در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شهرستان فیروزکوه در منتهی الیه شمال شرقی استان تهران واقع شده است. فیروزکوه از شمال و شرق به شهرستان سوادکوه استان مازندران و از جنوب و جنوب شرقی به شهرستان سرخه واقع شده در استان سمنان و از غرب به شهرستان دماوند شکل گرفته است. این شهرستان بر روی بخشی از سلسله جبال البرز مرکزی قرار گرفته است ، به همین دلیل دارای ناهمواری های بسیار زیادی است.
شهرستان فیروزکوه یکی از بخش های کوهستانی تبرستان باستانی بود و از شمال به روستای چاپارخانه ( سوادکوه ) و از جنوب به خوار و از باختر به دماوند همسایه می باشد. نام تبرستان قبل از اسلام به صورت تپورستان نام داشته که در شمال ایران و ارتفاعات البرز سکونت داشتند و بعد از ظهور اسلام طبری نام گرفته شد.
شهرستان فیروزکوه به دلیل موقیعت خاص همواره مورد توجه اقوام و گروه های انسانی بوده ، به همین جهت شاهد آثار زیادی در نقاط مختلف آن هستیم از جمله ، ۳۵ امام زاده بقعه ، ۲۸ قلعه ، ۷ گورستان و زیارتگاه ، ۱۸ محوطه باستانی تاریخی و اسلامی ، ۳ غار و دژ طبیعی ، ۲ پل تاریخی ، یک مسجد تاریخی ، ۸ کاروانسرا ، ۱۸ برج آرامگاهی و….. می توان به آن اشاره کرد.
شهرستان فیروزکوه با ۲۳۸۳ کیلومتر مربع وسیع ترین شهرستان استان تهران است. در حال حاضر شهرستان فیروزکوه دارای ۲ نقطه شهری می باشد:
۱) شهر فیروزکوه
۲) شهر ارجمند
بخش مرکزی فیروزکوه با ۷۷ درصد سهم از کل این شهرستان می باشد
مناطق مرکزی و شرقی این شهرستان شامل دهستان پشتکوه، دهستان شهرآباد، دهستان حبله رود و شهر فیروزکوه میباشد. منطقه ارجمند نیز ۲۳ درصد از مساحت کل شهرستان فیروزکوه را به خود اختصاص داده و مناطق غربی و جنوبی شهرستان فیروزکوه شامل دهستان قزقانچای، دهستان دوبلوک و شهر ارجمند میباشد.
ساکنین اصلی شهرستان فیروزکوه از شاخه ای شانزده گانه قوم آریایی می باشند. زبان محلی مردمان این شهر زبان مازندرانی می باشد.
از ویژگی های آب و هوایی و اقلیمی این شهرستان زمستان سرد و تابستان معتدل و خنک می باشد.
مهم ترین رود جاری در سطح شهرستان حبله رود می باشد و عبارتند از :
این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری فراوانی می باشد که به دلیل برودت و سرد بودن هوا ، بیشتر در فصل گرم سال ، مردمان تهران و شهرهای اطراف شهرستان فیروزکوه برای تفریح و بازدید از آثار تاریخی ، به این شهرستان سفر می کنند. به عنوان نمونه تنگه واشی دارای نقش برجسته ای از دوره قاجار به جا مانده است.
تنگه واشی با جاذبه گردشگری که حدود ۱۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان فیروزکوه قرار گرفته و با داشتن آب و هوای مناسب در فصل بهاری و تابستان ، میزبان جمعیت کثیری از مسافران و گردشگران می باشد. یکی از جذاب ترین قسمت های سفر به تنگه واشی، حرکت در روخانه ای است که در بین دره سنگی قرار دارد. تنگه واشی در اصل از دو تنگه ( واشی ) و ( سا ) تشکیل شده است و در منتهی الیه آن یک آبشار با ارتفاع ۱۵ متر قرار گرفته است.
منطقه گاوده با مساحت ۴۰۰ هزار هکتار در شرق این شهرستان قرار گرفته است و در آن انواع حیات وحش از جمله پرندگان، خزندگان ، پستانداران می توان مشاهده کرد. پوشش گیاهی عمده آن شامل گونه های گیاهی ارس عبارتند از: بادام وحشی ، پسته وحشی ، زرشک ، آویشن و ….. همچنین گونه های غالب جانوری این زیستگاه عبارتند از: آهو ، پلنگ ، گرگ ، روباه ، شغال ، گربه وحشی ، لاک پشت ، جوجه تیغی ، جغد در منطقه شکار ممنوع و پناهگاه حیات وحش می باشد.
غار بورنیک در ۱۳۵ کیلومتری شرق تهران قرار گرفته و فاصله ۲۳ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فیروزکوه و فاصله ۶ کیلومتری از روستای زیبا و دیدنی هرانده و در ارتفاعات فراز و نشیب و کوهستانی به نام ( بورنی ) یا ( بورنیک) واقع شده است. راه دسترسی به این غار از طریق جاده تهران – فیروزکوه قبل از تونل نم رود ، به سمت روستای زیبا هرانده تغییر مسیر داده و پس از عبور از این روستای زیبا در ارتفاعات رودخانه حبله رود، غار بورنیک قرار گرفته است.
این چشمه در فاصله ۱۵ کیلومتری جاده تهران – فیروزکوه و در مسیر رودخانه حبله رود و در نزدیکی روستای خمده واقع شده است. فاصله این چشمه تا جاده فیروزکوه – زرین دشت ۵ کیلومتر می باشد. طبق گفته های اهالی قدیمی شهرستان فیروزکوه ، آب این چشمه برای درمان های مفاصل و استخوان ، بیماری های پوستی و زردی کاربرد بسیار زیادی دارد.
قلعه لاجورد در شهرستان فیروزکوه ، بخش مرکزی ، روستای سرانزا واقع شده است. این اثر در تاریخ ۵ آذر ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۴۱۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
رودخانه حبله رود یکی از مهمترین رود های استان تهران می باشد و از شعبات متعدد شور و شیرین شکل گرفته است.
این شهرستان به دلیل شرایط توپوگرافی و آب و هوایی ، یکی از مناطق بکر استان می باشد و از ایستگاه های مهم حیات وحش و شکارگاه های استان به حساب می آید. منطقه شکار ممنوعه گاوده با ۱۷۴۰۰ هکتار وسعت دارای پوشش گیاهی است.
در شهرستان فیروزکوه اولین کارخانه صنعتی توسط شرکت تامین ماسه ریخته گری ( سهامی عام ) که در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی با اهداف تامین نیاز صنعت ریخته گری کشور تاسیس شد و تا کنون به فعالیت خود ادامه می دهد. این کارخانه در راستای ایجاد اشتغال ، اقدام به فراهم نمودن زیر ساخت های دیگر نموده و رشد صنعت شهرستان فیروزکوه را نیز در پی دارد.
به دلیل موقیعت جغرافیایی شهرستان فیروزکوه و آب و هوای مساعد این منطقه و همچنین وجود روخانه ها و منابع آب شیرین در این شهرستان ، باغداری رواج زیادی دارد. از محصولات کشاورزی فیروزکوه می توان به گندم ، جو ، زردآلو ، سیب ، گیلاس ، گلابی ، گردو ، انگور و…. اشاره کرد. همچنین دامداری در فیروزکوه به دو شکل مدرن و سنتی می باشد.
املاک سرو ، با در اختیار داشتن کادری مجرب و حرفه ای آماده ارائه بهترین خدمات و مشاوره در زمینه املاک ( خرید و فروش ) و همچنین ساختمانی در منطقه گردشگری سد نمرود و روستای سله بن به شما دوستان عزیز می باشیم. (اعتماد شما، سرمایه ماست)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد