به گزارش جام جم آنلاین، محسن رضایی دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در گفتگو با شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه به تحلیل اوضاع غزه و جنگ اسراییل و حماس پرداخت.
رضایی گفت: دلیل طولانی شدن جنگ غزه، اصرار اسراییل و آمریکا برای پیروزی و رسیدن به اهدافی خاص است و پیگیری افراطی همین هدف احتمال سرایت جنگ به مناطق دیگر را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: جنگ غزه فقط نظامی نیست، بلکه شکل و ماهیت اجتماعی نیز به خود گرفته است و میبینیم که نه تنها در غزه، بلکه در کرانه باختری نیز مبارزات شکل گرفته است و جامعه مدنی فلسطین در حال اضافه شدن به جنگ است.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پاسخ به سوال خبرنگار راشاتودی در خصوص نسلکشی اسراییل در غزه، گفت: این جنگ از همه جهات و از جمله نسلکشی و نژادپرستی افراطی، جدید است و صهیونیستها از هیچ جنایتی دریغ نکردهاند. در واقع اسراییل جنایات مرتکب شده در تاریخ منحوسش را اکنون یک جا در غزه در حال ارتکاب است.
وی در رابطه با موضع دولتهای عربی و اسلامی، اظهار کرد: دولتهای اسلامی یک گام جلو آمدند، اما دچار تردید و متوقف شدند، زیرا تحلیل درستی از آینده ندارند و از طرفی نه علاقه به پیروزی حماس و نه علاقه به پیروزی اسراییل دارند و کماکان در تردید به سر میبرند.
رضایی در پاسخ به این سوال که «آیا جنگ غزه شعارهای حقوق بشری غرب را برملا کرد؟»، گفت: این جنگ ماهیت سیاه آمریکا، اسراییل و نظام مدعی غرب در خصوص حقوق بشر را نشان داد و پردهها را کنار زد، در جنگ غزه فرماندهی مشترک بین ارتش آمریکا و اسراییل بهوجود آمده است و این اتفاق در جنگهای بزرگ رخ میدهد و اسراییل و آمریکا اتاق مشترک تشکیل دادهاند و هرکدام هدف خود را دارند.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، ادامه داد: اهداف اسراییل در قالب موضوع فلسطین است، اما آمریکا علاوه بر کمک به پیروزی اسراییل، به دنبال بازیابی حیثیت و هیمنه از دست رفته خود در غرب آسیا است، اگر آمریکا و اسراییل به این جنگ پایان ندهند، حتی امکان تبدیل شدن این جنگ به بحران فرامنطقهای وجود دارد.
رضایی افزود: کانون جنگ، آمریکا و اسراییل هستند و اروپاییها حمایت سیاسی انجام میدهند، این آخرین فرصت آمریکا در احیای قدرت خود در غرب آسیا و جنگی وجودی برای آنها است و در صورت عدم کسب پیروزی با مشکلات بزرگی مواجه میشوند.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پاسخ به خبرنگار راشاتودی در خصوص اعتراف تلویحی بایدن به افراطیگری اسراییل در جنگ غزه، گفت: بایدن اقتدار و محوریت لازم در اداره نهادهای نظامی و امنیتی آمریکا را ندارد و بنابراین سخنانش برش لازم در صحنه نبرد را ندارد و اگر فردا سخنش را عوض کند، تعجبی ندارد و ایضا با وجود فرماندهی مشترک موجود در جنگ غزه، این سخنان دروغ و ریاکاری برای پوشش وجهه انسانی آمریکا است که در این جنگ به شدت آسیب دید.
رضایی در پاسخ به این سوال که هدف آمریکا و اسراییل از صحبت درباره آینده غزه چیست و آیا موضوع دو دولتی امکان دارد یا خیر؟، گفت: بیش از ۲۰ سال برای تشکیل و پیشبرد طرح دو دولتی تلاش شد و تا مراحلی هم پیش رفت، اما با وجود حوادث اخیر این موضوع تمام شده و مختومه تلقی میشود. اسراییل و آمریکا از طرفی و جهان اسلام هم از سوی دیگر به دنبال پیروزی در این حادثه سرنوشتساز هستند.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه اسراییل و آمریکا برای مهاجرت دادن فلسطینیها، گفت: اسراییل با کمک آمریکا به دنبال جلب همکاری کشورهایی، چون امارات برای کوچ دادن ۲ میلیون ساکن غزه و تبدیل جمعیت ۷ میلیونی فلسطینیان به ۵ میلیون بودند، اما موفق نشدند و این اتفاق رخ نخواهد داد و کشورهای عربی هم تاکنون نپذیرفتهاند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار راشاتودی در خصوص اوضاع کرانه باختری، گفت: وضعیت بیسابقهای بر کرانه باختری حاکم است و تاکنون ۲۵۰ نفر در این منطقه به شهادت رسیدهاند و اسراییل برای اولین بار به منطقه تحت سیطره خود حمله موشکی و هوایی انجام داده است و کرانه باختری تبدیل به میدان جنگ شده است.
رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص ادعای آمریکا و اسراییل درباره دخالت ایران در عملیات طوفانالاقصی، گفت: این یک دروغ است، شیوه و ارتباط ما با ملتها استعماری نیست، بلکه این شیوه آمریکا و غربیهاست و ما به دوستانمان دستور نمیدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که «آمریکا شما را متهم به کمک به محور مقاومت میکند»، گفت: در واقع آنها متهم هستند که دهها سال منطقه غرب آسیا را به محلی برای ایجاد ناامنی و قتل و کشتار و اختلافافکنی تبدیل کردهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال خبرنگار راشاتودی مبنی بر عملکرد انصارالله در موضوع حمله به کشتیهای اسراییلی و اینکه آیا آنها خودجوش این کار را میکنند یا دستور میگیرند؟، گفت: در این ماجرا خودِ آمریکاییها مقصر هستند، چراکه آمریکا عامل ناآرامی و محاصره یمن است و در کشور آنها دخالت میکند؛ لذا عامل گسترش جنگ به یمن، شیوه رفتار آمریکا و اسراییل است. از سوی دیگر، انصارالله یمن برای دفاع از برادران و خواهرانشان در فلسطین وارد این جنگ شدهاند.
رضایی در پاسخ به این سوال که «مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد به دنبال تشکیل نیروی واکنش سریع برای مقابله با حملات یمن است، آیا آمریکا میتواند در این منطقه امنیت برقرار کند؟»، گفت: بدترین و سختترین وضعیت برای یک ارتش، ایجاد دو جبهه نبرد است و آمریکا اکنون یک جبهه در فرماندهی مشترک در غزه دارد و توان ایجاد محور جدید را ندارد.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پایان در پاسخ به خبرنگار راشاتودی در خصوص احتمال ورود آمریکا به موضوع یمن، گفت: یمنیها بدشان نمیآید که با آمریکا وارد جنگ شوند و این حماقت آمریکا خواهد بود که بخواهد واکنشی به حملات یمن نشان دهد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد