جام جم آنلاین اصفهان؛ پيامهاي بهداشتي بیماریهای مشترگ بین انسان و حیوان خانگی(سگ و گربه) و و نگاهی به فتوای مراجع و قوانین کشور در زمینه نگه داری حیوانات :
- بیماریهای متعددی از سگ و گربه به انسان منتقل می شود که مهمترین آنها بیماری های ویروسی نظیر هاری ، بیماریهای انگلی نظیر کالاآزار، توکسوپلاسموز ، کیست هیداتید ، کریپتوسپوریدیوز، ژیاردیازیس ، بیماریهای باکتریایی نظیر کمپیلوباکتر ، لپتوسپیروز ، سالمونلا و عفونت های قارچی نظیر قارچ پوستی می باشند.
- بيماري هاري بيماري خطر ناكي است كه به دنبال حیوان گزیدگی و تماس با بزاق آلوده حیوان منتقل می شود
- در صورت ابتلاء به هاري مرگ بيمار حتمي است.
- از نزديك شدن به سگها بپرهيزيد زيرا بيشترين موارد حيوان گزيدگي و هاري توسط سگ صورت مي گيرد.
- از تحريك سگها و گربه ها بپرهيزيد، زيرا شايعترين موارد حيوان گزيدگي توسط آنها ايجاد شده است
- با دفع صحيح و به موقع زباله و جلوگيري از انباشته شدن آن، از شيوع برخي از بيماري هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان پيشگيري كنيم.
- از عوارض نگهداری حیوان خانگی: انتقال بیماری های واگیر به انسان، ایجاد وابستگی شدید به حیوان خانگی، ایجاد ترس در مردم عادی هنگام تردد این حیوانات ، ایجاد اضطراب جدایی در صورت ترک رابطه با حیوان خانگی،
فتوای مراجع معظم تقلید در خصوص نگهداری سگ و گربه:
در فتوای حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به استفتا درباره نگهداری سگ و گربه آمده است: "نگهداری سگ غیر از سگ گله و شکاری و نگهبان، مذموم است و اگر این کار تشبه به غیرمسلمانان باشد و باعث ترویج فرهنگ آنان گردد و یا باعث آزار و اذیّت همسایگان گردد، حرام است. نگهداری گربه نیز در صورتی که ترویج فرهنگ غرب نشود فی نفسه مانعی ندارد و مو و دهان و زبان گربه نجس نیست ولی اگر موی گربه همراه با بدن و یا لباس نمازگزار باشد، مبطل نماز است ولی فضله و بول حیوانات حرام گوشت - از جمله گربه - نجس می باشد."
نگاهی به قوانین کشور در زمینه ی نگهداری از حیوانات (سگ و گربه):
ماده ی 688 قانون مجازات اسلامی: هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود ممنوع میباشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجاز شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.
با توجه به اینگه نگهداری از حیوانات توسط اشخاص می تواند باعث انتشار و انتقال بیماریها از طرق مختلف به انسان گردد و در نتیجه تهدید علیه بهداشت عمومی می باشد افراد می توانند طبق این قانون از افراد نگه دارنده حیوان شکایت نمایند.
مواد ۵۲۲ و ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی : صاحب هر حیوانی اگر از احتمال حمله آن آگاه باشد ولی قصور کند و از حیوان مراقبت نکند و آن جانور به کسی صدمه وارد کند، او ضامن است و ملزم به جبران خسارت به دلیل تقصیر در نگه داری می باشد، حتی وقتیکه صاحب حیوان، آن را به کسی سپرده باشد که توان مراقبت از حیوان را نداشته باشد و همین باعث آسیب دیدن کسی گردد.
اصل 40 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: هیچ کس نمی تواند اعمال حق خویش را به وسیله ضرر به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.
که در این زمینه مصداق ضرر می تواند ایجاد و شیوع بیماریهایی نظیر هاری ، کیست هیداتید، کالاآزار ، لاروهای احشایی، آسم ، بروسلوزو یا ایجاد بیماریهای روحی روانی شدید در اثر پارس و یا حمله سگ گردد.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد