میزان دی اکسیدکربن جو زمین به سطح ۱۴ میلیون سال پیش رسید

یک مطالعه گسترده با ارائه تصویری تیره و تار از آینده آب و هوای زمین نشان می دهد آخرین بار که میزان دی اکسید کربن در جو زمین مشابه امروز بود، ۱۴ میلیون سال پیش ثبت شده است.
کد خبر: ۱۴۳۵۱۹۳

میزان دی اکسیدکربن جو زمین به سطح ۱۴ میلیون سال پیش رسید

به گزارش جام جم آنلاین از «ساینس الرت»، این مقاله انتشار یافته در نشریه «ساینس» دوره زمانی از ۶۶ میلیون سال پیش تا زمان حال را پوشش داده و به منظور بازسازی سابقه تاریخی دی‌اکسید کربن با دقتی بیشتر از گذشته، امضاها (آثار) بیولوژیکی و ژئوشیمیایی مربوط به گذشته‌های دور را تحلیل و آنالیز کرده است.

«باربل هونیش» مولف اصلی این مطالعه از دانشگاه کلمبیا گفت: این بررسی آشکار کرد آنچه امروز در حال روی دادن است، در تاریخ کره زمین بسیار نامعمول است.

این تحلیل جدید مشخص کرد آخرین باری که هوای زمین حاوی ۴۲۰ جزء در میلیون (ppm) دی اکسید کرین بود، مربوط به ۱۴ تا ۱۶ میلیون سال پیش بوده است ؛ زمانی که هیچ یخی در «گرینلند» وجود نداشت و نیاکان انسان تازه شروع به مهاجرت از جنگل ها به علفزارها کرده بودند.

این برآورد بسیار قدیمی‌تر از برآورد زمانی ۳ تا ۵ میلیون سال پیش است که در تحلیل های قبلی مشخص شده بود.

تا اواخر سال های ۱۷۰۰ (میلادی) دی اکسید کربن موجود در جو زمین، حدود ۲۸۰ جزء در میلیون (ppm) بود که به این معنی است که انسان ها تا همین الان افزایشی به میزان حدود ۵۰ درصد در میزان گازهای گلخانه‌ای جو نسبت به پیش از دوران صنعتی شدن ایجاد کرده اند.

هونیش تصریح کرد: مساله مهم این است که نسل (انسان) «هومو» تنها از حدود ۳ میلیون سال پیش تکامل یافته است.

میزان دی اکسیدکربن جو زمین به سطح ۱۴ میلیون سال پیش رسید


در صورتی که افزایش انتشار جهانی دی اکسید کربن ادامه یابد تا سال ۲۱۰۰ به سطح ۶۰۰ تا ۸۰۰ جزء در میلیون دی اکسید کربن در جو زمین خواهیم رسید؛ سطحی که آخرین بار حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون سال پیش مشاهده شده است.

این مطالعه جدید نتیجه هفت سال کار گروهی ۸۰ محقق از ۱۶ کشور جهان است و اکنون به عنوان اجماع به‌روز شده جامعه علمی محسوب می‌شود.

این گروه محققان داده‌های جدیدی جمع‌آوری نکرده اند، بلکه تحقیقات منتشر شده قبلی را ترکیب کرده و مورد ارزیابی مجدد علمی قرار دادند و آنها را طبقه‌بندی کردند.

بسیاری از افراد با حفاری درون صفحات یخی آشنا هستند. هدف از این کار استخراج هسته‌ یخی است که حباب‌های هوای درون آنها ترکیب جوی گذشته را بر ملا می‌کند. اما این کار تا کنون تنها وضعیت تا صدها هزار سال پیش را مشخص می‌کرد.

برای بررسی گذشته‌های دورتر، دیرین‌اقلیم‌شناسان (paleoclimatologists ) از واسطه‌هایی استفاده می‌کنند. آنها از طریق مطالعه ترکیب شیمیایی برگ‌های باستانی و همچنین مواد معدنی و پلانکتون‌ها می‌توانند بطور غیرمستقیم به کربن جو در یک برهه زمانی خاص دست یابند.

این محققان مشخص کردند که گرمترین دوره زمانی در ۶۶ میلیون سال گذشته، حدود ۵۰ میلیون سال پیش روی داد؛ زمانی که میزان دی اکسید کربن تا حد ۱۶۰۰ پی پی‌ ام افزایش یافت و دمای هوا ۱۲ درجه گرمتر شد. تا ۲.۵ میلیون سال پیش دی اکسید کربن بین ۲۷۰ تا ۲۸۰ پی پی ام بود. این وضعیت در همین سطح باقی ماند تا زمانی که انسان‌های امروزی ۴۰۰ هزار سال پیش وارد شدند و تا زمان شروع مصرف سوخت های فسیلی در مقیاس گسترده توسط انسان ها نیز ادامه داشت.

سابقه کربنی نشان می دهد ۵۶ میلیون سال پیش نیز سیاره زمین دوره‌ای از انتشار سریع دی اکسید کربن را تجربه کرده است که موجب تغییرات گسترده در زیست بوم ها شد و نابودی آنها حدود ۱۵۰ هزار سال طول کشید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها