سیدهادی سیدافقهی کارشناس منطقه غرب آسیا در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به اقدامات مقاومت یمن درباره توقف کشتیهایی که از تنگه باب المندب برای ارسال کمک به رژیم صهیونیستی در حال تردد هستند تصریح کرد: آنچه که مقاومت یمن انجام میدهد کاملا در راستای اراده جهانی است. دنیا امروز به صورت رسمی در قالب مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت و چه به صورت غیر رسمی در قالب خیزش عمومی علیه اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی خواهان آتش بس و رساندن کمکهای انسان دوستانه به مردم غزه است.
وی با اشاره به اقدامات دیپلماتیک و بین المللی که برای پایان بحران غزه صورت گرفته خاطرنشان کرد: در همین زمینه تاکنون دو بار مجمع عمومی سازمان ملل در مرحله اول با تصویب ۱۲۱ کشور و در مرحله دوم با موافقت ۱۵۱ کشور خواهان توقف جنگ در غزه شدند. همچنین در شورای امنیت دو بار طرحهایی آماده شده که موافقت اکثر اعضای عضو این نهاد بین المللی را در پی داشته ولیکن متاسفانه این خواسته جهانی از سوی ایالات متحده آمریکا وتو شد.
این کارشناس حوزه غرب آسیا با اشاره به اینکه توقف جنگ غزه یک خواسته جهانی است تصریح کرد: به خوبی میتوان دریافت که از نظر حقوقی و قانونی براساس منشور سازمان ملل خواسته عمومی آن است که این جنگ و همچنین حملات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس که به مثابه یک نسل کشی باید هرچه زودتر متوقف و کمکهای انسان دوستانه به غزه ارسال شود.
سیدافقهی با اشاره به خیزش جهانی علیه اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به اعتراضاتی که در سراسر دنیا علیه نسل کشی در غزه در حال انجام است میتوان دریافت که همه آزادیخواهان در پنج قاره یک صدا فریاد میزنند که به داد فلسطینیها برسید و جلوی ددمنشی و نسل کشی و هوکاست که از سوی رژیم کودک کش صهیونیستی صورت میگیرد بگیرید.
وی اضافه کرد: اقدامات نیروی مقاومت یمن را باید در راستای این مطالبه جهانی تلقی کرد و آنها به هیچ وجه حرکتی علیه منافع اقتصادی و از بین بردن امنیت کشتیرانی در آبهای بین المللی و جلوگیری از صدور انرژی انجام ندادند بلکه برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی صرفا کشتیهایی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در حال کمک به اسرائیل مورد تعرض قرار میگیرند.
سیدافقیهی با اشاره به پروپاگاندا و غوغاسالاری رسانهای ایالات متحده علیه مقاومت یمن تصریح کرد: آمریکاییها گمان میکنند که با اجرای چنین نمایشی میتوانند مثل دفعات گذشته ائتلافی را با مشارکت دیگر کشورها علیه کشور مورد هدف انجام دهند. نمونههای روشن چنین رفتاری را در جریان حوادث ۱۹۹۱ و تجاوز صدام به خاک کویت، همراه کردن دولتها برای حمله به لیبی در دوران حکومت معمر قذافی، تشویق دولتهای اروپایی به شکل گیری ائتلافی در جریان جنگ روسیه با اوکراین میتوان مشاهده کرد.
این کارشناس حوزه روابط بین الملل ادامه داد: الان هم آمریکا به زعم خود در پی آن است تا ائتلافی با مشارکت ۴۰ کشور تشکیل دهد تا در گام اول باعث ترساندن یمنیها شوند و در صورت عقب نشینی نکردن یمنیها از تحریم رژیم صهیونیستی اقداماتی را علیه این کشور انجام دهند و البته معلوم نیست که این اقدام صرفا تحرکاتی که در مرزهای آبی صورت میگیرد یا اینکه به داخل یمن هم کشیده میشود.
وی درباره واکنش مقاومت یمن درباره اقداماتی احتمالی غرب گفت: یمنیها در شرایطی وارد این ماجرا شدند دنیا را با یک شوک مواجه کردند، چون بسیاری از کشورها تصور نمیکردند یمنی که خود درگیر یک جنگ نابرابر نه ساله در مقابل یک ائتلاف نظامی نامیمون است و هنوز هم به خاطر شرایط نه جنگ و نه صلح در محاصره هستند اینچنین تمام قد وارد بحران فلسطین شود و بنابراین باید گفت که مقاومت یمن هم کاملا به صورت حساب شده وارد این حوزه شده و اگر آمریکا بخواهد چه در سطح دریا و چه در عمق خاک یمن اقداماتی را علیه مردم این کشور انجام دهد قطعا شکست خواهد خورد، چون هرگونه ماجراجوییها آمریکاییها با واکنش سخت انصارالله مواجه خواهد شد و موشک ها، پهبادها و قایقهای تندروی یمن، مواضع آمریکاییها را در تمامی نواحی باب المندب، بندر ایلات و تنگه سوئز درهم خواهد کوبید.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد