به گزارش جام جم آنلاین، محققان دریافتند سطوح بالای هورمون تیروئید - وضعیتی به نام تیروتوکسیکوز- با مشکلات فکری مرتبط است، خواه ناشی از پرکاری غده تیروئید باشد یا از مصرف داروهای تیروئید.
دکتر «جنیفر مامن»، محقق ارشد از دانشگاه جان هاپکینز مریلند، گفت: «نتایج ما نشان میدهد که افزایش خطر اختلالات شناختی یکی از پیامدهای منفی وجود بیش از حد هورمون تیروئید است، که یک پیامد رایج هورمون درمانی تیروئید است.»
مامن در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «پزشکانی که هورمون درمانی تیروئید را در بزرگسالان مسنتر در نظر میگیرند، باید با استفاده از استراتژیهای درمانی متناسب با سن، از درمان بیش از حد اجتناب کنند.»
برخی از مطالعات قبلی نشان داده اند که سطوح بالای تیروئید با افزایش خطر اختلال شناختی مرتبط است، اما این نتایج متفاوت بوده است.
به گفته محققان، حدود ۲۰ درصد از افرادی که برای آنها هورمون تیروئید تجویز میشود ممکن است بیش از حد مصرف کنند و در معرض خطر تیروتوکسیکوز قرار بگیرند.
محققان برای این مطالعه، سوابق بهداشتی نزدیک به ۶۶۰۰۰ سالمند را که مراقبتهای اولیه را از سیستم بهداشت جان هاپکینز بین ژانویه ۲۰۱۴ و مه ۲۰۲۳ دریافت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
به طور کلی، افزایش سطح تیروئید با افزایش ۳۹ درصدی خطر تشخیص اختلال شناختی همراه بود.
محققان دریافتند که حدود ۱۱٪ از بیماران مبتلا به تیروتوکسیکوز در سن ۷۵ سالگی مبتلا به اختلال فکری تشخیص داده شدند، در مقایسه با حدود ۶٪ از افرادی که هرگز سطح تیروئید بالایی نداشته اند.
در سن ۸۵ سالگی، ۳۴٪ از بیماران مبتلا به تیروتوکسیکوز اختلال فکری داشتند، در مقایسه با ۲۶ ٪ بیماران بدون هورمون تیروئید زیاد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد