به گزارش جام جم آنلاین ،شیراز به رغم برخورداری از چند نام بزرگ در عرصه دوچرخه سواری کشور و حتی آسیا، از لحاظ زیرساختی و امکانات، بسیار ضعیف است. فرانک پرتوآذر به عنوان شاخصترین ورزشکار کشور در این رشته ورزشی، اهل شیراز است اما در حال حاضر در باشگاههای سوئیس رکاب میزند. او تا زمانی که در شیراز بود، همواره از وضعیت امکانات و زیرساختها گلایهمند بود و حتی برای تهیه یک دوچرخه استاندارد، دچار مشکل بود.
امروز وضعیت دوچرخه سواری استان فارس و شهر شیراز چگونه است؟ تا چه میزان میتوان به آینده امیدوار بود و چه مشکلاتی باید از سر راه برداشته شود؟
رئیس هیئت دوچرخه سواری استان فارس، با سرمایههای اصلی این رشته که همان ورزشکاران افتخارآفرین این رشته هستند، آغاز کرد و گفت: در سال جاری و در رشته کوهستان، تقریباً تمام مدالها را در بخش کشوری و حتی بینالمللی توانستیم کسب کنیم. در بخش آقایان، فرشید صلاحیان در سالهای اخیر در هر رده سنی که شرکت کرده، توانسته مقام قهرمانی را به دست بیاورد. فرزاد صلاحیان برادر فرشید هم همواره در مسابقات کشوری بین ۵ نفر برتر قرار گرفته است.
میثم قائدی افزود: در بخش بانوان هم که در آسیا حرف برای گفتن داریم. فرانک پرتوآذر که مدال ارزشمند برنز بازیهای آسیایی را به دست آورد. همچنین فاطمه عباسی که برای اولین بار در رده جوانان در مسابقات قهرمانی آسیا که در هند برگزار شد، مدال برنز را به خود اختصاص داد.
دشواریهای رشد دوچرخه سواری در شیراز
وی در ادامه به بحث پشتوانهسازی در دوچرخهسواری فارس اشاره کرد و گفت: پشتوانهسازی خوبی در بخش جوانان و امید انجام شده است و در قسمت کوهستان، ورزشکارانی داریم که میتوانند در سالهای آینده حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند.
قائدی در خصوص عملکرد دوچرخه سواران معلول استان نیز گفت: تیم پارا سایکلینگ استان توانست در مسابقات قهرمانی کشور به مقام دوم دست پیدا کند و محمد دلیر، ورزشکار کم بینای استان ما نیز توانست سه مدال در مسابقات قهرمانی آسیا و یک مدال ارزشمند برنز را در بازیهای پاراآسیایی هانگژو به دست بیاورد.
وی پس از اینکه تیم پیشکسوتان استان فارس هم توانسته است امسال مقام دوم مسابقات کشوری را از آن خود کند، به سراغ معضل اصلی دوچرخه سواری در این استان رفت و گفت: دوچرخهسواران ما در رشته کوهستان عملکرد بسیار خوبی دارند، اما در رشتههای کورسی نمیتوانیم رشد کنیم، چون پیست دوچرخهسواری نداریم!
قائدی افزود: یک پیست در مجموعه ورزشی پارس پیشبینی شده بود که به طور کلی به فراموشی سپرده شده و سالهاست که هیچ کاری در آن انجام نمیشود. پیست دیگری هم نداریم که از آن استفاده کنیم. میدانید که این رشته، یک رشته تجهیزات محوراست و هزینههای زیادی به دوش ورزشکاران میگذارد. هیئت هم که فاقد درآمد است و نمیتواند اقدام خاصی انجام دهد. تنها راهمان جذب اسپانسر است که آن هم در این شرایط اقتصادی، خیلی سخت برای رشتهای مثل دوچرخه سواری پیدا میشود.
متولی دوچرخه سواری استان ادامه داد: اگر پیست مجموعه پارس تکمیل شود، میتوانیم پیشرفت زیادی در رشتههای کورسی داشته باشیم، چون استعدادهای خیلی خوبی داریم.
دشواریهای رشد دوچرخه سواری در شیراز
قائدی در خصوص وضعیت دوچرخهسواری در شهرستانهای استان فارس نیز گفت: وضعیت شهرستانها تا حدودی بهتر از شیراز است. بیش از ۱۵ شهرستان دراستان فارس فعال هستند که البته بیشتر در بُعد همگانی فعالیت میکنند. در همین بخش همگانی هم هست که میتوانیم قهرمان پیدا کنیم. استعدادها از همینجا پیدا میشوند. خوشبختانه روسای هیئت شهرستانهای ما اقدامات خوبی در این زمینه انجام میدهند و این مساله نویدبخش این است که در آینده شاید بتوانیم در رشتههای کورسی و پیست هم حرفهایی برای گفتن داشته باشیم.
وی در ادامه، دوباره به معضلات شهر شیراز در این رشته اشاره کرد و گفت: ما برای برگزاری یک مسابقه در خیابانهای شیراز یا جادههای اطراف، باید ماهها دوندگی کنیم و وقت بگذاریم. برای بستن یک خیابان و برگزاری مسابقات دوچرخه سواری در شیراز، نیاز به همکاری خیلی از ارگانها داریم اما این کار بسیار طاقت فرسا است و انرژی زیادی از ما میگیرد. در حالیکه میبینیم در استانهای دیگر، این کار با سرعت و سهولت بیشتری انجام میشود. دستگاهها همکاری خوبی با هیئت دوچرخه سورای انجام میدهند و برگزاری این مسابقات در خیابان، با استقبال زیادی از سوی مردم مواجه میشود. استقبال زیاد مردم هم مساوی است با استقبال اسپانسرها. این فرهنگ در بعضی استانها به خوبی جا افتاده است، اما در استان ما خیر! خیلی محدودیت داریم و نمیتوانیم مسابقات را برگزار کنیم.
دشواریهای رشد دوچرخه سواری در شیراز
قائدی، رئیس هیئت دوچرخهسواری استان در پایان صحبتهای خود در خصوص وضعیت فرانک پرتوآذر، ستاره بینالمللی دوچرخه سواری شیراز گفت: پرتوآذر تنها لژیونر دوچرخهسواری ایران است. او عضو باشگاهی در سوئیس است و آنجا خیلی از او حمایت میشود. به طوری که مربی سوئیسی او، حتی در مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی، شخصاً حضور پیدا کرده و تمرینات و مسابقات او را به طور مداوم زیر نظر دارد. فرانک هم اکنون اردوی آماده سازی خود را در کشور امارات پیگیری میکند.
میثم قائدی رئیس ۳۲ ساله و اهل شهرستان خنج هیئت دوچرخهسواری استان فارس است. یک داور فوتبال که از دیماه ۱۴۰۱ به عنوان سرپرست این هیئت انتخاب شد و در مجمع انتخاباتی که در اردیبهشتماه ۱۴۰۲ برگزار شد، توانست با کسب بیشترین آرا، برای ۴ سال در راس هیئت دوچرخه سواری استان قرار بگیرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد