کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه عنوان کرد: ارسال کمک به مردم غزه مورد توجه جدی ایران از ابتدای بحران جاری بوده و هست. ما اصل ضرورت توقف حملات نظامی رژیمصهیونیستی را بهعنوان اولویت اول مورد تأکید قرار دادیم و رفع محاصره ظالمانه و ایجاد گذرگاه و باز شدن گذرگاه رفح برای ارسال کمکهای انساندوستانه بینالمللی از جمله کمکهای ایران در دو دور گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه مصر مطرح شد. این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: در دیدار امیرعبداللهیان، وزیر خارجه با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور غرب آسیا و همچنین در گفتوگو با دبیرکل سازمان ملل این موضوع مطرح شد. متاسفانه شرایط تا این لحظه در مرز رفح ایجاد نشده و رژیمصهیونیستی همه خواستهها برای گشایش این مرز را رد کرده است. کنعانی با ذکر این نکته که تاکنون میزان کمکهایی که توانسته از مرز رفح عبور کند کمتر از ۱۰۰ کامیون کمکرسانی است، افزود: کمکها در بندر عریش و مصر دپو شده است. در تماس با مقامات مصری هستیم و به محض اینکه امکان دریافت کمکها و ارسال آن فراهم شود ایران آمادگی دارد در سریعترین زمان ممکن این کمکها را به مصر منتقل کند.
ابتکار عمل سلطان عمان باز و مفتوح است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره خبر منتشر شده توسط یک رسانه مبنی بر لغو مذاکره ایران و آمریکا در عمان بیان کرد: موضوع مذاکرات در چارچوب تعریف شده و بهویژه ابتکار عمل سلطان عمان از نظر ما باز و مفتوح است و طبیعتا شرایط جاری و اهمیت قضیه فلسطین و تاثیرات آن در حوزه منطقهای و بینالمللی که اولویتها را جابهجا کرده، میتواند در برخی موضوعات تاثیر بگذارد یا تقدم و تاخری ایجاد کند. این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران به اصل مذاکره برای بازگشت مسئولانه و متعهدانه و تمامعیار همه طرفها از جمله آمریکا به توافق پایبند است و اگر شرایط اقتضا کند این مسیر را همچون سابق دنبال میکند و این مسیر پویاست و ممکن است احیانا شتاب یا کندی در نتیجه برخی تحولات در آن ایجاد شود. وی افزود: در هر زمانی شرایط ایجاد کند و نیاز باشد و شاهد تحول جدی در این خصوص باشیم موضوع را به اطلاع رسانهها خواهیم رساند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات مقامات آمریکایی و موضوع پیام جو بایدن به ایران از جمله اظهارات اخیر کامالا هریس معاون جو بایدن نیز بیان کرد: «پاسخ من هم یک جمله در دو کلمه است. بس کنید.» به گزارش جامجم، کامالا هریس در بخشی از مصاحبه خود با «سیبیاس» به لفاظی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت و هشدارهای بایدن درخصوص لزوم عدم مشارکت ایران در درگیریهای غزه را تکرار کرد و گفت: «یک کلمه، خیلی سرراست، نکنید.»
پایان دادن به تجاوزات صهیونیستها اولویت اول ایران
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی گفت: پایان دادن به تجاوزات صهیونیستها، اولین اولویت ایران است که از ابتدای آغاز حمله به غزه مورد توجه بوده و در تمامی مذاکرات، گفتوگوها و نشستهای منطقهای و بینالمللی بر آن تأکید کردهایم. ایران تلاش کرده باتوجه به عدم تمکین رژیمصهیونیستی به خواسته بینالمللی برای پایان دادن به جنایات جنگی، جامعه بینالمللی فشار خود را بر رژیمصهیونیستی و حامیان آن اعمال کند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره انفعال مجامع بینالمللی در قبال جنایات رژیمصهیونیستی بیان کرد: متاسفانه مجامع بینالمللی، از جمله سازمان ملل و بهخصوص شورای امنیت نشان دادند درمواقع بحرانی از ماموریت ذاتی خود در پایان دادن به بحرانها یا جلوگیری از شکلگیری بحرانها موفق نبودند. وی ادامه داد: اگر کارکرد سازمان ملل موثر بود، شاهد سنوات طولانی بحران در فلسطین و منطقه نبودیم. تعداد قابلتوجهی از کشورها، شورای امنیت را گروگان گرفته و اجازه نمیدهند به مسئولیت خود در قبال صلح عمل کند. تلاش داریم در رایزنی با کشورهای مختلف، این سازمان بتواند کارویژه خود را انجام دهد.
تبادل اسرا
این دیپلمات ارشد ایرانی درباره تبادل اسرا نیز گفت: برخی کشورها از جمله کشورهایی که اعلام کردند شهروندانی داشتیم که نه شهروند رژیمصهیونیستی محسوب میشوند و نه بخشی از نزاع بودند، بلکه بر حسب شرایط شغلی در منطقه حضور داشتند، از روزهای آغازین تحولات درخواستهایی از ایران برای آزادی این افراد داشتند، این موضوع با مقامات حماس مطرح و قول مثبت از مقامات حماس گرفته شد. مقامات حماس تأکید میکنند شرایط جنگی حاکم بر غزه و بمباران مستمر باریکه غزه، امکان انجام این عملیات و تفکیک شهروندان و نظامیان را فراهم نمیکند. ایران جزو مشوقان این روند است.
حضور امیرعبداللهیان در نیویورک
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار المنار و واکنشهای برخی مقامات آمریکایی به حضور امیرعبداللهیان در نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی عنوان کرد: درخصوص سخنرانی وزیر خارجه ایران در مجمع عمومی و واکنشها از سوی برخی طرفهای آمریکایی، مقر سازمان ملل مقر دولتها و ملتهای جهان است و همه دولتها میتوانند در آنجا به نمایندگی از ملتهای خود حضور یافته، مواضع و دیدگاههای خود را تبیین کنند. ایران در همین چارچوب حضور یافت و در صحن مجمع دیدگاههای اصولی، منطقی و منطبق با قوانین، مقررات و منشور ملل را در سخنرانی خود در ارتباط با مسأله فلسطین، بحران اسفناک و فاجعه جاری انسانی در غزه بیان کرد. وی گفت: طبیعی است آنانی که در کنار رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی ایستاده و از آن حمایت میکنند، مواضع مبتنی بر حق را برنمیتابند. ایران مواضع خود را صریح بیان میکند و ارزشی برای این اظهارات قائل نیست. کنعانی همچنین درباره لبنان و احتمال کشیده شدن جنگ به لبنان و پاسخ آنها نیز گفت: ثبات و امنیت لبنان برای ما حائز اهمیت است، ولی این لبنانیها هستند که منطبق بر منافع، امنیت ملی و مصالح ملی خود تصمیمگیری و اقدام میکنند.