او زنی به نام شهین را به عنوان رابط کارهای این معامله و حضورمان در دفتر وکیلی برای ثبت قرارداد، معرفی کرد. آن روز من و دوست تاجرم برای معامله کاری به تهران آمدیم و شهین ما را سوار پژو کرد و به باغی اطراف تهران برد. میگفت محل ملاقات با تاجر ایرانی همین باغ است و باید منتظر بمانیم اما به جای وی، چهارمرد که چوبدستی داشتند، بالای سرمان ظاهر شدند.
وی افزود: بهشدت ما را کتک زدند و شکنجهمان دادند و به داخل خانه ویلایی داخل باغ بردند. دست و پاهایمان را بستند و با تهدید تلفنی از خانوادههایمان خواستند در قبال آزادی هرکدام ما ۹۰هزاردلار بپردازند. یک نگهبان همیشه آنجا بود اما سه نفردیگر نوبتی میآمدند و کتکمان میزدند. فیلم شکنجهمان را برای خانوادههایمان ارسال کردند تا پول را زودتر دریافت کنند. شب آخر آنها محل را ترک کردند. دوستم شیشه را شکست و بیرون پرید تا از مردم کمک بخواهد اما وقتی من خواستم فرارکنم و به او ملحق شوم آدمرباها سر رسیدند. با سلاحی که داشتند به سمتم شلیک کردند که پایم زخمی و بیهوش شدم. دیگر چیزی نفهمیدم که در جاده ساعاتی بعد بهوش آمدم و با دیدن راننده عبوری کمک خواستم که نجات یافتم.
او چون خارجی بود، نتوانست از محل اسارتگاهش نشان درستی به ماموران بدهد. ماموران به دنبال رازگشایی از سرنوشت تاجر دیگر بودند که چند روز پیش متوجه شدند او به خاطر شکنجههایی که شده بود، بد حال و در بیمارستان بستری است. یک راننده عبوری وی را هم نجاتداده وتوانسته باخانوادهاش حرف بزند وآنها ۹۰هزاردلار رادرقالب ارزدیجیتال پرداختند. همچنین وکیل این دو تاجر هم با حضور در شعبه یازدهم بازپرسی دادسرای جنایی تهران شکایت از آدمرباهای اخاذ را مطرح کرد. در ادامه این تحقیقات رد خانه ویلایی در اطراف تهران که اسارتگاه مخوفی بود، شناسایی شد.
دو روز پیش نگهبان آنجا بازداشت شد و مورد تحقیقات قرار گرفت و گفت: بیکار بودم و مردی به نام شهرام دو ماه قبل به طور اتفاقی مرا یافت و برای نگهبانی از این خانه ویلایی که اجارهاش کرده بودند، استخدامم کرد. گروگانهای زیادی را به این خانه ویلایی آوردند. من وظیفهام فقط نگهبانی از محل و گروگانها بود و دستمزد میگرفتم.
با اعتراف او بود که شهرام نیز بازداشت شد وگفت: من نیزاستخدام شده این باند آدمرباییام. شبنم دستور میداد به چه مکانهایی برویم و افرادی را که اتباع غیرقانونی و بهدنبال کار بودند یا قصد مهاجرت به اروپا را داشتند، شناسایی و به باغ منتقل کنیم. آنها را کتک زده و بهشدت شکنجه میدادیم. درتماس با خانوادههایشان در قبال آزادی آنها پنج تا ۱۰هزاردلار اخاذی و این پول را از طریق ارز دیجیتال دریافت و بعد از سه تا هفت روز رهایشان میکردیم و آنها از ترسشان که غیرقانونی هستند، شکایت نمیکردند.
وی افزود: اما آن دو تاجر قانونی به تهران آمده بودند. شبنم آنها را به کمک مردی به دام انداخته بود و به اسارتگاه آورد تا از خانواده آن دو نیز اخاذی کند. یک روز که برای آوردن گروگانهای دیگر رفته بودیم، یکی از آن دو تاجر فرار کرده بود اما دیگری با شلیک گلوله به پایش ناکام و بیهوش شد. ترسیدیم مرده باشد، او را در خودرو انداخته و دربیابانهای اطراف جاده رها کردیم اما ساعاتی بعد خانوادهاش ۹۰هزاردلار را پرداخت کردند و از ماجرا خبر نداشتند.
موسی رضازاده، بازپرس شعبه یازدهم دادسرای جنایی تهران با تایید این خبر به جامجم، گفت: با اعتراف این دو متهم تحقیقات برای دستگیری بقیه متهمان فراری ادامه دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد