پای بانک جهانی وسط آمد

فشار بر مصر برای پذیرش آوارگان غزه

گزارش روز سه‌شنبه یک رسانه صهیونیستی نشان می‌دهد که رژیم اسرائیل برای قانع کردن مصر به پذیرش آوارگان فلسطینی از نوار غزه، پای بدهی‌های قاهره به بانک جهانی را به میان کشیده است.
کد خبر: ۱۴۲۸۵۵۹

به گزارش جام جم آنلاین، «میدل‌ایست‌آی» به نقل از روزنامه «یدیعوت آحارونوت» خبر داده که یکی از پیشنهاد‌های اسرائیل برای مصر جهت پذیرش آوارگان جنگ غزه، کنار گذاشته شدن بخش اصلی بدهی‌ های قاهره به بانک جهانی است. منبع روزنامه یدیعوت آحارونوت برای این ادعا، مقامات مصری عنوان شده است.

میدل‌ایست‌آی نوشته روشن نیست اسرائیل چه نفوذی در بانک جهانی دارد که چنین پیشنهادی را به طرف مصری ارائه کرده است. با این حال از آنجا که بانک جهانی به‌طور سنتی تحت نفوذ ایالات متحده قرار داشته و رئیس آن همواره یک آمریکایی است، ناظران اینکه آمریکایی‌ها پشت پیشنهاد ادعایی مزبور باشند را نامحتمل نمی‌دانند.

روز دوشنبه روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» هم بر اساس برخی اسناد وزارت اطلاعات اسرائیل گزارش داده بود که تل‌آویو خواستار اقامت دائمی اهالی غزه در اردوگاه‌هایی در صحرای سینا است. صحرای سینا در منطقه مرزی مصر با فلسطین اشغالی قرار دارد که در جریان جنگ ۱۹۶۷ اعراب و اسرائیل به اشغال نظامیان صهیونیست درآمده بود.

بانک جهانی ماه مارس سال جاری میلادی از تصویب هفت میلیارد دلار وام به مصر خبر داده بود. بر اساس گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، وام مزبور با هدف کمک به مصر در زمینه تقویت بخش خصوصی و همچنین مقابله با آثار تغییرات آب و هوایی به مصر به تصویب رسیده بود. مصری‌ها همچنین در دسامبر سال گذشته میلادی نیز توانستند موافقت صندوق بین‌المللی پول را برای اعطای سه میلیارد دلار وام به این کشور جلب کنند.

بر اساس گزارشی که رویترز در ژوئن ۲۰۲۲ منتشر کرده بود، در نیمه دوم سال آینده میلادی مصر مجبور است ۳.۸۶ میلیارد دلار در قالب بازپرداخت وام‌های کوتاه‌مدت خارجی و همچنین ۳۸/۱۱ میلیارد دلار در قالب بازپرداخت وام‌های بلند مدت خارجی، پرداخت کند.

با این حال، مواضع مقامات مصری در روز‌هایی که از ۱۵ مهرماه می‌گذرد، مخالفت با این خواسته اسرائیل بوده است. بر اساس گزارش «رویترز»، «احمد العوضی»، رئیس کمیسیون دفاع و امنیت ملی در پارلمان مصر در پیامی به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که مصر اجازه تحقق چنین مهاجرتی را نخواهد داد.

«عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر هم روز ۱۸ اکتبر، در نشست خبری مشترک با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان «به صراحت مخالفت قاهره با کوچ اجباری مردم فلسطین و انتقال آن‌ها به منطقه‌ای در صحرای سیناء را اعلام کرد».

آمار دقیقی از تعداد فلسطینی‌های آواره شده در نوار غزه در پی حملات اسرائیل به این منطقه طی ۲۵ روز گذشته منتشر نشده، با این حال شبکه خبری تی‌آرتی ترکیه می‌گوید بیش از ۶۰۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه به برای در امان ماندن از حملات تل‌آویو به مدارس پناه برده‌اند.

از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه تاکنون بیش از ۸۳۰۰ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند که در میان آن‌ها بیش از ۳۴۰۰ کودک و بیش از ۲۱۰۰ زن به چشم می‌خورند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هفتم آبان‌ماه هشدار داد که وضعیت غزه رو به وخامت است و تاکید کرد که «جهان شاهد یک فاجعه انسانی است».

فشار به مصر از طریق اروپایی‌ها هم در دستور کار رژیم تل‌آویو قرار دارد. روزنامه انگلیسی «فایننشال‌تایمز» هم امروز (سه‌شنبه) به نقل منابع آگاه گزارش داد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل تلاش کرده تا رهبران کشور‌های اروپایی را متقاعد کند تا به مصر اعمال فشار آورند تا پناهجویان از نوار غزه را بپذیرد.

با این حال، بر اساس گزارش فایننشال تایمز، «شماری از کشور‌های کلیدی همچون فرانسه، آلمان و انگلیس با ایده نتانیاهو مخالفت کرده و آن را واهی خوانده‌اند».

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها