گزارش رسانه آمریکایی از هزینه‌های سرسام‌آور جنگ برای صهیونیست‌ها

اسرائیل، ورشکسته‌تر از همیشه

حدود سه ماه از جنگ غزه می‌گذرد اما به دلیل ناتوانی صهیونیست‌ها در تحقق اهداف و نیز فرار نتانیاهو از پذیرش شکست، چشم‌انداز روشنی درباره آینده این جنگ مشاهده نمی‌شود و صهیونیست‌ها در باتلاق یک جنگ فرسایشی گرفتار شده‌اند. از آنجاکه جنگ‌های طولانی بیش ازهمه برعرصه نظامی واقتصادی تأثیرمی‌گذارند، درگیرشدن رژیم‌صهیونیستی‌ درغزه به اقتصاد این رژیم آسیب‌های‌جدی واردکرده است.
کد خبر: ۱۴۳۸۶۹۵
 
این خسارت‌ها به چهار حوزه هزینه مستقیم نبرد، پرداخت غرامت خسارت مالی، کمک مالی به خانواده‌ها و مشاغل و از بین رفتن درآمدها به دلیل آسیب به فعالیت اقتصادی قابل تقسیم است. برهمین اساس اقتصاددان‌ها به واشنگتن‌پست می‌گویند اقتصاد تل‌آویو به شدت آسیب دیده و این جنگ تاکنون ۱۸میلیارد دلار یا روزانه ۲۲۰میلیون دلار برای اسرائیل هزینه برداشته است.طبق این گزارش، تأثیرات منفی جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی در حال حاضر با خسارات شدیدی که شیوع کووید-۱۹ برجای گذاشت، مقایسه می‌شود و اقتصاددان‌ها می‌گویند که در صورت ادامه جنگ غزه، این خسارات از خسارات شیوع کووید-۱۹ نیز فراتر خواهد رفت. بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، از زمان آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) با افزایش شدید هزینه‌های تل‌آویو و قروض این رژیم، درآمدهای مالیاتی اسرائیل به شدت کاهش یافته است. در بخشی از این گزارش آمده که جهت استقرار بیش از ۲۲۰ هزار نیروی ذخیره برای جنگ غزه و پرداخت حقوق به آنها از خزانه مبالغ زیادی صرف شده است. یکی از معاونان پیشین «بانک اسرائیل» و استاد بازنشسته دانشگاه تل‌آویو زوی اکستین می‌گوید که تأثیر جنگ غزه بر بودجه رژیم صهیونیستی برای سه ماهه چهارم سال۲۰۲۳، معادل ۱۹میلیارد دلار بوده است و احتمالا در سه ماهه اول سال۲۰۲۴ به ۲۰میلیارد دلار خواهدرسید و این اعداد وارقام با در نظرگرفتن این مطلب است که جنگ به لبنان کشیده نشود. بنا به گزارش روزنامه اقتصادی«کالکالیست» در صورتی‌که جنگ غزه پنج یا بیش از۱۰ماه به طول انجامد، هزینه‌ای بالغ بر ۵۰میلیارد دلار برای رژیم‌صهیونیستی خواهد داشت اما احتمالا این جنگ طولانی‌تر نیز خواهد شد زیرا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته هشدار داد که این جنگ«به پایان نزدیک نیست وجنگی طولانی خواهد بود».

 نارضایتی ساکنان اراضی اشغالی
ساکنان اراضی اشغالی نیز از این اوضاع ناراضی هستند؛ به طوری که بنا به گزارش واشنگتن‌پست و طبق نظرسنجی گروه خیریه «لاتت» ۵۴ درصد اهالی فلسطین اشغالی نگران ادامه جنگ غزه و سختی‌های اقتصادی زیادی هستند که برای‌شان به همراه داشته باشد. اقتصاددان‌ها در برآوردهای خود از جنگ غزه به واشنگتن‌پست گفته‌اند که عملیات طوفان‌الاقصای حماس یک فاجعه بود که اعتماد اسرائیلی‌ها، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران به کابینه بنیامین نتانیاهو و ارتش این رژیم را از بین برد و بازگشت این اعتماد بسیار سخت است. گاد لئور، خبرنگار امور اقتصادی روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت معتقد است، جنگ غزه با اقتصاد رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ میلادی همراه خواهد بود و همچنین پیامدهای منفی بر بودجه عمومی کابینه این رژیم خواهد داشت که در کاهش خدمات برای شهروندان مانند آموزش، بهداشت و رفاه اجتماعی نمود خواهد داشت.
 
فرار سرمایه‌های داخلی و خارجی

یکی دیگر از اصلی‌ترین پیامدهای جنگ کنونی فرار حجم قابل توجهی از سرمایه‌های داخلی و خارجی از رژیم صهیونیستی است. تجارت خارجی برای رژیم صهیونیستی بسیار اهمیت دارد و انتظار می‌رود این بخش بزرگ‌ترین خسارت را از نظر وقفه فعالیت‌های اقتصادی متحمل شود. بیشتر شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا ازجمله مایکروسافت، گوگل و اپل در سرزمین‌های اشغالی دفاتر تولید یا تحقیق و توسعه قابل توجهی دارند. به عنوان نمونه، شرکت اینتل قصد داشت ۲۵ میلیارد دلار برای ساخت یک مرکز تولید تراشه الکترونیکی که فقط ۳۰ دقیقه از مرز با نوار غزه فاصله داشت، سرمایه‌گذاری کند، اما به دلیل درگیری‌ها از این برنامه منصرف شد. شرکت «انویدیا»، بزرگ‌ترین سازنده تراشه‌های مورد استفاده در هوش مصنوعی و گرافیک رایانه‌ای جهان نیز اعلام کرد، نشست هوش مصنوعی را که قرار بود در تل‌آویو برگزار شود، لغو کرده است. همچنین شرکت‌های عمده فروش H&M و ZARA فروشگاه‌های خود را در سرزمین‌های رژیم صهیونیستی تعطیل کرده‌اند.دررابطه با سرمایه‌‌گذاران خارجی، گزارش‌های مختلفی منتشر شده است، برای نمونه مذاکرات شرکت‌های نفتی غربی با تل‌آویو برای توسعه میدان‌های نفتی تحت تصرف این رژیم در آب‌های دریای مدیترانه تعلیق شده است. در این راستا بسیاری از فعالان تجاری از اقصی نقاط جهان که دررژیم صهیونیستی فعال بوده‌اند، به دلایل امنیتی اقدام به ترک خاک این رژیم کرده‌اند و بعید است به این زودی‌ها در فکر بازگشت به اراضی اشغالی باشند. در کنار فرار سرمایه‌های خارجی، سرمایه‌های داخلی نیز گرایش به خروج ازرژیم صهیونیستی دارند.طبق آمارهای مختلف به ویژه ازسوی آژانس‌های مهاجرتی اروپایی دراراضی اشغالی، میزان مهاجرت شهروندان صهیونیست به خارج افزایش قابل توجهی یافته است.

فشار هزینه‌های سنگین جنگ
در خصوص جزئیات هزینه‌های نظامی که صهیونیست‌ها این روزها متحمل می‌شوند گزارش‌های زیادی وجود دارد؛ از جمله این‌که هر موشک حدود ۴۰ هزار دلار هزینه دارد، بنابراین مهار صدها راکت ورودی هزینه زیادی به بار می‌آورد. این در حالی است که جروزالم پست اعتراف می‌کند هزینه بسیار سنگینی برای رهگیری هر موشک محلی که فلسطینیان شلیک می‌کنند پرداخت می‌شود که این هزینه بالغ بر ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار است.  علاوه بر این، گروه‌های مقاومت در سه ماه گذشته بسیاری از جنگ‌افزارهای رژیم صهیونیستی را منهدم کرده‌اند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها