به گزارش جام جم آنلاین از گرگان نشست سی و نهم دو ماهانه نسل ماندگار که به بررسی نقش مخابرات با حضور محمد گیلانی و حسین جنتی برگزار شد مانند بسیاری از نشست ها با حضور گرم و صمیمی یادگاران دفاع مقدس و خانواده های آنان همراه بود.
محمد گیلانی در ابتدای این نشست گفت: لشکر 25 کربلا، مرزی 120 کیلومتری را تحویل گرفته بود. فرمانده از گردان مخابرات بازدید کرد و خواست که در کل منطقه تحویلی ارتباط رادیویی برقرا شود. از طریق بچه های فنی یک مداری با قیمت کم و خیلی جزیی طراحی کردیم. بی سیم را روی بلندترین قله مستقر کردیم. با یک بی سیم و فرکانس امواج را به بلندترین قله می فرستادیم. فرمانده از داخل شهر مریوان تا داخل عراق ارتباط و کنترل داشت. به این طریق حدود 100 کیلومتر را ارتباط رادیویی برقرار کردیم.
فرمانده گردان مخابرات لشکر 25 کربلا در ادامه گفت: قرار بود در منطقه سومار عملیات انجام شود. برای ارتباط، سیستم پیشرفته نداشتیم برای همین پیشنهاد شد دستگاه رادیو رله تهیه کنیم. فقط ارتش این دستگاه را داشت برای همین آقا مرتضی قربانی با شهید صیاد شیرازی هماهنگ کرد و من را فرستاد قرارگاه نوح. چکمه ی پر از گل و کلاه کاموایی و شلواری که جیب هایش پاره بود رسیدم آنجا. آدرس سنگر صیاد شیرازی را گرفتم. یک نفر گفت کارت را بگو. گفتم از طرف مرتضی قربانی برای صیاد شیرازی پیام دارم. وقتی به صیاد اطلاع دادن آمد، جلوی در پیش من و دستم را گرفت و برد داخل سنگرش که تعداد زیادی از فرماندهان ارتش حضور داشتند. درخواستم را گفتم ایشان آدرس خواست و گفتند که یک اکیپ به همراه دستگاه رادیو رله می فرستند. این برخورد شهید صیاد شیرازی نشانه ای از بزرگی و اخلاق خوب ایشان بود. محمد گیلانی در گوشه گوشه خاطراتش یاد همرزمان شهید و برخی از فرماندهان دوران دفاع مقدس را گرامی داشت.
حسین جنتی دیگر خاطره گوی نشست سی و نهم نسل ماندگار بود. او که سال 1361 و هنگام اولین حضورش در جبهه فقط 14 سال داشت خاطرات فراوانی از حضورش در گردان مخابرات و نقشش به عنوان بی سیم چی داشت. جنتی که با بسیاری از بچه محله هایش و هم چنین بچه های گردان مسلم بن عقیل همرزم بود یاد شهیدان عزیزالله قربانی و سید علی دوامی را با خاطراتی از آنان زنده نگه داشت. او در بخشی از خاطراتش گفت: بچه های گردان مسلم در منطقه حلبچه همه در حال تجهیز و خداحافظی بودند و آماده می شدند برای عملیات. صدای زیبا و دلنشین عزیز قربانی تمام فضای منطقه گردان را فرا گرفت و صداش به گوش همه رسید. شهیدی که با خدای خودش عهد بسته بود. در کنار عیسی اتراچالی به عنوان بی سیم چی بودم. از عزیز جدا شدیم. عزیز همان جا مجروح و بعد شهید شد.
جنتی با یادکردی از شهید سیدعلی دوامی گفت: سیدعلی دوامی از رزمندگان اهل ساری و متولد 21 رمضان 1346 بود که در 21 رمضان 1367 به شهادت رسید. او که رزمنده ی کاملی بود و از بچه های اطلاعات عملیات بود، قبل از شهادت و هنگام خداحافظی از همرزمانش گفته بود: «اگر امروز (21 ماه مبارک رمضان) شهید نشوم یک سال دیگر در بین تان هستم.» او در همان روز به شهادت رسید و لقب فرزند و شهید رمضان گرفت.
گیلانی که از ابتدایی ترین روزهای جنگ در مناطق مختلف جنگی حضور داشت با رزمندگان و فرماندهان بسیاری همرزم و دوشادوش بود تا از ایران اسلامی دفاع کند. یکی از این فرماندهان شهید صمد اسودی بود. در قسمتی دیگر از خاطراتش با اشاره با توانمندی های اسودی گفت: شهید صمد اسودی در حد و اندازه شهید همت و شهید باکری و از فرماندهان قدرتمند لشکر 25 کربلا بود. اسودی وقتی در پادگان شهید بیگلو پیام حضرت امام را از نماینده اش؛ آیت الله نورمفیدی شنید که: «سلام من را به رزمندگان برسانید و به آنها بگویید امام حسین علیه السلام هنوز غریب است» از میان جمعیت بلند شد و گفت: «من تا آخرین قطره خونم می مانم تا شهید بشوم.» صمد اسودی چند روز بعد به شهادت رسید و برعهدش پایبند ماند.
سی و نهمین نشست نسل ماندگار در شامگاه روز سه شنبه 26 دی ماه 1402 در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد برگزار شد و در پایان تندیس ویژه به عزیزان خاطره گو اهدا شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد