جواد قارایی، راوی «ایرانگرد» در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» مطرح کرد

سکوت در مورد غزه ممنوع!

مردم جهان به خوبی می‌دانند ظلمی که از جانب رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین روا شده، منحصر به این چند روز نیست و دهه‌هاست که فلسطینی‌ها در مبارزه با این رژیم غاصب و در تلاش برای آزادی کشورشان هستند. اما جنایاتی که روزهای اخیر به مردم غزه وارد شد، به قدری فجیعانه بود که همه را به واکنش وا داشت.
کد خبر: ۱۴۲۸۸۶۳
نویسنده صدف تهرانی - گروه رسانه
 
هم چهره‌های شناخته شده و فرهنگی، سیاسی، هنری و ورزشی و هم مردمی که زندگی عادی خود را داشتند و به اصطلاح سرشان گرم زندگی خودشان بود. اما به عنوان یک انسان تلاش کردند صدای مردمی باشند که در این جنگ نابرابر مورد ظلم و ستم واقع شده‌اند. هر کسی در حد توان خود با مردم فلسطین ابراز همدردی کرد. چه در جامعه و فضای حقیقی و چه در فضای مجازی. یکی از چهره‌هایی که از همان ابتدا سعی کرد نسبت به این قتل و عام کودکان و زنان و مردمان بی‌گناه سکوت نکند و در فضای مجازی مدام از مردم غزه حمایت کرد، جواد قارایی، تهیه‌کننده، کارگردان و راوی ایرانگرد است که نه صرفا برای مردم غزه که در کل هنرمند دغدغه‌مندی است و هر جا که ببیند ظلمی به مظلومی روا می‌شود، ساکت نمی‌ماند و در حد توان خود از مظلوم حمایت می‌کند.  جواد قارایی که این روزها پیش تولید فصل ششم ایرانگرد را پشت سر می‌گذارد و قرار است در این فصل به هفت استان سفر کند، در گفت‌و‌گو با جام‌جم در ابتدا پوشش رسانه‌ای صداوسیما در این زمینه را مثبت ارزیابی کرده و می‌گوید: من فکر می‌کنم صداوسیما عملکرد خوبی در این زمینه داشته است. با این حال چند نکته دارم که به نظرم مهم است. رسانه در کنار فعالیت‌هایی که در رادیو و تلویزیون انجام می‌دهد، می‌تواند در فضای مجازی هم خیلی با قدرت ورود پیدا کند. ضمن این‌که صداوسیما در تمام برنامه‌های تولیدی چون گزارش‌ها، تحلیل‌ها و حتی سریال‌هایی که دارد، می‌تواند خلاقیت داشته باشد و با جوانان رسانه‌ای خلاق برای تولید محتوا همکاری کند. 
     
زبان رسانه باید به روز باشد
وی ادامه می‌دهد: در عصری که ما زندگی می‌کنیم، به نظرم هیچ چیزی مهمتر از خلاقیت مهم نیست. اگر می‌بینیم که برخی رسانه‌های غربی در تبلیغات پروپاگاندای خودشان قوی هستند به این دلیل است که حتی در انتقال اخبار دروغ و نادرست هم خلاقیت دارند. بنابراین باید در زبان رسانه خلاق و به‌روز باشیم.  وی درباره به‌روز بودن رسانه هم توضیح می‌دهد: افراد بسیاری که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، عمدتا جوانان هستند. از این رو باید خیلی خلاقانه با جوان‌ها ارتباط برقرار کنیم. به عنوان مثال من وقتی مطلبی را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارم، جوان‌های بسیاری گفتند چرا درباره غزه مطلب می‌گذاری و از آنها حمایت می‌کنی؟ چون اول حماس حمله کرد. این در حالی است که جوان‌ها نمی‌دانند این‌که شروع جنگ با حماس بوده معنی ندارد. چون ۷۵ سال است که رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین ظلم می‌کند و سرزمین آنها را غصب کرده و تا امروز بی‌گناهان بسیاری را کشته است. من فکر می‌کنم باید با جوانی که چنین طرز تفکری دارد و اطلاعات درست تاریخی هم ندارد، اطلاعات دقیق تاریخی داد و او را نادیده نگرفت. بلکه او را آگاه کرد. آن هم کوتاه، مختصر و مفید این کار را انجام داد. وی می‌افزاید: گل درشت نبودن و ظرافت در ارائه یک خبر خیلی مهم است که البته در رسانه‌ملی این اتفاق افتاده است. اما لازم است در برنامه‌های بیشتری چه در رسانه‌ملی و چه فضای مجازی این اتفاق بیفتد. بنابراین من فکر می‌کنم یک نظرسنجی در این زمینه انجام و با جوانها صحبت شود و یا به برنامه‌های تلویزیونی دعوت شوند تا آنهایی که نظرات مخالفی هم دارند را بتوان آگاه کرد و روی آنها تاثیر گذاشت.
     
نگاه انسانی به ماجرا
قارایی در ادامه بیان می‌کند: مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که عده‌ای که با این موضوع مخالفت می‌کنند و شناخت و آگاهی کمتری از این موضوع دارند، به دلیل مشکلات اقتصادی و نا‌رضایتی از برخی مسئولان و مدیران این تفکر برای‌شان به وجود آمده. ما باید کاری کنیم که آنها این مسائل را از هم تفکیک کنند و به هم ربط ندهند. به عنوان مثال جواد قارایی اگر با برخی مسئولان مشکل دارد یا برخی تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها را اشتباه می‌دانم دلیلی ندارد از رژیم صهیونیستی دفاع کنم و از مردم غزه حمایت نکنم. این یک مسأله انسانی است. بنابراین باید با سیاست‌های خلاق و هنرمندانه کاری کرد که جوان‌ها این مسائل را به هم ربط ندهند و از نگاه انسانی به ماجرا نگاه کنند. وی همچنین درباره حضور و تاثیرگذاری چهره‌های شناخته شده هنری، ورزشی و فرهنگی که وجهه جهانی دارند در حمایت از مردم غزه و این‌که صدای آنها را به گوش جهان برسانند، می‌گوید: اتفاقا کاری که این چهره‌ها می‌توانند انجام بدهند و تاثیری که می‌توانند در این زمینه بگذارند، خیلی زیاد است. یعنی کافی است در این شرایط بی‌تفاوت نباشند و سکوت نکنند و با گفتن یک جمله مقابل دوربین و یا یک جمله در فضای مجازی بسیار تاثیرگذار باشند. گرچه ما از این چهره‌ها در کشور زیاد نداریم، اما همان تعداد هم می‌توانند این کار را انجام دهند و اقدام هر چند کوچک‌شان موثر واقع شود. 
     
سکوت ممنوع
وی می‌افزاید: البته فکر می‌کنم با دیدن این صحنه‌ها و تماشای کشتار مردم مظلوم، دل هر کسی به درد می‌آید و به نظرش صحنه‌های وحشتناکی است. اما به دلیل جوی که در فضای مجازی وجود دارد یا این‌که عده‌ای نگران بازتاب اظهار‌نظرشان هستند، سکوت کرده‌اند. هم در ایران و هم در جهان. وگرنه همان افراد هم مخالف رژیم صهیونیستی هستند و دلشان می‌خواهد از مردم غزه دفاع کنند. ما باید کاری کنیم چنین آدم‌هایی هم سکوت نکنند. 

 همیشه دغدغه‌مند باشیم
قارایی در بخشی از مصاحبه‌اش می‌گوید: هر فردی وقتی اخبار کشتار را می‌شنود و یا صحنه‌ها و تصاویر جنگ را می‌بیند، نمی‌داند اینها آدم هستند یا ربات که به راحتی می‌توانند این همه آدم بی‌گناه را بکشند! اینها دل آدم را به درد می‌آورد و انزجار هر کسی را از ظالمان بیشتر می‌کند. من نمی‌توانم بپذیرم کسی اینها را ببیند و سکوت کند و واکنشی نشان ندهد. من که نمی‌توانم ساکت باشم. برای من هیچ چیزی بالاتر از خدا نیست که فرموده هر جا که ظلم می‌بینید، سکوت نکنید. من نه فقط درباره مردم غزه که حتی برای تورم یا عدم استفاده از متخصصان یا مسائلی که در کشور می‌بینم هم اعتراض می‌کنم و از همه می‌خواهم که بی‌تفاوت نباشند چون باید مردم را آگاه کرد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها